Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hanka_andrus 21:14, 25 kwi 2017

Tak, Violu. możesz całość folią bąbelkowa nawet przykryć na noc. Już tych nocy zimnych nie tak wiele.
Edytko, tego kwiatka dostałam od sąsiadki z nazwa smagliczka nadm orska. Ale czy to własciwa nazwa?
U mnie bardzo ładnie kwitnie, i jest wdzięcznym kwiatkiem, nie rozłazi się tak jak floksy czy żagwiny.
violka171 21:19, 25 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Tak, Violu. możesz całość folią bąbelkowa nawet przykryć na noc. Już tych nocy zimnych nie tak wiele.
Edytko, tego kwiatka dostałam od sąsiadki z nazwa smagliczka nadm orska. Ale czy to własciwa nazwa?
U mnie bardzo ładnie kwitnie, i jest wdzięcznym kwiatkiem, nie rozłazi się tak jak floksy czy żagwiny.

nie Haniu ,ja mam agrowłoknine zimową ,pakować się jeszzce w bombelkową to pomidory bede miec ze złota tak drogie hi hi ,i tak juz poszło mi 150 zł na znicze haha a i połowa i tak wek ,już się smieje ze taniej wyniosło by mi kupic gotowce hi hi
a tak apropos HANIU, mam juz pąki na rózy i oczywiście mszyce ,co mam zrobic w taka pogode (-wieje i deszcz co chwilę) ,by sie ich pozbyć-mszyc oczywiście
eda 21:20, 25 kwi 2017

acha dziękuję a czy posadziłaś w cieniu czy na słońcu ? nie chciałabym jej przypalić latem ...
hanka_andrus 21:24, 25 kwi 2017

Mszyce zdusić póki jest ich niewiele. W ubiegłym roku wcale nie używałam chemii. Możesz zeobic wywar z wrotycza, szczypty tymianku i kilka lisci pokrzywy, Zalać wrzątkiem garść ziela, odczekac az ostygnie i pryskac, Możesz ząbek czosnku dołożyć i kroplę płynu do naczyń. Pryskac bez rozcieńczania.
violka171 21:29, 25 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Mszyce zdusić póki jest ich niewiele. W ubiegłym roku wcale nie używałam chemii. Możesz zeobic wywar z wrotycza, szczypty tymianku i kilka lisci pokrzywy, Zalać wrzątkiem garść ziela, odczekac az ostygnie i pryskac, Możesz ząbek czosnku dołożyć i kroplę płynu do naczyń. Pryskac bez rozcieńczania.

ale jak jak wiecznie mokro i pada deszcz w tym tkwi problem ,myślisz że to podziała ?
hanka_andrus 21:32, 25 kwi 2017

eda napisał(a)
acha dziękuję a czy posadziłaś w cieniu czy na słońcu ? nie chciałabym jej przypalić latem ...

Moja rośnie i tu i tu, ale w słońcu ładniej kwitnie.
hanka_andrus 21:35, 25 kwi 2017

violka171 napisał(a)

ale jak jak wiecznie mokro i pada deszcz w tym tkwi problem ,myślisz że to podziała ?

No przecież nie leje non stop. Zawsze godzinę dwie znajdziesz na tę operację. Jak dodasz odrobine płynu, to tak szybko z liści nie spłynie.
A z chemicznych, to jest dużo środków, co firma, to ma swój najskuteczniejszy!
Piotr_ 21:41, 25 kwi 2017

Kwitnąco u cb
violka171 21:43, 25 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)

No przecież nie leje non stop. Zawsze godzinę dwie znajdziesz na tę operację. Jak dodasz odrobine płynu, to tak szybko z liści nie spłynie.
A z chemicznych, to jest dużo środków, co firma, to ma swój najskuteczniejszy!

No nie leje non stop,tyle że utrudnienie,bo jak mam czas by na chwilke do ogrodu to leje,a ajk nie leje to albo szkoła,albo stomatolog albo cos jeszcze wrrr
do soboty mam wypełniony kalendarz terminami,i wez tu człeku bądz mądry
ja złoże chyba skargę do góry że doba jest za krótka !!!! o
Radziu2013 21:58, 25 kwi 2017

violka171 napisał(a)

ja złoże chyba skargę do góry że doba jest za krótka !!!! o

Nie ty jedna Nie chodzi mi tutaj o mnie ale o siostrę zakonną z wioski gdzie "po części mieszkam" Ostatnio 20.30 - na dworze już zaczęło się ściemniać, zimno, trawa już mokra a ona zaczęła kosić trawę i tak do 22.00 A przez cały dzień też latała jak szalona ( dlatego nazywana jest wyścigówka albo pendolina) - to leciała wietrzyć pościel, to trzepać dywany, to siała warzywka, to pieliła rabaty, to obiad poszła gotować, sprzątać, msza itd. - ja też podziwiam