Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:46, 25 paź 2017

Do góry
Anitka napisał(a)

Zachwycają mnie twoje glediczje, za ten ich luźny pokrój. Sprawiają niesamowicie lekkie wrażenie. Ja moją jedynaczkę niepotrzebnie tak mocno przycinam, za grzeczna jest Podziwiam też tego klona. Aż pobiegłam sprawdzić czym różni się od mojego. Twój ma mniej wycięte "palce" w liściu. Mój jest bardziej pierzasty. Świetnie wyglądają te porozrzucane liście, ja nie zbieram dopóki nie zbrzydną od deszczu. Powiedz mi czy jesteś zadowolona z tego niebieskiego świerka w tle? Ustrzykujesz mu młode przyrosty? Pytam bo moja miniaturka niestety za bardzo wyrosła. Przycięłam dolne gałęzie i wyszła mi ogromna srebrna kula na pniu. Mam ochotę wyciąć z niej takiego niwaka, ale mam pietra Po raz pierwszy boję się coś przyciąć
Ogród Małej Mi 2017 17:42, 25 paź 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Masz się z czego cieszyć 7 lat to dużo i mało. A przez 5 lat nie zdołałam nawet 1/3 zdziałać tego co Ty z różnych powodów.

Ja już walczę z ogrodem 10 lat
To samo ujęcie...

Ogród w budowie - nieustającej 17:40, 25 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Donoszę, że zupełnie na odwrót się nam podzieliło. Mam chryzantemę w kolorze starego dojrzałego wina - cudowną i cudownie pełną drobną w kolorze ciepłego słońca. Zdjęcia zrobię.

Twój ogród zachwyca - astry masz przepięknie widoczne i dające znać o sobie właśnie wtedy, kiedy jest ich pora.
Wszystko inne też piękne a u pani Hirsch też mogłabym zamieszkać w ogrodzie. Fajny ogród.

I to jest potęga ogrodów bylinowych ze swoją zmiennością i różnorodnością - jak kto lubi. Ja lubię.

Całym swoim wątkiem potwierdzam że lubię, ba! uwielbiam.

Posadziłam chryzantemy od Margertyki na ognistej no i bez sensu, marzę o tych starowinnych i wyrwę je od Małgosi choćby pazurami.

Co do astrów, to Picton Garden może nie mam, ale astry śliczne i już myślę jak to będzie jak mi się te nowe rozrosną. Myślę że będzie tak bardziej Picton.

O nazwy proszę nie pytać, nie przywiązuję do nich wagi.

Ogród w budowie - nieustającej 17:32, 25 paź 2017

Do góry
Dziękuję że zaglądasz, chociaż mało mnie w tym roku Więcej liści już na ziemi niż na gałęziach, zima nadciąga, więc cieszmy się resztą kolorów.

U Aldony podziwiałam takie późne zawilce i wygląda że mam podobne:

Tojady zakwitły wszystkie trzy ślicznym niebieskim, tzn, zdążyły bo się obawiałam.

Lawendowy zawrót głowy 17:31, 25 paź 2017
Do góry
lojalna_ napisał(a)

Łukasz dziękuję rysunek jest piękny musze go pokazać nie gniew się.

W miejsce trafiłeś idealnie

Będzie bardzo podobnie tylko przed każdym drzewem dużą rozplenica . Jeśli się zmieszczą kostki z cisa to tak ale to już zależy od kilku wymiarów ....i dużo zielonej hacone a i jeszcze jeden mam pomysl .... hihi

Super szkic

jestem przekonana że taki widoczek niebawem u ciebie ujrzymy) fajnie to rozrysował

Ogród w budowie - nieustającej 17:30, 25 paź 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Trawy zaczyna być trochę u mnie widać, dla astrów to idealne towarzystwo

Bajecznie!
Ogród w budowie - nieustającej 17:27, 25 paź 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Zamiast brzózek jednak posadzę tam kzewy - kalinę koralową chyba przesadzę, bo się tam ciasno robi.
Gorące wspomnienia mam ciągle przed oczami, ale jesienne rabaty angielskie chyba nawet bardziej, np. ziołowo - różowe rabaty w Sledmere House.

Gabrysiu, litości nie masz....
Ogród w budowie - nieustającej 17:25, 25 paź 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Od Margerytki takie astry, na wiosnę zgłaszam się jeszcze po ogniste. Ciekawe co u Ewy wyrosło - dzielę się zdjęciami, mam dwa jasnoróżowe i jeden biały z żółtym środkiem - duża kępa z wieloma kwiatkami, zakwitł najwcześniej.

Donoszę, że zupełnie na odwrót się nam podzieliło. Mam chryzantemę w kolorze starego dojrzałego wina - cudowną i cudownie pełną drobną w kolorze ciepłego słońca. Zdjęcia zrobię.

Twój ogród zachwyca - astry masz przepięknie widoczne i dające znać o sobie właśnie wtedy, kiedy jest ich pora.
Wszystko inne też piękne a u pani Hirsch też mogłabym zamieszkać w ogrodzie. Fajny ogród.

I to jest potęga ogrodów bylinowych ze swoją zmiennością i różnorodnością - jak kto lubi. Ja lubię.

Ogród w budowie - nieustającej 17:20, 25 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
takich wakacyjnych widoczkow tylko pozazdroscic ale twoj ogrod rownie piekny

Piękny inaczej, na wyspach jednak jest więcej kolorów na rabatach, kwitną jeszcze jeżówki i wspaniałe wysokie szałwie, u nas niezimujące niestety.

Wzgórze chaosu 17:17, 25 paź 2017

Do góry
Anitka napisał(a)

W takich miejscach dobrze naładować akumulatorki po remoncie. I pogoda wam dopisała Mnie tam oczy mnie bolą od tych kolorków w twoim ogrodzie. Piękna, złota jesień u ciebie. Cebulki nie uciekną, zdążysz je jeszcze wsadzić. Są nie raz rzeczy ważniejsze i bardziej potrzebne w danym momencie.

Cebulki zaplanowane na jutro, oby nie padało! Podczas porządków na strychu znalazłam szklane akwarium i wazon. To odkrycie dało impuls do zrobienia modnych ostatnio komozycji. Wykorzystałam kamyki z ogrodu, żwirek znad morza, mech i sukulenty. Resztę roślinek dokupiłam. Z pojemnika na słodycze, który zazwyczaj świeci pustkami, zrobiłam mini szklarnię, do której brakuje mi jeszcze mini paprotki Ciekawe, czy faktycznie przetrwają w zamkniętym szkle?

Ogród w budowie - nieustającej 17:13, 25 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)
Jak mam dość zimna i deszczu to na taką perspektywę mogłabym jeszcze pomarznąć.
Widzę że nie próżnujesz i świr ogrodowy nakazuje zbierać nasiana zatem ciepła i suchości wrażeń obfitość, dużo fotek i nasion a doniczek też

pozdrawiam

Wrażeniami już się dzieliłyśmy, nasiona wysuszyłam, a jako że jesteś wielbicielką dalii ostatnio, to mam coś dla Ciebie.

Ogród w budowie - nieustającej 17:06, 25 paź 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Szkoda, że z 3 brzózek, masz 2 lipy...masz już całą aleję, to po co Ci więcej.

Tak jak Ewa pisze to siewki lipy, i u mnie też tego było sporo, wszystko co zauważę od razu wyrywam, sama nie sadziłam lip u siebie, całe dobrodziejstwo przyszło z wiatrem.
Nie mam nowych siewek brzóz, może coś jeszcze urośnie
Fajne atrakcje przed Tobą, gorące wspomnienia jeszcze fajniejsze przy tym przygnębiającym zakończeniu lata

Zamiast brzózek jednak posadzę tam kzewy - kalinę koralową chyba przesadzę, bo się tam ciasno robi.
Gorące wspomnienia mam ciągle przed oczami, ale jesienne rabaty angielskie chyba nawet bardziej, np. ziołowo - różowe rabaty w Sledmere House.

Ogród w budowie - nieustającej 16:59, 25 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Puk, puk. Dzyn, dzyn!

Mam plan na lipcową wycieczkę w klimacie wina i ziół: Morawy.

Byłam, byłam, wino piłam, najbardziej ulubione to Aurelius. Więc mogę jechać znów, popłyniemy rzeczka w Lednicach, bo pałac jest przepiękny, gotycko-koronkowy. I wspaniała szklarnia. Odgrzebałam zdjęcia.
Trójkąt Valtice - Lednice - Mikulow z zamkami książąt Lichtensteinów koniecznie do zobaczenia.

Ogród w budowie - nieustającej 16:52, 25 paź 2017

Do góry
Na długie zimowe wieczory mam masę lektur z obrazkami i bez. Między innymi:

Nie mam pojęcia jak to będzie, bo rozmnożyły się pozycje z serii "prywatne życie" z krowami i ślimakami włącznie, obawiam się byle czego w tym natłoku, dam znać czy warto.

Ale poniżej perełka sprzed 100 lat z pięknymi obrazkami, więc dla nich samych warto.

Donoszę również że moja bliblioteka wzbogaciła sie o kolejną pozycję różaną, ale pozostawię Was w niepewności na razie, bo nie mam zdjęć. Wydało ją RHS.
Ogród w budowie - nieustającej 16:41, 25 paź 2017

Do góry
Od Margerytki takie astry, na wiosnę zgłaszam się jeszcze po ogniste. Ciekawe co u Ewy wyrosło - dzielę się zdjęciami, mam dwa jasnoróżowe i jeden biały z żółtym środkiem - duża kępa z wieloma kwiatkami, zakwitł najwcześniej.

I ostatnie dalie.

Trawy zaczyna być trochę u mnie widać, dla astrów to idealne towarzystwo

Ogród w budowie - nieustającej 16:36, 25 paź 2017

Do góry
Stały rezydent, chyba mości się pod tarasem, bo słychać fuczenie.

Suszarnia nasion.

Rabata

Ukochany klon palmowy, z tych zimujących bez problemu

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:32, 25 paź 2017

Do góry

to dostalam od znajomej i nie wiem co to chyba jakis aster

krzewuszka ciagle kwitnie

i dalie daja popis, nie wiedza, ze niedlugo je wykopie
Ogród w budowie - nieustającej 16:30, 25 paź 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies