O tak śliczny ten kolorek taki czerwono bordowy hibiskus .I ma fajne, ładne powycinane ciemne liście.
Ale ten pokazany dostałam w tym roku w prezencie.Sama jestem ciekawa jak on przezimuje
Czy wiecie,że : przywrotnik jest ziołem o „rewelacyjnym działaniu regenerującym skórę, której przywraca elastyczność, jędrność i sprężystość.” Stosowanie jego liści w kosmetyce wpływa korzystnie na tkankę łączną poprzez regenerację naczyń włosowatych, zmniejszenie a nawet zanikanie przebarwień, blizn i rozstępów, dzięki przywrotnikowi zostaje też przywrócona odpowiednia elastyczność skórze. Dlaczego tak się dzieje? Nie zostało to jeszcze zbadane. Wiadomo natomiast, że działa bardzo skutecznie. Najlepsze rezultaty regeneracyjne przynoszą okłady i maseczki ze świeżego, zmielonego ziela. Preparaty oparte na przywrotniku zalecane są do każdego rodzaju skóry i dobrze je łączyć z kwiatem kasztanowca i zielem przetacznika leśnego.
I na przywrotniku zawsze czy to deszcz, czy rosa zawsze te krople wody wyglądają niezwykle urokliwie.
Ale ci fajnie...Byłam już u ciebie widziała..
Fajne zdjatka i ścieżka juz jest.Teraz deszcz , nie straszny.
I nowe roślinki.Rozkręcasz się z tymi nowymi roślinami, coraz bardziej.
I fajnie.Bo jest przyjemniej w takim miejscu, jak otaczają nas piękne rośliny, które lubimy
Dziękuję
Żurawek mam sporo.Rosną przeważnie w jednej rabacie,Z daleka nie widoczne.Bo rabata z przodu zmieniała się, rozrastała.Roślin przybywało.I zostały takie tam.
Kidyś może tam coś zmienię z nimi.
Ale póki co rosną i cieszą
rusałka pokrzywnik
Jak tylko słonko jest to te owady buszują.Tak sporo motylków jest na rozchodniakach , aksamitkach,kosmosach, na marcinkach zaczynają. i jeszcze innych kwitnących
Mam tylko jeden stary , poczciwy rozchodnik.Tj.tą jedną odmianę
.Ale kilka sztuk przed bramką nawet
Szkoda,że tylko ją tylko jedną.
słońce i od razu na nich ruch jak na Marszałkowskiej.
Na wiosnę.Na wiosnę I zaznacz, bo młode listki sa podobne do zielka
Ale wiesz,że tych pełnych , czy innych to rzadko powtarzają cechy mateczne ??
Najczęściej wychodzą różowe zwykłe.
Ale kto wie, jakie tobie się udadzą.Próbuj,Nasionka są, to siać.