Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Z Pszenicznej ... 10:41, 12 lip 2017

Do góry
Róże:
Leoś sobie radzi pomimo przenosin jesienią. Lnica go opanowała ale wiem że i on jeszcze nie pokazał wszystkiego

Bailando trzyma się tak samo jak Baronesska, stipa jeśli przeżyje w przyszłym roku wylatuje - wyrosła taka wielka i gęsta, że zasłania róże. Żywopłocik bukszpanowy podrósł więc wystarczy za towarzystwo, dosadzę może szałwie i przetaczniki do róż.

Ogród niby nowoczesny ale... 00:20, 12 lip 2017

Do góry
Ja nie wiem u ciebie i u innych sieje się stipa sama a u mnie nie. Coś jej u mnie nie pasuje....? Z ubiegłego roku tylko jedna kępka mi przezimowała i teraz wygląda już tak jak koński ogon. Reszta padła i wysadzałam na wiosnę od nowa z sadzonek tegorocznych. Mam ją właśnie w jeżówkach i w różach z bukszpanami ale nie ma jeszcze tego efektu powiewania na wietrze jak u ciebie bo moje to jeszcze młódki...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:27, 11 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a to jest stara stipa czy ja wysiewasz?

Stara Asiu....
a mlodą też mam. Miliony jej mam i juz jak chwasty wyrywam bo wszędzie jest.
Sama się sieje
Ogród niby nowoczesny ale... 22:24, 11 lip 2017

Do góry
a to jest stara stipa czy ja wysiewasz?
Ogród niby nowoczesny ale... 22:22, 11 lip 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Magdo jaką długość ma grabowa ?

ot pytanie...coś ok 12 m o ile pamięć mnie nie myli. Nie mam glowy do cyfr...

czosnki główkowate

stipa szaleje...

Ogródek Iwony II 22:06, 11 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, remont trwa. Więc czasu mam mało. Ale wszystko, co bylo zaplanowane na sobotę, zrobione.
Przepraszam, ze tak nagle wpadlismy do Ciebie. Za to miło spędziłam czas i twoj ogród bardzo mi się podoba. Bardzo. Zazdroszczę ci tej przestrzeni, ktorą u mnie skradł budynek gospodarczy. Bo powierzchniowo mamy chyba podobne działki.
Zapomniałam ci ukopać zurawkę krwistą. Następnym razem dostaniesz

Wizyta znienacka super, bardzo się cieszę że zrobiliście nam taką niespodziankę. Zapraszamy częściej
Żurawkę przy okazji poproszę, mam nadzieję że uda Nam się do Was dojechać w sierpniu.
Wstawię zdjęcia różańki pożarnej przez stipę, choć po wczorajszej ulewie stipa się położyła . Jutro znów ma padać całe popołudnie, jak tak dalej pójdzie to z różańki niedługo mało co zostanie, róże złapią grzyba a stipa bedzie lezala
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:07, 11 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
A to ogólnie ujęcia z placu boju rabaty poszerzane o ok. pol metra i wyprostowane

Toszeczko, zobacz jakie trawki piękne! Muuaaa :*:*

Tujka na pniu w końcu opuścila trawnik

Różanka już kanciasta i większa

No i juz szpaler lawendy się posadził. Między pergolami wciąż niewiadoma na pewno będą róże jeszcze. Rośnie tam młoda stipa i jezowki. No i werbena na całej szerokości

Kasia super, super, super!
Podwórkowa rehabilitacja 16:24, 11 lip 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Hej Gosiu, ogród mam malutki, cała działka ma 551m2 na tym stoi dom, budynki gospodarcze. Nie mam w ogóle trawnika. Ale stworzyłam przedogródek, kącik wypoczynkowy, różankę i warzywniak. Cztery odrębne małe zakątki pełne roślin
Ożankę mam od niedawna, dostałam od Ewy-Nallar.
Rośnie w słońcu na różance, stipa fajnie podkreśla te fioletowe kwiatuszki.
Mogę zebrać nasionka, bo ładnie się wysiewa.
Miłego dnia

A ja myślałam, że masz duży ogród, jednak zdjęcia nie oddają czasem rzeczywistości
Podwórkowa rehabilitacja 10:14, 11 lip 2017

Do góry
Hej Gosiu, ogród mam malutki, cała działka ma 551m2 na tym stoi dom, budynki gospodarcze. Nie mam w ogóle trawnika. Ale stworzyłam przedogródek, kącik wypoczynkowy, różankę i warzywniak. Cztery odrębne małe zakątki pełne roślin
Ożankę mam od niedawna, dostałam od Ewy-Nallar.
Rośnie w słońcu na różance, stipa fajnie podkreśla te fioletowe kwiatuszki.
Mogę zebrać nasionka, bo ładnie się wysiewa.
Miłego dnia
Ogródek Iwony II 08:55, 11 lip 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Doczytałam że róże RU kupiłaś.Mam ją , fajna, kwiat duży, kolor taki koralowy. Niestety co roku mi przemarza, ale i co roku na wysokośc 1,5m wyrośnie. Gdzieś na forum widziałam piękny krzaczek tej róży.

Rozwinął się u ciebie kwiat szałwii muszkatołowej ?, i jak ci się podoba ?

U Gosi byłaś i nic się fotami nie chwalisz ?

Tak, kwiat bardzo mi się podoba. Pachnie, to kolejny plus. Z przemarzaniem mnie Ewa zmartwiłaś, ciekawa jestem, jak się u mnie zadomowi.
Z szałwi się cieszę, jedna roslinka, a kwiatów sporo. Robi ładną plamę na rabacie. U Gosi fotek nie robiłam. Nawet aparatu nie zabrałam. Wizyta była przy okazji, szybko i lecielismy dalej. Za to podobalo mi się, jak stipa pozerała róże. To było morze stipy. Moze Gosia by wstawila fotkę
Mój ogród pod lasem 08:12, 11 lip 2017

Do góry
Stipa !

kudłaty amazon mist, ciekawe czy przezyje zime
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:56, 10 lip 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
czudna lawenda i jaka stipa dorodna! Super masz kobieto! a co do chwastów ... szkoda gadać do tego jakiegoś gryzonia mam, kopie i ryje wszystko! Chodzę i deptam
A to wredne! I co, wyniósł się? Mam nadzieję że dużych szkód nie narobił...
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:58, 10 lip 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Ale piękne te fotki Twoje! Fajnie jest patrzeć jak ogród nabiera masy, prawda? I to tak pięknej masy! W tym sezonie stipy królują!

Tak stipa robi wrażenie
Przed chwilą burza szalała a one w niej takie rozkołysane. Sam sex
Jestem w polu 20:46, 10 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Piękne zdjęcia, ogród szaleje
U mnie stipa też przezimowała a teraz jest mega ogromna, ta z siewek to liliput przy niej. Warzywnik pierwsza klasa, nie wiem czym Ty te ogóry karmisz ? ale aż strach wchodzić do szklarni
Jak żurawki się mają ?

Ze stipą u mnie tak samo. Zeszłoroczna wielka i puchata, wysiewana przy niej to dzidziuś. Żurawki rosną, ale chyba dopiero w przyszłym roku pokażą co potrafią.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:23, 10 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
Na bezsenność cierpisz Olu? Piękna "dupka", stipa również moja dopiero ma 15 cm, ale sama mi się wysiewa gdzie tylko chce, ma wolną rękę

Stipa za rok na pewno Cię zachwyci.
Tak jest kiedy do południa się śpi to w nocy sen długo nie przychodzi
Jestem w polu 18:27, 10 lip 2017

Do góry
Piękne zdjęcia, ogród szaleje
U mnie stipa też przezimowała a teraz jest mega ogromna, ta z siewek to liliput przy niej. Warzywnik pierwsza klasa, nie wiem czym Ty te ogóry karmisz ? ale aż strach wchodzić do szklarni
Jak żurawki się mają ?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 11:55, 10 lip 2017

Do góry
Na bezsenność cierpisz Olu? Piękna "dupka", stipa również moja dopiero ma 15 cm, ale sama mi się wysiewa gdzie tylko chce, ma wolną rękę
Tu narazie jest ściernisko... 21:33, 09 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Basiu piękne u Ciebie kompozycje, ogród nabiera masy.
Stipa z szałwią a ta z dmuszkiem to udane połączenie

Niestety z braku czasu nie udało mi się zebrać nasion czosnków ozdobnych, najlepiej je zbierać jak już się zaschną.

O jaki czosnki chodzi?
Dziś ścięłam swoje Purple sensation, jeszcze ich nie wyrzuciłam, mogę pozbierać nasionka

Ojej...szkoda piesia
Tu narazie jest ściernisko... 18:20, 09 lip 2017

Do góry
Basiu piękne u Ciebie kompozycje, ogród nabiera masy.
Stipa z szałwią a ta z dmuszkiem to udane połączenie

Niestety z braku czasu nie udało mi się zebrać nasion czosnków ozdobnych, najlepiej je zbierać jak już się zaschną.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:47, 09 lip 2017

Do góry
A to ogólnie ujęcia z placu boju rabaty poszerzane o ok. pol metra i wyprostowane

Toszeczko, zobacz jakie trawki piękne! Muuaaa :*:*

Tujka na pniu w końcu opuścila trawnik

Różanka już kanciasta i większa

No i juz szpaler lawendy się posadził. Między pergolami wciąż niewiadoma na pewno będą róże jeszcze. Rośnie tam młoda stipa i jezowki. No i werbena na całej szerokości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies