Polecam trzmielinę 'Emerald'n Gold, jest płożąca i żółta, w sam raz do zestawień z niskimi, bordowymi berberysami. Pachysandra jest zielona i zimozielona.
Poczytałam, za lekturę bardzo dziękuję To prawda, tak to wygląda z ziemią i korzeniami. Kilka dni temu robiłam porządek w hostach i zauważyłam, że ich korzenie idą po włókninie górą, bezpośrednio pod kamykami w miejscu gdzie agro dochodzi do roślin. Z pozostałymi roślinami dzieje się podobnie :/ Wiosną będę sukcesywnie wywalać i zastępować ściółką tylko podpowiedzcie jak radzić sobie z kamykami by się nie topiły w glebie ??
Bardzo cenna porada dotycząca trzmieliny Nie wiedziałam, żeby sadzić głębiej, by uzyskać dywan (że ciąć, to wiedziałam). Dzięki Danusiu, jesteś nioceniona w radach
Przypomniałem sobie, że część zdjęć mam na nośniku, ale z ogrodu chyba nic tam nie wgrywałem Ty pracujesz ze zdjęciami cały czas, wiec musisz być zabezpieczona z każdej strony
Przyjmując że na 1 mp wejdzie 10 gałęzi, a może 20, to pokryje 8-15 m2 więc to tak na oko licząc bo nie wiem, ale musisz kupić 15 mp. Ale to mój chłopski rozum. Powiedziałabym dokładnie jakbym rozłożyła 1 mp
Danusiu a czy tą irgę da się opanować? czy ona nie jest bardzo ekspansywna? można tak ja prowadzić żeby tylko trochę wieksza była niż ta świeżo posadzona?
vinca tak ja pisze Danusia to trzeba ruszyć głową, nie da się przeliczyć i podać wzoru na stroisz na m2 z przeliczeniem na m3. Przecież gałęzie też są różne, jedne będą gęste, grube i wystarczy położyć jedną a są też takie rzadkie, że i trzy jedna na drugiej będzie mało.
Jeszcze raz dziękuję, że do mnie zajrzałaś.. na dietetyczny cukier
W szklarni jeszcze samo zdrowie sie trzyma.. ale wystarczy na kilka dni .. i koniec..
A te są najsmaczniejsze.. i te Muminek uwielbia
We wrześniu posiałam buraki naciowe do szklarni (po ogórkach, co roku tak robię) już są do zebrania.. kroję, do woreczków, mrożę i wystarcza na całą zimę.