Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród pod lasem 08:40, 20 mar 2020

Do góry
Iza, ja do dzisiaj nie mogę zapomnieć, że moja magnolia miała być biała a jest różowa. Miała nawet dwie metki
Wzgórze chaosu 01:05, 20 mar 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Mój ogród Przemku to kopalnia wiedzy czego nie robić Przeglądając stare fotki stwierdzam, że niektóre zakątki miały tylu mieszkańców po których ślad zaginął... Dynamika jak u właścicielki Stąd pewnie ten mój brak cierpliwości do donic, ale lubię przekopywać ziemię, sprzątać, przycinać, na przedwiośniu jestem jak w raju

Iwonko, z Twoich doświadczeń napisz czym dzisiaj zasłoniłabyś dom sąsiada. Bo stoję przed podobną decyzją. I oczywiście wybór zimozielony to był: świerk serbski ( ale on jest bardzo wąski górą i mało przysłoni) więc stanęło na świerku srebrnym. Oczywiście liściaste obok: buk +ewent magnolia?? Sama nie wiem. Wpadnij do mnie- zrobię rano fotki - będę musiała je potem wykasować więc ich nie cytuj.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:30, 19 mar 2020

Do góry
Drugi prezencik, który sobie sprawiłam to magnolia Suzan. Jak ona pachnie!

Bawarka 22:10, 19 mar 2020

Do góry
eda napisał(a)

cudownie ale tulipanki magnolia piwonia listki jeju już drobie nogami żeby podziabać w ziemiiii ...ale wieje dziś i zimno iii beee etam ...
buziam

Jeszcze w sniegu...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:04, 19 mar 2020

Do góry
oraz magnolia gwieździsta

i myśli, że go nie widać

Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:52, 19 mar 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
piękna magnolia tfu tfu
i grujecznik i kanzan i jeszce inne cudowności!!
szaleństwo!

Kami, oby tylko to wszystko mi rosło .

Wiolka5_7 napisał(a)

tylko,że już nie mam miejsca
Fajna ta magnolka ale jest tych odmian

U mnie się jeszcze miejsce znajdzie, na te mniejsze odmiany.

sarenka napisał(a)

Gdzie takie duże drzewa są?
Ta March till Frost też mi wpadła w oko

Megi, kupowałam w szkółce w Duchnicach, to niedaleko mnie.
Ja to sobie tę March till Frost kupię za jakiś czas .

galgAsia napisał(a)

A sama sobie narobiłam smaka na następną kolumnową, tym razem białą - to przez Ciebie I siem gryzem...

To się nie gryź tylko sobie kup. W prezencie do kompletu z kręciołem .
Jeżówkowe-Love 13:53, 19 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ano taka . Ale na razie się wstrzymuję, może na przyszłą wiosnę... no chyba, że sama mi w ręce wpadnie

Ojeju jaka piękność i do tego kompaktowa

Asiu chcesz czekać aż do przyszłej wiosny ? może jednak jakimś całkowitym przypadkiem .. wpadnie w Twoje łapki szybciej trzymam kciuki
Jeżówkowe-Love 11:25, 19 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Znowu Magnolka ? jaka ?
Ano taka . Ale na razie się wstrzymuję, może na przyszłą wiosnę... no chyba, że sama mi w ręce wpadnie
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:51, 19 mar 2020

Do góry
piękna magnolia tfu tfu
i grujecznik i kanzan i jeszce inne cudowności!!
szaleństwo!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:41, 19 mar 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Kasiu pecherznice mam posadzone co 70 cm i tworza mocno zwarty zwywoplot wiec musisz rozstawe zrobic min. 110-120 cm jak chcesz wyodrebnione luzne krzaki

Dzięki

Iwonka napisał(a)
Czyli barykada na wschodzie gotowa Super! Magnolia śliczna, rarytasik

Barykada to może nie, ale pewna przesłona - jak najbardziej . I taki był cel, nie chcę się (na razie) mocno odgradzać.

Kasya napisał(a)

Ło ....... jaka wielka

Fakt, spora jest . Ale za to szczupła .
Drzewo ozdobne znoszące wiatr. 22:56, 18 mar 2020

Do góry
Ważne jak drzewo będzie umocowane w glebie, to jest najważniejszy problem a nie gatunek drzewa. Na pewno nie nadaje się magnolia, judaszowiec, katalpa (duże liście i wyłamie się) tulipanowiec (kruchy, wyłamuje się), klon palmowy (nie lubi wietrznych stanowisk). Pozostałe - nie widzę przeciwwskazań poza tym mocowaniem.

Kij na cały przewodnik plus 3 koły i 2 poziomy wiązań taśmą.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:00, 18 mar 2020

Do góry
Czyli barykada na wschodzie gotowa Super! Magnolia śliczna, rarytasik
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:51, 18 mar 2020

Do góry
Gochna napisał(a)
Magnolia da radę Przesadzałam dwa lata temu dwie i bez problemu się przyjęły. Niestety jedna wiosennych przymrozków nie przeżyła ...

Uuu...to szkoda magnolki
Obyś miała rację i moją się przyjęła
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:43, 18 mar 2020

Do góry
Magnolia da radę Przesadzałam dwa lata temu dwie i bez problemu się przyjęły. Niestety jedna wiosennych przymrozków nie przeżyła ...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:40, 18 mar 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Tfu tfu, paskudna niemożebnie;D
Fajnie, stara, muszę Cię koniecznie nawiedzić i zobaczyć co Ty tam kombinujesz

Wpadaj kiedy będziesz miała czas
Inaczej się obrażę!

Anda napisał(a)
Sliczna i fajnie, że już taka duża

Magnolia dziękuje

jolanka napisał(a)
Nooo, naprawdę robi wrażenie. Tez chce wiedzieć gdzie Muszę jednak kupić taka jaka chciałam od początku a nie pomylona jak w ub roku

Kupiona u Sz.
Na Lennei Alba też mam chętkę, ale zależało mi na takiej dużej a tylko Wada's Memory były w tym rozmiarze. Może i dobrze, bo w tym miejscu było miejsce akurat na kolumnową odmianę .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mrokasiu, bardzo udane zakupy czynisz. Kolejny piękny okaz trafił do Twego ogrodu.

Dziękuję Haniu, jestem mega zadowolona z tego zakupu .
Zielony AZYL 18:22, 18 mar 2020

Do góry
Berberys kobold

ŚŚ lamarcka

Brzoza doorenbos zrzuca korę niczym wąż, będą bialutkie gałązki

Tawuła japońska, uwielbiam jej świeże, jasno zielone listki

Sasanka i magnolia

wejście do domu

I krokusy
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:17, 18 mar 2020

Do góry
Przyjechała magnolia Wada's Memory .
Wzgórze chaosu 19:55, 17 mar 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Jakie drzewo mam na myśli? Na pewno pasujące do reszty, nie zasłaniające widoku z kuchennego okna, ale zasłaniające dom sąsiada (taki paradoks). Mam ochotę na jakiś rarytas... dawidia, stewarcja... może kolejny dereń kousa albo po prostu magnolia. Jedno wiem - liście w sezonie muszą być zielone
Perfekcja to moje przekleństwo, na szczęście miewam okresy luzu i na nieład bez wyrzutów sumienia przymykam oko

Tak na pewno pasujące do reszty ale dlaczego takie egzotyki ?
Wydaje się że najlepsze będzie szczepione bardzo wysoko o koronie nie zwisającej jeśli ma pełnić określone funkcje jak napisałaś.
Dawidia może przemarzać dlatego tak napisałam - nie podpowiem jakie bo nie czuję miejsca, Ty wiesz najlepiej.

Pięknie i mądrze robisz te rewolucje.

pozdrawiam
Wzgórze chaosu 08:11, 17 mar 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Zrobiłem sobie dziś wycieczkę Iwonko po Twoim ogrodzie, na przestrzeni lat to miejsce bardzo się zmieniło i wciąż zmienia.

Masz wspaniałych doradców ogrodowych, podoba mi się odzyskiwanie powierzchni na ,,nowe,, pod koronami drzew.

Świetnie prowadzisz linie rabat, uwielbiam takie wygibasy, ogród jest bardziej dynamiczny.

Porządek w każdej części ... jaki ogrodnik taki ogród.

Świerki Conica perfekcyjne

Pozdrawiam Przemek

Mój ogród Przemku to kopalnia wiedzy czego nie robić Przeglądając stare fotki stwierdzam, że niektóre zakątki miały tylu mieszkańców po których ślad zaginął... Dynamika jak u właścicielki Stąd pewnie ten mój brak cierpliwości do donic, ale lubię przekopywać ziemię, sprzątać, przycinać, na przedwiośniu jestem jak w raju

Gosialuk napisał(a)
Super porównania, w drzewach jednak drzemie moc. Warto robić zdjęcia od samego początku. Takie obrazki najlepiej pokazują czego możemy się spodziewać za kilka lat.
Dużo zdjęć niestety robiłam bez myśli dokumentacyjnej, szczęśliwie coś tam do porównań da się wykorzystać. Mnie w drzewach urzeka coroczna witalność, iglaki są w tym temacie zdecydowanie w tyle, ale bez nich zimą byłoby smutno.

mira napisał(a)

a jakie masz na myśli ?

Obejrzałam całą metamorfozę - rewelacja - widać Twoje zamiłowanie do perfekcji
i to nas różni , usunięcie kamieni to był świetny pomysł - miejsce nabrało elegancji - super

Jakie drzewo mam na myśli? Na pewno pasujące do reszty, nie zasłaniające widoku z kuchennego okna, ale zasłaniające dom sąsiada (taki paradoks). Mam ochotę na jakiś rarytas... dawidia, stewarcja... może kolejny dereń kousa albo po prostu magnolia. Jedno wiem - liście w sezonie muszą być zielone
Perfekcja to moje przekleństwo, na szczęście miewam okresy luzu i na nieład bez wyrzutów sumienia przymykam oko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies