Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

aldonaz 14:01, 13 paź 2017

Pierwszy raz widzę takie niezwykłe dynie, gdzie je upolowałaś? Proszę, zachowaj kilka pestek dla mnie. Uwielbiam takie jesienne kolory. Oby ten sezon trwał jak najdłużej, bo nie mam nic zrobione w ogrodzie.
Dziękuję za odwiedziny i prezenty. Nie wzięłaś ode mnie czerwonego liliowca ani żadnych innych roślin. Widać musisz tu wrócić
sierika 21:22, 14 paź 2017

Bardzo miłe spotkanie u Aldony, szkoda, że dzień krótki i nie mogłyście choc na chwilę wdepnąć do mnie, no ale liczę na spotkanie.
Koniecznie musi wrócić, dynie świetne, moje tylko połowicznie w tym sezonie dały plon, bywało lepiej.
kasiek 08:39, 15 paź 2017

Ale dynie dorodne! Ja w przyszłym roku będę zaczynać przygodę z warzywnikiem Liczę na wsparcie i rady doświadczonych ogrodników
mira 21:32, 19 paź 2017

Katkak napisał(a)
Bajczary zacne . Imponujace te Twoje zbiory. To cudowne uczucie iść pobobiad do wlasnego warzywnika . Ja mam jeszcze tylko szpinak, ale i tak cieszy .

Kasia jak to przyjdzie z zimą się zmierzyć nie wiem. Nie robiłam przetworów zresztą nie miałam takich zbiorów.
Na szczęście jeszcze mam jarmuż, pory, burak liściowy, jeszcze zielony lubczyk i nawet jeden seler dostarcza zielonych pachnących liści a wczoraj zebrałam resztę papryczek więc dziś była jajecznica na papryczce niam.
A szczypiorek jeszcze przecież - musisz mieć szczypiorek wszak chlebek ze szczypiorkiem i solą uwielbiają księżniczki

a warzywnikowych kwiatków też nie brakuje

mira 21:39, 19 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Miro, potrzebowałabym dla siostry takiej ławki jak masz (ta z dyniami). Gdzie ją spotkać?

Jak Ci pisałam dawno to było. Może w marketach budowlanych podobne się upoluje.

A takiej nie chcesz co?

wbrew pozorom z ławkami nie jest tak prosto - wpasować do miejsca to jedno a zdobyć właściwą to drugie

pozdrawiam
mira 21:50, 19 paź 2017

Bogdzia napisał(a)

Pewnie Cię zmartwie ale z tym słoneczkiem i wyższa temperaturą ma przyjsc nastepny orkan z mocnym wiatrem, tak dzis piszą. Śliczne masz dalie .

Bogdzia no i przyszedł, wiało mocno a tego nie znoszę najbardziej. Przywiało cudowny tydzień ze słonkiem. Niestety kiepsko wykorzystałam ten czas w ogrodzie - tak bywa.

Za to jak tylko było można wylatywałam z aparatem do ogrodu łapać te chwile - tak ulotne teraz. Dalie uwielbiam, teoretycznie wszystkie mi się podobają ale mam jedną niechluja jest biało-czerwona

a takie lubię bardzo- dziś wykopałam pierwszy krzaczek, przed deszczem zrobię znów duży bukiet

pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:20, 19 paź 2017

Pięknie, a grujecznik jaki ma kolorek
mira 22:28, 19 paź 2017

aldonaz napisał(a)
Pierwszy raz widzę takie niezwykłe dynie, gdzie je upolowałaś? Proszę, zachowaj kilka pestek dla mnie. Uwielbiam takie jesienne kolory. Oby ten sezon trwał jak najdłużej, bo nie mam nic zrobione w ogrodzie.
Dziękuję za odwiedziny i prezenty. Nie wzięłaś ode mnie czerwonego liliowca ani żadnych innych roślin. Widać musisz tu wrócić

Aldona te wielkie to kupiłam nasiona dyni olbrzymiej tak się nazywa i takie mi urosły - one raczej wielkie nie są sądzę mogłoby być większe no ale się nie dbało.
Oczywiście pestki zbiorę, zbieram też do jedzenia bo uwielbiam pestki z dyni.

Wrócę - taką mam nadzieję i liczę że do mnie zajedziesz - chcesz liliowca stella d'oro? - taki trawiasty niby i jeszcze kwitnie ale po to deszczach wrześniowych reaktywował

jak to zrobić z tymi zakupami co

mira 22:32, 19 paź 2017

sierika napisał(a)
Bardzo miłe spotkanie u Aldony, szkoda, że dzień krótki i nie mogłyście choc na chwilę wdepnąć do mnie, no ale liczę na spotkanie.
Koniecznie musi wrócić, dynie świetne, moje tylko połowicznie w tym sezonie dały plon, bywało lepiej.

Ewa spotkania będą i tym będziemy się zimą raczyć - o a może zimą znajdziemy czas na pogaduchy - tak to chyba dobry pomysł - Aldona ma chyba końcem lutego ferie to już prawie wiosna

sadzisz cebulki?

mi idzie tak wolno ale sadzę

mira 22:34, 19 paź 2017

kasiek napisał(a)
Ale dynie dorodne! Ja w przyszłym roku będę zaczynać przygodę z warzywnikiem Liczę na wsparcie i rady doświadczonych ogrodników

Kasia ja też zawsze liczę na wsparcie doświadczonych i zawsze tu znajduję - widziałam Twoje skrzynie - oj dziać się będzie