Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród Mirelli 08:41, 31 sty 2017

Do góry
Mirella
śliczne te floksy
nie dziwię się że się wszystkim podobają

Ogród Mirelli 21:19, 30 sty 2017

Do góry
Prawdziwa wiosna - przyszła pora na rowerowe wycieczki
Niech te floksy najpierw ładnie się rozrosną bardzo się cieszę
Zielono zakręcona 12:44, 30 sty 2017

Do góry
Powojnik, który miał być biały dał czadu

Kłosowiec o bardzo intensywnym zapachu liści, który bardzo lubię choć wielu osobom się nie podoba.

Floksy które od niedawna zaczęłam doceniać.

i ostróżki z własnych nasionek

Ogród wśród pól i wiatrów 20:05, 29 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Cześć

No hello Oglądałam dziś Twoje "boskie" floksy.
Fajnie zrobiłaś z tym wspomnieniem lata
Ogród Mirelli 11:55, 29 sty 2017

Do góry
mi sie wydaje, ze piwonie sa wczeniej niz floksy,, ale moze mi ie tylko wydaje hmm
Ogród Mirelli 21:09, 28 sty 2017

Do góry
Aneta witaj na moim wątku. Tak dużo się pozmieniało

Agnieszka jeżeli rozrosną się sporo w tym roku to jak się spotkamy mogę Ci wykopać

Ania połączenia floksów z piwoniami nie widziałam. Może być ciekawie Nie potrafię odtworzyć w głowie czy one zakwitną w jednakowym czasie?

Ewa tak - kwiatostany po kwitnieniu

Ania bardzo chce się wiosny Nie sądziłam, że te floksy będą się tak podobały

Agdula kwitły bardzo obficie to prawda. Ziemia w ogrodzie u mnie ciężka. Do dołka roślinki dostają lepszą
Ogród Mirelli 20:59, 28 sty 2017

Do góry
Cudne masz te floksy Chyba muszą mieć dobrą zienię u Ciebie że taki bujnie kwitną Miło było oko latem nacieszyć
Ogród Mirelli 20:34, 28 sty 2017

Do góry
Karolka jaskry traktuję jako jednoroczne. Można je wykopać i przechować, ale wiesz, że ja się w takie rzeczy nie bawię
Mówisz, że czosnki się jeszcze wezmą? Ja marnie je widzę w tym roku. Trudno - będę wiedziała, że należy każdego roku trochę dosadzić

Madżenko cieszę się że zdjęcia Ci się podobają. Pochwała od Ciebie dużo dla mnie znaczy
Po cichutku liczę na to, że uda mi się stworzyć duet stipy i tulipanów.
Czosnki i stipa też super - musiało wyglądać pięknie. Zapisałam i w przyszłym roku spróbuję też z takim połączeniem

Madżenko czyli dobrze pamiętałam, że masz / miałaś PF. Dziękuję za informację. Chyba jednak zaryzykuję i dokupię. Staram się unikać jednoroczny roślin na rabatach, zdrowie nie zawsze pozwala mi sadzić ciągle coś innego.

Ania floksy moje mają bardzo wyrazisty fajny kolor w rzeczywistości ładniejszy niż na zdjęciu. Kępy były duże już w pierwszym roku, bo posadziłam po dwie sztuki do dołka dla lepszego efektu. Ciekawe czy w tym roku będą jeszcze bardziej dorodne

Kasia witam Cię na moim wątku i zapraszam do odwiedzin częściej
Zmiany u mnie duże i to w krótkim czasie. Bardzo zależało mi na poprawie wyglądu ogrodu, bo ciągle coś mi nie pasowało, a wieczne przesadzanie z miejsca na miejsce też dla mnie uciążliwe.
W tym roku drobne poprawki, ale ogrodowych rewolucji już nie planuję

Angelika nie znam tego lnu, ale dziękuję za informację - zapisałam w zeszyciku

Ogród Mirelli 19:15, 28 sty 2017

Do góry
Piękne wspomnienia. Aż chce się wiosny. Floksy mega, maja taki jaskrawy kolor, cudne.
Ogród Mirelli 18:11, 28 sty 2017

Do góry
Floksy Twoje Mirella cudne Moja teściowa ma białe, muszę sobie ukopać na rabatę z białymi piwoniami Będzie biało, pachnąco
Ogród Mirelli 10:58, 28 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Trochę kolorowych wspomnień z ubiegłego sezonu

uwielbiam floksy...czy kwitły u Ciebie powtórnie?,u mnie w tym roku drugie kwitnienie było słabe
Ogród Mirelli 09:46, 28 sty 2017

Do góry
Ewa zaczynam od oprysku ziemi wczesną wiosną zanim floksy zaczną wychodzić. Tak mi poleciła pani w szkółce. Następnie przez cały sezon pryskam, aż do ścięcia. Po ścięciu też obowiązkowo oprysk. Cały sezon miałam ładne floksy ze zdrowymi listkami.
Pryskam obojętnie jakiej firmy preparatem na grzyba
Ogród Mirelli 08:47, 28 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ewa floksy mają to do siebie, że łapią grzyba. Ja od wczesnej wiosny robię im oprysk

Czym opryskujesz? i kiedy zaczynasz?? dasz znać
Ogród Mirelli 07:56, 28 sty 2017

Do góry
Angelika ta inspiracja stipy z tulipanami to jest właśnie ta o której pisałam
Liście też fajnie pasują, ale nie mam pojęcia co to za rośliny. Jedynie juki bym mogła obsadzić stipą też by fajnie wyglądało. Dziękuję za linki - skorzystam

Anula to zdjęcie z motylami pamiętam, że się bardzo podobało i kilka razy było cytowane. Tęsknię już za takimi widokami

Terenia to prawda, ciepło bije od tych zdjęć. Terenia wczoraj zamówiłam róże

Ewa floksy mają to do siebie, że łapią grzyba. Ja od wczesnej wiosny robię im oprysk

Agnieszka fajnie, że jesteś Byłam u Ciebie - róże masz obłędne

Ogród Mirelli 22:17, 27 sty 2017

Do góry
Jaskry, floksy...chcę już wiosny, przynajmniej wiosny

Moje floksy ciągle łapią grzyba,ale mimo to ładnie kwitną...przynajmniej tyle mam z nich radości.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:08, 27 sty 2017

Do góry
Jana napisał(a)
o niektórych nie słyszałam ; czy nasiona do łąki przykrywasz ziemią.?

To zależy robiłam na dwa sposoby

1. mieszałam wszystkie nasiona z mokrym piaskiem i ziemią i sioałam jak rolnik zboże

2. Rozgarniałam kopce krecie i łyse placki obsiewałam nasionami pazurkami wzruszając potem delikatnie wierzchnią warstwę.

Z wysianych dwa sezony temu
widzę, że są goździki kamienne, naparstnice, maki, chabry, len niebieski

z sadzonych są słoneczniczki, rudbekie, łubiny, floksy, wiesiołki, liliowce, piwonie

A resztę pewnie sezon pokaże. Podejrzewam, że jeszcze nie wszystko zakwitnie w tym roku
Ogród Mirelli 18:17, 27 sty 2017

Do góry
Ania ja też czekam Ciekawa jestem czy jakieś rośliny nie przetrwają, jak będzie z trawami, jak róże? Przestałam się przejmować jak coś nie przetrwa - będzie miejsce na nowe

Ania jak wyjdą tulipany rozwiąże stipę i zobaczę jak będzie wyglądać. Jeżeli będzie ok zostawiam, a jak nie to ścinam i czekam czy odbije Jak się okaże, że jednak nie przetrwała zimy to wymienię na nową, albo na inną. Podoba mi się Prairie Fire, ale ją też podobno traktuje się jako jednoroczną.

Kamila floksy mają piękny kolor. W realu wyglądają dużo ładniej niż na zdjęciu. Kolor trudny do uchwycenia.
W tym sezonie powinny być większe okazy

Ania w poprzednim sezonie w grudniu już były na wysokości dużo powyżej palca wskazującego i było ich sporo, a teraz malutko i malutkie. Wiem, że u Edytki i Iwonki też już są widoczne
Ogród Mirelli 17:33, 27 sty 2017

Do góry
Mirelko fajne wspomnienia
Pamiętam jakie wrażenie na mnie zrobiły twoje floksy
Piękne kompozycje różane
Rododendronowy ogród II. 13:52, 27 sty 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Furczak u nas częsty gość, tylko nie przyuważyłam, co lubi

floksy , petunie , osty a dla gasienic wiciokrzew i przytulia.
Ogród za grosze 11:50, 27 sty 2017

Do góry
berberysowa i perukowcowa wreszcie dostała obrzeże z kostki
juki wiosna polecą na górkę hortensjową i do towarzystwa dostaną lawendy. Muszą zrobić miejsce na nową rabatę. Cóż choroba to choroba... nie ma rady

wrzosowisko

w tej donicy trawy nie przeżyły ich miejsce zajęły czosnki główkowate, dzwonki i floksy skalne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies