Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:31, 17 wrz 2017

Do góry
Skąpana w słońcu 20:30, 17 wrz 2017

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:29, 17 wrz 2017

Do góry
Mało ciekawie wygląda ta rabata po wycięciu jałowców Skayroketów

leje, ale jest zielono

Ogród bacowej 20:29, 17 wrz 2017

Do góry
Żywopłotki cisowe. 20:28, 17 wrz 2017

Do góry
Anabell napisał(a)

Mirko ja pytałam czy nie za późno na sadzenie, paczka przyszła 16 listopada.
Korzonki naprawdę maleńkie oderwane były od karpy przed wysyłką.

Co innego jak rozbudowane korzenie w doniczce czy nawet kopane ale z pełną bryłą.
Jak dostałam przesyłkę cieszyłam się z kolorów bo było 20 szt, ale jak zobaczyłam jakie maleńkie korzenie to się przeraziłam.
Chciałam przetrzymać w piwnicy zapewnia mnie że nie, w tym czasie ona jeszcze przesadza. Zgadzam się ale dużą bryłę.

Płaciłam 10 i 12 zł. za odmianę, to w sprzedaży były w podobnej cenie wielkie donice.

Nie zapewniałby mnie to brałbym w maju.
ale z zachłannymi sprzedawcami tak jest wolała mieć już mnie w garści.

Dlatego Haniu ja tak się wzbraniam przed zakupami internetowymi.W szkółce to widzisz co kupujesz. Z tych ostatnich zakupów rozchodnika nie jestem zadowolona bo malutkie sadzonki przysłali.W szkółce kupiłam rozchodnika za 7 zł.wielki dał się podzielić na 6 sadzonek.Unikalnym takich sprzedawców .Wiem wiem człowiek oczami kupuje i potem jest przykro.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:28, 17 wrz 2017

Do góry
Monka napisał(a)
Asia co Ty piszesz ciepło i o słonecznie ? czy ja żyję w innym kraju u mnie w centralnej Polsce zimno, cały czas pada okropność a też zamierzałam kosić trawę , no ale znalazłam sobie inną pracę ogrodową między strugami deszczu

Słońce piekło, w cieniu chłodek ale ogólnie super. Nie robiłam wielu zdjęć i słońca nie uchwyciłam, ale tak motyle dziś szalały na rozchodnikach
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:25, 17 wrz 2017

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:25, 17 wrz 2017

Do góry
Deszczowa aura

Skąpana w słońcu 20:24, 17 wrz 2017

Do góry

Ogród bacowej 20:23, 17 wrz 2017

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:22, 17 wrz 2017

Do góry
Ogród może jeszcze nie pokazywany, ale aktualny

Ogród bacowej 20:21, 17 wrz 2017

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 20:19, 17 wrz 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu ślicznie kolorowy masz ogród. Piękna ta nowa jeżówka.Pozdrawiam gorąco

Gosiu, bardzo ci dziękuję za tk miłe słowa.Staram się,aby ten ogród był kolorowy i cieszył mnie zawsze.
Twój ogród to jest dopiero piękny.!!Bardzo się nim zachwycam i mnogością roślin.
Jeszcze jedną mam nową jeżówkę.W tym roku dwie dokupiłam

A to drugiej trawki,chyba jednorocznej.Miałam ją w ibiegły roku w koszu.
I z canna poszła do piwnicy i sama się wysiała i pokazała na wiosne w tym koszu ponownie.

Moja nowa jeżówka NN
Trochę w transporcie ucierpiała.Ale ma dużo pąków, to jeszcze powinna pokazać swoje piękne kwiaty w pełnej krasie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:18, 17 wrz 2017

Do góry
Przeróbki na preriowej przygotowanie rabtay

z posadzoną gorczycą przed przekopaniem

już przekopana, posadzę tutaj rozplenice "Hameln Gold"

tutaj przygotowałam kolejna część rabaty z wysianą gorczycą, pod tawułkowca azjatyckiego

jeszcze jej nie przerobiłam, bo leje jak z cerba
Ogród bacowej 20:18, 17 wrz 2017

Do góry
Skąpana w słońcu 20:17, 17 wrz 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nieźle z tą młodą trawką

Jeżówka długo cieszą

Ula, jeżówki to moja miłość. Teraz hortensje wiodą prym. Róże próbują im dorównać

Choroby trawnika 20:14, 17 wrz 2017

Do góry
Dzień dobry.

W temacie upraw trawnika dopiero co raczkuje. Zasiałem ręcznie mieszankę traw inną niż pastewna: głównie życica wielo. 33%, życica trwała BOXER 25%, TURFGUN 20%, kostrzewa czerwona RAFAEL 15%, wiechlina łąkowa SÓJKA 15%. Siew odbył się w sposób ręczny z wiaderka w dniu 24.08.2017 Trawka rośnie już 3 tygodnie, przed siewem sypnąłem nawozem z żelazem. Ogólnie z daleka wygląda łanie, ma jasnozielony kolor, który mi się podoba. Wczoraj zmierzyłem najdłuższe źdźbło i miało więcej niż 12 cm. Postanowiłem jedną część skosić. Koszenia dokonałem przy najwyższym możliwym ustawieniu kosiarki, bardzo delikatnie, uważnie na skrętach szczególnie żeby nie powyrywać młodej kępki. Dziś wyrywając ręcznie większe chwasty, głównie gwiazdnicę pospolitą, zauważyłem, że na części nie koszonej żółkną od góry źdźbła. Czy mogę się tym nie martwić, czy jeszcze bacznie obserwować w tym tygodniu? Dodam, że mam system nawadniający, woda ze studni głębinowej zawiera dużo żelaza. W piątek wyłączyłem zraszanie a ostatnio przedstawiłem na poranne około 5:00 Czujnik deszczu w sumie dzisiaj pewnie też zareaguje więc, nie podleje się już 3cią noc, bo pada i podlewanie jest inną wodą. Długo mógłbym pisać... Chciałabym pochwalić się pięknym trawnikiem w następnych latach. Poradźcie co i jak jak coś Wam przychodzi do głowy. Czytałem, że polecacie oprysk topsin czy coś takiego? Osobiście czuję, że nie ma co szaleć z nawozami. Glebę przygotowywalem wiosną i latem, dużo pracy było. Załączam foty. Pozdrawiam twórców serwisu ogrodowisko.pl moderatorów jego forum i wszystkich forumowiczów.

Ogródek Iwony II 20:14, 17 wrz 2017

Do góry
Dziś kolejne spotkanie. Z Anią ze Skandynawii i Ewą bacową w ogrodzie Ewy.

Pogoda dopisała na tyle, że udało się delektować podwieczorkiem na tarasie i widokiem cudnego ogrodu. Uwielbiam ten ogród i jego właścicieli. Bardzo dobrze tam się czuję, a dzisiaj Ania była tam po raz pierwszy. Zachwyt. Tylko tyle można powiedzieć.

Towarzystwo było bardzo miłe. Deszcz nie padał, więc spacer po ogrodzie udany. Rozmowy o ogrodach też

Przywiozłam od Ewy trzcinniki za ławeczkę. Ewcia, dziękuję bardzo

Więcej fotek w ogrodzie Ewy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7377-ogrod-bacowej?page=113#post_0
Ogród bacowej 20:14, 17 wrz 2017

Do góry
Gościłam dziś w ogrodzie Ewy. To było cudowne popołudnie.
Była też Ania ze Skandynawii
Nie będę dużo pisać, za to wstawię fotki, jakie zrobiłam.
Nie trzeba niczego retuszować, kadrować, cały ogród zachwyca. Zobaczcie sami.
Zapraszam na spacer po Ewy ogrodzie moimi oczami.
Ps. Uświadomiłam sobie, że nie zrobiłam fotek wszystkich zakątków Zagadałyśmy się
A Zbyszek stwierdził, ze trawnik jest atłasowy
Moja działka na Dębowym Lesie 20:13, 17 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Śliczna koteczka

O tak,I nam nasz Fiona bardzo nam się podoba.
Nie raz mówimy, nasze małe dziecko.

Od kilku dni boli mnie gardło. Ale dzisiaj to mówię i kaszle jak gruźlik.
Nie najlepiej się czuję. Biorę jakieś lekarstwa, bo funkcjonować trzeba.
U mnie wczoraj i dzisiaj coraz siapi deszcz. W końcu. Tylko szkoda że to weekend taki. Ale rabatę z wrzosami dokończyłam.Rośliny posadzone.
Jedna z trawek ma kłoski

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies