No oczywiście, że serial jest teraz w Twoim. I na maju wcale się nie skończy, cdn.
Doczytałam o Rzymie, ja w zeszłym tygodniu teoretycznie mogłam być w Alicante, ale nie byłam, bo praktycznie nie mogłam. Tam jest 26 - 29 stopni i plaża.
Danusiu, tak, tylko szczepiony wchodzi w grę, ale moje wrzosowisko to zaledwie 4 szt. posadzone w tym roku i nie wiem jak będą dalej rosły, poza tym mam tam takiego wysokiego bukszpana na pniu, którego utworzyłam ze starego krzaka, zupełnie tam nie pasuje, bo na przodzie a najwyższy, ale szkoda mi go wyrąbać. A żurawki mam w rzędach sadzone, nie mam placyku żurawkowego. Myślę dalej.
A no właśnie też myślałam, że to żurawki ale te ciemne powycinane liście mnie zmyliły, a to pewnie liście świecznicy a ta żurawka taka wciśnięta pomiędzy
A tak teraz mi wpadło...Używasz czasami nietypowych roślin z ogrodu do sałatek i innych potraw? Albo przetwory jak dżem z płatków róż? Wiem o nalewkach...
Mój miłorząb rośnie u mnie koło 8 lat, miał co najmniej 10, więc teraz jest 13-15 letni, ale ja parasol nieco ograniczam, gdybym nie ograniczała gałęzie już by rosły po ziemi a szerokość korony-parasola miałaby 4-5 metrów
Ja jestem w domu, to moi synowie byli na urodzinach Grzesia Już wracają, samolot wylądował
Ja się włóczyłam po polach A oni w ciepełku podziwiali zabytki Rzymu, może kwiaty jakieś sfotografowali? Mam cichą nadzieję.
Krzewy rosnące chaotycznie na trawniku trzeba przesadzić, albo przyciąć w łądne kule. Pokazuj więcej, na pewno pomożemy ci poprawić kompozycje a nawet je utworzyć jeśli nie masz. Na razie za mało zdjęć
Po fotkach widzę, że zdecydowanie moja hidcotowa najlepiej wygląda w maju-czerwcu, na jesień w ogóle nie raczą zakwitnąć świecznice, a zajmuja tyle miejsca co hortensje.. wywalam