Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:26, 09 sie 2017

Do góry
Za miedzą już po żniwach...

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:22, 09 sie 2017

Do góry
Endless Summer startuje na tegorocznych pędach

Tardiva .......................................................................................Big Ben
W cieniu - zacieniona 21:22, 09 sie 2017

Do góry
JoannA napisał(a)

Kupowanie na ryneczku to zawsze wielka niespodzianka, ale jakże miła.

Podoba mi się ryneczkowa cena....po 2,50.Te pachnidełka też kupowałam razem...teraz w ogrodzie pięknie pachnie...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:14, 09 sie 2017

Do góry
Ja umieściłam cztery w ogrodzie nad bukszpanami. Tak wyglądają w ogrodzie. Mama nadzieje, że nic do nich nie wpadnie, bo to by oznaczało kolejna inwazję szkodników w moim ogrodzie. Dobrze, że jestem już z każdej strony osłonięta przez rośliny i sąsiedzi nie wiedzą co ja robię w ogrodzie, bo spalili by nie na stosie albo uznali za nienormalną Wole znacznie moje dzisiejsze, poranne zajęcia

W cieniu - zacieniona 21:12, 09 sie 2017

Do góry
JoannA napisał(a)

Jaka piękna Bogusiu

...nie wiedziałam,że będą pełne i pachnące...tylko,że białe.
W cieniu - zacieniona 21:10, 09 sie 2017

Do góry
Ketmia bylinowa...drastycznie obgryzywana...w końcu wadziłam do donicy,zostały jej dwa pędy ...ale rośnie i nabiera siły.
W cieniu - zacieniona 21:09, 09 sie 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Zakwitły kolejne lilie kupione na ryneczku za grosze...

Jaka piękna Bogusiu
I ogród się cudownie odbudował po gradobiciu. Rośliny jednak są silne i zawsze sobie poradzą. Najwyżej mają opóźnienie w kwitnieniu ale to też ma dobre strony. Kiedy w moim ogrodzie niewiele już kwitnie to u Ciebie feria barw i zapachów.
Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 21:07, 09 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Chodziło o to że jeśli by się nie daj Boże zbilo to by było siedem lat nieszczęścia. Że ja w takie coś nie wierzę to zaniosłem do.swojej szopki żeby czekały na swoją kolej Ale babcia tak się bała żeby czasie się nie zabiło że na następny dzień wyniosła pod śmietnik żeby ktoś sobie wziął...

Myślałam,że już nie ma takich ludzi,żeby w takie przesądy wierzyli.I to jeszcze do takiego stopnia.Ja wolę wierzyć w inne rzeczy.Ale cóż ma wybór, to jego życie,, prawda ?
A ja mam chęć, jak już urządzę ten mój ogród tak jak sobie wymarzyłam,( a jeszcze mu daleko do tego) zamontować gdzieś duże lustro i odbicie kwiatowe,Fajnie by to wyglądało

Liliowce dla ciebie i innych zaglądających do mnie

Miał być BIG SMILE , ale nie wiem, czy to on ??

liliowiec Catherine Woodbury

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:05, 09 sie 2017

Do góry
W zestawie są dwa lepy sklejone z sobą. Odklejamy jeden i wsuwamy do środka na dno pułapki.

Drugi zostawiamy do wymiany i składamy na pół, sklejając z sobą dwie połówki.

Zaginamy z obu stron boczne krawędzie i pułapka gotowa.

W cieniu - zacieniona 21:05, 09 sie 2017

Do góry
Bez Palibin{zakwita ponownie} i akant.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:03, 09 sie 2017

Do góry
Odebrała dzisiaj pułapki fermonowe. Wyglądają niepozornie i montaż zajmuję może minutkę. Jest dziecinne prosty.

Należy ten zielony element złożyć w trójkąt, wyciągnąć z białej saszetki dyspensera feromonowego i umieścić go na druciku ( można też przykleić do lepu).

Drugą końcówkę przeciągnąć przez otwór w górnej części zielonej pułapki.

W cieniu - zacieniona 21:03, 09 sie 2017

Do góry
Maruna pomponowa i onętek {niewiele się uratowało przed wszędobylskimi ślimakami}.
W cieniu - zacieniona 20:59, 09 sie 2017

Do góry
Zakwitły kolejne lilie kupione na ryneczku za grosze...

Gdzie szumią......łany zbóż 20:57, 09 sie 2017

Do góry
I jeszcze kolejne ujęcia mojej przedniej rabaty.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:48, 09 sie 2017

Do góry
Ja umieściła cztery w ogrodzie nad bukszpanami. Chyba zapotrzebowanie jest ogromne, bo dzisiaj jak weszłam na stronę sklepu to pojawiła się informacja, że się wysprzedały i kolejne będą po 16 sierpnia. Tak wyglądają w ogrodzie. Mama nadzieje ,że nic do nich nie wpadnie , bo to by oznaczało kolejna inwazję szkodników w moim ogrodzie.

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:43, 09 sie 2017

Do góry
W zestawie są dwa lepy sklejone z sobą. Odklejamy jeden i wsuwamy do środka na dno pułapki.

Drugi zostawiamy do wymiany i składamy na pół, sklejając z sobą dwie połówki.

Zaginamy z obu stron boczne krawędzie i pułapka gotowa.

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:38, 09 sie 2017

Do góry
Odebrała dzisiaj pułapki fermonowe za sklepu polecanego przez Madzenkę. Wyglądają niepozornie i montaż zajmuję może minutkę. Jest dziecinne prosty.

Należy ten zielony element złożyć w trójkąt, wyciągnąć z białej saszetki dyspensera feromonowego i umieścić go na druciku ( można też przykleić do lepu).

Drugą końcówkę przeciągnąć przez otwór w górnej części zielonej pułapki.

Ogrod stewardessy 20:35, 09 sie 2017

Do góry
Pomysle jeszcze nad ta budleja.

W tym roku tez chcialam ja wykopac a jednak zostala.

Wiem, ze w Polsce jest ostatnio bardzo cieplo i troche Wam tego zazdroszcze, chociaz rozumiem, ze upaly na dluzsza mete sa nie do wytrzymania. Niestety w tym roku na polnocy Niemiec nie mielismy ani jednego upalnego dnia.
Ach ten klimat.
Dzis na przyklad odbylam lot do Londynu i Rygi i wyobrazcie sobie, ze w Londynie rano byla typowo brytyjska pogoda: ulewny deszcz i chlodno. Tymczasem w Rydze -cieplutko i bardzo slonecznie.
Dlugi, meczocy dzien zakonczylam obchodem po moim ogrodzie.

Pamietacie ta 'ledwo zywa rozyczke', ktora niedawno kupilam? 'Reanimacja' sie udala.

Teraz wyglada tak:

Niestety jesien zbliza sie nieublaganie...przynajmniej u mnie. Zakwitly juz pierwsze wrzosy:

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:33, 09 sie 2017

Do góry
Przeprowadziły się ze mną truskawki, malinojeżyna i pomidorki

Byłoby fajnie gdyby nie plaga ślimaków
Moja glebo terapia 20:16, 09 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)

na fotkę po nie miałam siły za to córka zrobiła fotkę w trakcie

To jesteś Ty?
Odważna jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies