Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pszczelarnia 13:30, 04 mar 2020

Do góry
te sniezycowe widoki przepiekne, zobaczyc to na wlasne oczy bezcenne. Dla mnie to bylo chyba najwieksze ogrodowe przezycie.
Bardzo chcialam miec sniezyce w ogrodzie a u nas raczek trudne do kupienia. Obieala mi znajoma i w sobote dostane ale dzis spotkala mnie niespodzianka. Ja sniezyce w ogrodzie juz mam. Rosna pod magnolia. No jak ja moglam je przegapic, nie mam pojecia. Musze teraz fotki z ubieglego roku przegladnac. Jak dobrze, ze je mamy
Bede robic nowa rabate i na pewno duzo skorzystam z Twojej ostatniej historii
Zielonym do góry... :) 10:20, 04 mar 2020

Do góry
magnolia napisał(a)
odchoruj, a potem działaj i fotki wstawiaj

Martuś...wieki Cię nie było
Zielonym do góry... :) 10:05, 04 mar 2020

Do góry
odchoruj, a potem działaj i fotki wstawiaj
Z miłości do brzozy ... 18:10, 02 mar 2020

Do góry
magnolia napisał(a)
hej.
Ale ładne zdjęcia.
Zmiany super, pokazuj duużo!

Marteczko kochana czekałam na Ciebie
Z miłości do brzozy ... 18:09, 02 mar 2020

Do góry
hej.
Ale ładne zdjęcia.
Zmiany super, pokazuj duużo!
Ogród pod Górą 15:26, 01 mar 2020

Do góry
Mój błąd to miała być magnolia big dude
Ogród pod Górą 15:21, 01 mar 2020

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Miałem kupić magnolie Star Wars ale jest zbyt droga jak dla mnie szkoda ale jest jeszcze taka magnolia big dady też jest piekna i nie jest droga bo ma około 150 cm wysokości i kosztuje 120 zł więc raczej ją kupię . Zastanawiałem się jeszcze nad magnolia Woodsmen też jest fajna i tańsza i co tu wybrac

Ta druga piękna tej pierwszej mi nie pokazało tylko hostę.
Ogród pod Górą 18:59, 29 lut 2020

Do góry
Miałem kupić magnolie Star Wars ale jest zbyt droga jak dla mnie szkoda ale jest jeszcze taka magnolia big dady też jest piekna i nie jest droga bo ma około 150 cm wysokości i kosztuje 120 zł więc raczej ją kupię . Zastanawiałem się jeszcze nad magnolia Woodsmen też jest fajna i tańsza i co tu wybrac
Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 05:41, 29 lut 2020

Do góry

Przylaszczki mi kwitnął juz ze 2 tygodnie - i te od wschodu i te od północy. Ale w obu miejscach są blisko budynku.
Wczoraj zauwazyłam ze pąki na Nigrach są ogromne (blisko wschodniej ściany budynku, osłoniete od wiatrów z zachodu). Jak tak dalej pójdzie zakwitną mi w marcu. Lilak tez w blokach zeby otworzyc paki i to nie tylko u mnie w osłonietym miejscu, ale w okolicy na otwartym terenie tez.

Moje posadzone w lasku, pod modrzewiem, mają tam raczej sucho i cień, może dlatego późniejsza.
Mówisz ,że one rozrastają się przez rozłogi? Nie wiedziałam, myślałam że tylko kępa się powiększa a z nasionek powstają nowe roślinki. Bardzo pilnowałam,żeby przekwitłe kwiatki i zawiązane potem nasionka spokojnie leżały na ziemi przy "mamuśce".
Może i u mnie jeszcze zobaczę nowe młode roślinki
Ula dlaczego nie masz swojego wątku, masz ogród, fajne roślinki, pokazuj

U mnie pąki na bzie Ewa są spore, a magnolia Galaxy już też ruszyła, bo jej jedyne 4 pąki puchną . Zobaczę je pierwszy raz
Ogród bez reguł 18:27, 28 lut 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Magnolia u mnie też się jeszcze nie śpieszy, ale świdośliwa już się wiosny doczekać nie może (wygląda jakby za chwilę miała pokazać kwiatki).
A u mnie śś jeszcze jeszcze, za to żylistek za chwilę wybuchnie
Niesamowite jest to łażenie po ogrodzie i szukanie, co tam od wczoraj się pokazało... A to jeszcze luty...
Ogród bez reguł 18:18, 28 lut 2020

Do góry
Magnolia u mnie też się jeszcze nie śpieszy, ale świdośliwa już się wiosny doczekać nie może (wygląda jakby za chwilę miała pokazać kwiatki).
Bawarka 12:54, 28 lut 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Juź magnolie.....no niesamowity sezon się zaczyna

Sylwia, nie tylko magnolie...Mnostwo robali rowniez...
p.s ta magnolia to jakis zwiadowiec chyba...Inne jeszcze w blokach startowych
W samym słońcu 10:59, 28 lut 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
magnolia robi największe wrażenie jak kwitnie, a pózniej tylko zielone drzewko, a wisnia jest choć cały czas bordowa - wszystko zależy jak to widzisz u siebie
ja od wejścia mam wsadzone umbry, a troszke dalej Pissardii

Ciągle się zastanawiam. Póki sklepy ogrodnicze zamknięte to decyzja na 100% nie podjęta

W sumie nadal mam 1-2 miejsca na drzewa i nie wiem co wybrać.
W samym słońcu 10:51, 28 lut 2020

Do góry
magnolia robi największe wrażenie jak kwitnie, a pózniej tylko zielone drzewko, a wisnia jest choć cały czas bordowa - wszystko zależy jak to widzisz u siebie
ja od wejścia mam wsadzone umbry, a troszke dalej Pissardii
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:33, 27 lut 2020

Do góry
no i na koniec wycieczki jasmin, ktory rosnie prze domu, ktory witam jak z targu wracam (tam rosnie tez wielgachna magnolia)

Pszczelarnia 11:36, 26 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na środku magnolia soul. 'Lennei Alba'.

Na przeciwnej stronie 2 szt. m. stellata i 1 szt. m. biała, o pokroju wąskim słupowym 'Wada's Memory'

Ale magnolii pięknych jest wiele. Mi podoba się 'Galaxy' i 'Leonard Messel' a z żółtych (też kolumnowa) 'Yellow Lantern' lub 'Daphne'.

Dziękuję! Już zapisuje i poczytam o nich. Wiem,że jest dużo ładnych odmian i szukam, ale ciekawi mnie też zdanie was, tych którzy je mają czy jesteście zadowoleni z wyboru
Pszczelarnia 10:56, 26 lut 2020

Do góry
Na środku magnolia soul. 'Lennei Alba'.

Na przeciwnej stronie 2 szt. m. stellata i 1 szt. m. biała, o pokroju wąskim słupowym 'Wada's Memory'

Ale magnolii pięknych jest wiele. Mi podoba się 'Galaxy' i 'Leonard Messel' a z żółtych (też kolumnowa) 'Yellow Lantern' lub 'Daphne'.

Pszczelarnia 09:21, 26 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mira, ja nad każdym drzewem boleję. Jak eM./ szwagier przystępują do cięcia to uciekam. Ale też i uczestniczę, jak stary drwal, trzeba liną naprowadzić, popchnąć, wejść wysoko i obciąć gałęzie i pomóc wykopać.

Zawsze sadzę gdzieś nowe drzewa, choć to marna pociecha ale myślę sobie to już dla kolejnych pokoleń.

Mam w sadzie 2 stare jabłonki - "do niczego", kupa próchna ale na samą myśl o ich wycięciu robi mi się ... słabo. I tutaj nie pomaga fakt, że nowe czekają na posadzenie.

latem u sąsiada była ostra wycinkaa nas nie było akurat. Zadzwonił czy może wyciąc starą gruszkę u nas, prawie w granicy. Zr stara, spróchniała, same próchno. Zgodzilismy się i nie możemy odżałować. pewnie dlatego, że żałujemy w pakiecie około 100 drzew które wyciął u siebie i zmienił dziki zagajnik na krajobraz księżycowy.Ale teraz bym już nie dała wyciąc tej gruszki, bo było w niej dużo życia. Czasem takie stare drzewa są ostoją dzikości, świata nieregulowanego ludzką ręką.... może zostaw te jabłonie, piękne są, a nie wyhodujecie już tak dostojnych okazów.
Pszczelarnia 22:19, 24 lut 2020

Do góry
Rysowałam, pytałam o radę. Magnolia zawsze przychodziła z pomocą, naprowadzała. Wtedy jeszce mój eM. nie był tak zaangażowany w kreślenie "formy" w naszym ogrodzie.

Stanął grill, o którym Gruszka powiedziała, że dobrze się wpisał (jak dopasować cegłę do szarej kostki bruku granitowego, do elewacji, do brązów klinkieru na parapetach i do okiennic)

Posadziłam zadarniacze i plamy mające dać zieleń głównie. Tutaj fantazja była moim doradcą.

Różaneczniki już lada moment pojadą w dobre miejsce, jeszcze są.

Na tym kawałku rośnie miodunka, brunera, hosty 'Praying Hand', turzyce Variegata, żurawka o liściach różowych, hosta 'Sum & Substance', żurawka owłosiona, miejscami piwonie. Na środku magnolia 'Lennei Alba' i kalina bodn. 'Charles Lamont'. Krokusy i śnieżyce sudeckie.

A na tym kawału za placykiem grilowym: ciemierniki cuchnące, hosta, paprocie, epimedium, jarzmianki, turzyca brązowa i dużo narcyzów oraz krokusów.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:28, 21 lut 2020

Do góry
Nie chciałabym dziurawić zbiornika, wypompuję nadmiar co jakiś czas i już. Dachu jest 170m2 i z całości woda jest odprowadzona.

Nie chcę trawnika z przodu. Żwir od ulicy żeby było gdzie stanąć jak mnie odwiedzicie hehehe. Automatów do koszenia nie przewiduję. Co to jest Diana z Agrolandu?

Fotki cyknę jutro. Magnolia oczywiście. Mogą być graby fastigiata, mam trzy, ale chyba za mało miejsca na nie. Derenie, buksy i pole ciemiernikowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies