I nie jest pusto? Ja myślałam o berberysach red pillar, Orange Rocket już mam tylko właśnie zastanawiam się co dać przed nimi, stipa śliczna, ale z nią różnie po zimie bywa.
Stipę sadziłam z nasionek. To mój debiut. Jest jeszcze młoda to i efektu takiego jak trzeba nie daje. Jak zimy nie przeżyje to mam jeszcze sporo nasionek . Wymienię na nową.
Ja właśnie do berberysów red rocket kupiłam seslerię jesienną. Jeszcze nie posadzona ale powinno być ładnie. Może jutro posadzę to wstawię fotę u siebie.
Kasia, ja chyba nie polecam zawciągu jako wypełniacza pod ten bonsai... Jest bardzo ładny w fazie kwitnienia ale trzeba obcinać przekwitnięte kwiaty. Rozrasta się w trochę niekontrolowany sposób. Mam u siebie i powiem Ci, że po jakimś czasie łysieje w środku kęp, trzeba dzielić, odmładzać... no jakoś mnie nie zachwyca. A jak przekwitnie wygląda mało atrakcyjnie.
Poszukaj niskich traw na słońce, może coś z turzyc? Jak coś mi wpadnie w oczy dam znać.
Ja sadzę według projektu. Jak coś się nie sprawdzi to będę wtedy szukać zamienników. Nie mam odwagi na eksperymenty. Zaufałam Danusi w 100%. Oglądałam jej realizacje i ogrody które dziewczyny na O. robiły według jej projektów i wszystkie wyglądają super.Dlatego zdecydowałam że jeśli projekt, to tylko od niej. Mam nadzieję że i u mnie efekt będzie równie dobry .
Do Ciebie oczywiście zajrzę żeby zobaczyć jak wyszło .
Trawy będą chyba najlepsze . Muszę coś znaleźć co będzie dobrze wyglądało z ptasimi łapkami i konwalnikiem, które też są na tej rabacie. W dodatku ten mój cis jest żółty ( kupiłam podobno summergold). Na razie raczej tego nie widać. Ale kolor traw muszę dopasować do niego.
Aaaa, no pewnie, jak masz projekt to nie ma o czym dyskutować . Też bym sadziła wg projektu Danusi . Widziałam w jej realizacjach berbeysy w stipie - cudne . Sama tak myślałam zrobić, ale obawiam się, że stipa nie przezimuje a nie chcę co sezon sadzić jej od nowa. A co masz w projekcie pod bonsaiem?.