Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 11:39, 30 kwi 2017

Po zrobieniu 1500km w dwa dni jeszcze kazali mi wczoraj na urodziny iść... zero litości dla człowieka
Dziś odpoczywam, a jutro wielkie plany ogrodowe, we wtorek wesele na szczęście outfit skompletowałem na czas.

Trafiłem w tym tygodniu na okolice Końskowoli, a tam tyle szkółek na każdym kroku, myślałem że oszaleje bo czasu nie miałem by zajrzeć, ale dwóch sobie nie darowałem. Wstąpiłem do Kurowskich i wyszedłem rozczarowany bo nie wiadomo co sobie wyobrażałem po tak dużej szkółce, ale w małym ogrodniczym nabyłem różową niezapominajkę za grosze i kłosowca, zawsze to jakieś pocieszenie.

Miałem zagwozdkę bo chciałem zabrać Cisy odmiana TYMON na bylinową, ale żółte jakoś mi tam nie pasują, ale nie powiem odmiana piękna, a jakie cudne niskie żywopłoty były z niej porobione.

Obok szkółki było całe pole kul z cisa... oj jak oczka mi się świeciły... niestety deszczu kasy nie było bo nawet na dach bym zapakował
babka 13:10, 30 kwi 2017

Oj tak, trzeba mieć silną wolę by się oprzeć pokusom. Czasem deficyt finansowy temu sprzyja
Luki 13:45, 30 kwi 2017

Olu przy 2 stówkach za kule jakoś silnej woli mieć nie musiałem woalałem szybko uciekać.
Chociaż te kule tak samotnie w polu rosły... żebym to jeszcze szpadel ze sobą miał
Kindzia 16:45, 30 kwi 2017

Końskowola...to zagłębie różane Luki!!! Róż nie przywlokłeś??? Nie może być!!!

Tak się zastanawiam czy jest coś w zamian niebieskich ostróżek za łezką...tam mi ostróżki wygniwają praktycznie co roku. Bo wilgotno i wiosną mało słońca...masz jakiś pomysł na podmiankę może???

Myślałam, że dwie ostróżki na krańcach przeżyły...teraz, po tych deszczach tylko jeden mikrus został...znowu 5 ostróżek do dosadzenia, nie cztery!
Chyba, że coś wymyślisz...

Moje buksy zostawiam...co ma być, to będzie. Zobaczymy...
Luki 18:18, 30 kwi 2017

No właśnie wiem, że różane a ile tego po drodze mijałem, chociaż może jeszcze tam będę w następnym tygodniu... coś jeszcze przytargam, chociaż róż tyle ile mam mi wystarczy

Na bylinowej buksy idą do spalenia, nie ma sensu tego zostawiać, resztę leczę.

Uwierzysz, że mnie co roku na górce piasku wygniwały, a w tym roku dały sobie radę i pierwszy raz będę miał pełnowymiarowe ostróżki
Kurczę trudno coś tu doradzić tak okazałego i efektownego jak ostróżki... jeszcze niebieskawe na dodatek. Może jakieś floksy wysokie... ja mam chrapkę na taką nowość AUTUMN JOY dwukolorowe kwiaty nawet 4cm pojedynczy kwiatek ma mieć, a sama roślina około metra. Tylko to nowośc na rynku to i nie wiadomo czy nie jakieś kapryśne stworzenie.
Może kłosowce, chociaż jakoś taka roślina mi tam nie pasuje... piwonie z świecznicami.
Nikita 21:41, 30 kwi 2017

Luki, melduję się w nowym wątku.
Żal twoich buksów, ale powiem ci że moje też coś kombinują...jakieś nie teges są w tym roku.
Przez Końskowolę przejeżdżałam tysiące razy jadąc do Lublina i zawsze coś stamtąd przytaszczyłam. Kurowscy faktycznie - jak na takich rozmiarów firmę to szkółka doopy nie urywa. Jak będziesz następnym razem to zajrzyj do Braci Dębskich...fajne okazje u nich można wyhaczyć.
21:51, 30 kwi 2017
palenie stosu z bukszpanów ? ...ciarki mi przeszly ..bo musze swoje wykopac ..moze jutro wyjda i tez podpalić .

a kule cisowe tez bym kopała choćby gołymi recami jakby tylko w dobrej cenie chcieli oddac
Kindzia 22:19, 30 kwi 2017

Ostróżki tam dobrze wyglądają...z piachem posadzę. Zostaję przy ostróżkach w tym roku. Czyli 5 sztuk trzeba. I dziękuje , z góry
Bogdzia 22:27, 30 kwi 2017

Jak sie okazało nawet sztuczne buksiki są zawodne wiec nie ma sie co dziwic ze prawdziwe zachorowały. Dużo strat w tym roku w ogrodach , taki urok bycia ogrodnikiem.Pozdrówka.
olga80 22:29, 30 kwi 2017

o jak ja mogłam przeoczyć nowy wątek gapa ze mnie Bylinowa jak dla mnie to mistrzostwo !!!