no i jeszcze mebeleki w przyczepie stoja. Chyba je wyciagniemy jak bedziemy przyczepe potrzebowac albo jak juz bedzie pergola gotowa
Tak mi sie te sniezyce w dorzeczu Isar spodobaly, ze od razu zapragnelam do ogrodu. Ciezkie do kupienia sa, u Sarastro ich nie bylo gdzies w necie widzialam jakies pojedyncze oferty ale juz moja znajoma z targu mi obiecala i dostane w sobote a tymczasem wracajac dzis z pracy patrze na rabate przy wjezdzie a tam pod magnolia taka ladna kepka przebisniegow tylko jakies wyzsze te kwiaty. Patrze z bliska a to sniezyce. No jak ja moglam przegapic, ze je juz mam. I to nawet nie wiem skad. Musialam od sasiadki z orzebisniegami przywlec.
i przebisnieg 'Brnda Troyle' ciekawa jestem ile bedzie za rok z tej jednej cebulki
Posadzilam go pod kalina i musze zapamietac, by tam nie grzebac. Ciekawa jestm, czy mu sie towarzystwo spodoba
te sniezycowe widoki przepiekne, zobaczyc to na wlasne oczy bezcenne. Dla mnie to bylo chyba najwieksze ogrodowe przezycie.
Bardzo chcialam miec sniezyce w ogrodzie a u nas raczek trudne do kupienia. Obieala mi znajoma i w sobote dostane ale dzis spotkala mnie niespodzianka. Ja sniezyce w ogrodzie juz mam. Rosna pod magnolia. No jak ja moglam je przegapic, nie mam pojecia. Musze teraz fotki z ubieglego roku przegladnac. Jak dobrze, ze je mamy
Bede robic nowa rabate i na pewno duzo skorzystam z Twojej ostatniej historii
Miałem kupić magnolie Star Wars ale jest zbyt droga jak dla mnie szkoda ale jest jeszcze taka magnolia big dady też jest piekna i nie jest droga bo ma około 150 cm wysokości i kosztuje 120 zł więc raczej ją kupię . Zastanawiałem się jeszcze nad magnolia Woodsmen też jest fajna i tańsza i co tu wybrac
Moje posadzone w lasku, pod modrzewiem, mają tam raczej sucho i cień, może dlatego późniejsza.
Mówisz ,że one rozrastają się przez rozłogi? Nie wiedziałam, myślałam że tylko kępa się powiększa a z nasionek powstają nowe roślinki. Bardzo pilnowałam,żeby przekwitłe kwiatki i zawiązane potem nasionka spokojnie leżały na ziemi przy "mamuśce".
Może i u mnie jeszcze zobaczę nowe młode roślinki
Ula dlaczego nie masz swojego wątku, masz ogród, fajne roślinki, pokazuj
U mnie pąki na bzie Ewa są spore, a magnolia Galaxy już też ruszyła, bo jej jedyne 4 pąki puchną . Zobaczę je pierwszy raz
A u mnie śś jeszcze jeszcze, za to żylistek za chwilę wybuchnie
Niesamowite jest to łażenie po ogrodzie i szukanie, co tam od wczoraj się pokazało... A to jeszcze luty...
magnolia robi największe wrażenie jak kwitnie, a pózniej tylko zielone drzewko, a wisnia jest choć cały czas bordowa - wszystko zależy jak to widzisz u siebie
ja od wejścia mam wsadzone umbry, a troszke dalej Pissardii
Dziękuję! Już zapisuje i poczytam o nich. Wiem,że jest dużo ładnych odmian i szukam, ale ciekawi mnie też zdanie was, tych którzy je mają czy jesteście zadowoleni z wyboru
latem u sąsiada była ostra wycinkaa nas nie było akurat. Zadzwonił czy może wyciąc starą gruszkę u nas, prawie w granicy. Zr stara, spróchniała, same próchno. Zgodzilismy się i nie możemy odżałować. pewnie dlatego, że żałujemy w pakiecie około 100 drzew które wyciął u siebie i zmienił dziki zagajnik na krajobraz księżycowy.Ale teraz bym już nie dała wyciąc tej gruszki, bo było w niej dużo życia. Czasem takie stare drzewa są ostoją dzikości, świata nieregulowanego ludzką ręką.... może zostaw te jabłonie, piękne są, a nie wyhodujecie już tak dostojnych okazów.