Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

anbu 21:19, 28 wrz 2017

Ale demolka była a róże rzeczywiście porosły
ragsmom 21:19, 28 wrz 2017

Zana napisał(a)

Photoshopa znam tylko ze słyszenia. Zdjęcia nie są obrabiane, jedynie czasami rozjaśnione lub przyciemnione. Zieloności są naprawdę zielone.
.

Kochana,ja wiem,ze one są naprawdę zielone są po prostu tak piękne ze aż bajkowe
Zana 21:20, 28 wrz 2017

Johanka to kurde dopiero kawałek tej demolki

Ania_T kochana, ja Cię bardzo dobrze rozumiem z tym zafiksowaniem. To fakt musisz sobie dać na luz trochę i wszystko poukładać. Adagio jest niskim miskantem, ok. 120 cm jak kwitnie, tak więc w pleckach placyku to faktycznie coś wyższego.

Rabata nazywa się pod ruderą, bo za płotem stoi najprawdziwsza rudera częściowo zawalonego domu dawnych mieszkańców sąsiedniej, aktualnie opuszczonej działki. Kiedyś pokazywałam zdjęcie, ale nie chcę teraz wstawiać. Raczej staram się unikać jej obrazu na fotkach. Drzewa to kupione w ubiegłym roku trzy Nigry. Wtedy byłam na nie zafiksowana, jednak dzisiaj wybrałabym na tę rabatę jakieś inne drzewa. Nigry ze swoim kolorem jednak nie najlepiej mi się tam komponują. Kombinuję czy ich gdzieś nie przesadzić, póki jeszcze dałoby radę to zrobić, ale nie mam koncepcji. Zanim się zdecyduję, to pewnie już będzie za późno, żeby je stamtąd ruszyć.

Przemku Chiny? A nie jądro Ziemi?. Rośliny to pewnie będą jeszcze zmieniać konfigurację jak resztę rabaty przekopię. Już teraz widzę, że to nie będzie układ docelowy. Bierz się za cebulowe póki ciepło. Bo potem będziesz sobie w brodę pluł, a szkoda koszulki
inka74 21:22, 28 wrz 2017

Czarna mszyca też istnieje obok zielonej obsiadającej róże są i podobno żółte ale takich nie widziałam. Jak są mrówki to na 99.99% mszyca. Mrówki przychodzą na spadź. Liść tam gdzie są robaczki jest lepki. U mnie obsiadają takie kosaćce.
Zana 21:26, 28 wrz 2017

Aniu już nie chodzę na skróty.

Jedna jedyna rozplenica u mnie szaleju się najadła

Zana 21:28, 28 wrz 2017

Radka ja wiem, że Ty wiesz

I miskantowo - Kleine Fontane

Johanka77 21:30, 28 wrz 2017

Kawałek, nie kawałek... I tak będzie petarda!
Zana 21:34, 28 wrz 2017

Iwonka a wiesz, że ja hmmm.. (tu miało być coś krytycznego o mojej osobie) do Mazana chciałam lecieć, oj bym się elegancko wygłupiła. Zmyliło mnie może to, że te czarne kropy mszycowe strasznie wielkie są. Nic to, w sobotę się zajmę tym problemem.

Różę dla Ciebie jedną znalazłam

No ewentualnie nie pierwszej już świeżości Pashminę:

Ale na pocieszenie jarzmianka Roma:

Makao_J 21:39, 28 wrz 2017

Jarzmianka Roma warta zapamiętania jak tak
Zana 21:42, 28 wrz 2017

Johanka żeby się ta reszta tak petardowo zrobiła to by była petarda

Jesienne rudbekie

Z chwaścikiem