Polinko, dziękuję . Chcę, aby trawki miały u mnie dobrze .
Dzisiaj przyszła mi paczka z pięknymi grackami. Zdążyłam je nawet posadzić, ale zdjęcie dam jutro, bo już ciemno było i komary mnie z ogródka wygoniły.
Przyszły też wrzośce golden starlet. Rabatka skończona. Szkoda tylko, że w sadzone w zeszłym roku hortensje polar bear tak słabo kwitną .
Dzisiaj dzień minął na malowaniu, malowaniu, malowaniu....malowaniu i powstał zaczątek muru w biesiadnym. Aż mnie skręca żeby był już wyższy, ale
cieszy mnie każdy krok
Wiesz co? Mnie się ta rabata podoba taka spokojna. Nie wszystko musi wiecznie buchać kwieciem. Jeżeli już to hortensje doskonale by na niej wyglądały moim skromnym zdaniem.
Witam. Od zeszłego roku ''wypadają ''świerki. W tym roku założone nawodnienie, nawożone na wiosnę i w połowie lipca. Zaatakowanie przez ochojnika - wytworzone galasy, opryskane miesiąc temu Substral Ochojnik. Zeszłoroczne ''zaatakowane'' świerki nie przeżyły. Posadzone młode w tym samym miejscu również uschły. Dodam ze świerk posadzony w szpaler na żywopłot - choruje co któreś drzewko.
Proszę o pomoc
Własnie miałam napisać, że wczoraj wpadłam na momencik do Margarete a Małgosia u mnie. Jej ogród niesamowicie urósł i wypiękniał ! Zachwyciły mnie jeżówki, hortensje na pniu i róże na tarasie.
Kilka fotek ogrodu Małgosi, zrobionych ukradkiem...
A ty wierzysz jeszcze w takie rzeczy ??
.Gniazdo bocianie, jest za sąsiada działką.Rokrocznie przez te 12 lat jak mam działkę to je obserwuję. Jak przylatują, ile mają młodych,.
ak poprawiają gniazdo.Jak karmią młode na zmianę.Jak uczą się latać i jak odlatują.
To przez te lata ile dzieci mi przyniosły ???Żadnego.I niech juz tak zostanie.Mam swoją trókę i mi wystarczy
Floksy