Łysa wiosna nie jest taka straszna, ja lubię ten wiosenny porządeczek. róże podcięte, byliny wycięte i jeszcze brak chwastów
Miło Poli ze zaglądasz, małe podsumowanie
7 jednakowych drzew i klony na środkowych
lub 9 drzew i tez klony na środkowych
tak dla wyobrażenia wielkości tej części to napisze że trawnika jest około 12x14m, rabaty boczne 3m głębokie i do tego 2m zostawione na serby(cała ta sciana gdzie placyk) a 1,2m po bokach na tuje Kórnik
Mariolu, nie wiem o którym rozchodniku mówisz?
Wszystkie intensywnie rozmnażam, powiedz o który Ci chodzi to Ci wyślę
Tulipanów jeszcze nie sadziłam. Dzisiaj cały dzień selekcjonowałam. Posadzę w październiku, jak na rabatach będę robić porządki
Taki układ z wiekszą rabatą przy oknie proponowała też magnolia swego czasu ... w sumie tam jest świdośliwa i kilka kulek ale pewnie chodzi o to że tam ma sie więcej dziać ...
Czyli proponujesz mi zmienić tylko nieco kształt ścieżki? A co ma być na tym wąskim paseczku między ścieżką a trawnikiem?
Taki murek/ławka chodzi mi od dawna po glowie ... tylko ja chciałam go umiejscowić bardziej po prawo bo wtedy widziałabym go też z tarasu.
Warzywnik powoli się kurczy.
Wykorzystałam podczas przekopywania resztki pociętych ubiegłorocznych traw. Dla polepszenia struktury gleby wysypuję tam skoszona trawę. Zimą rzucę trochę popiołu z kominka.
Niedługo trzeba będzie wykopać korzeniowe. Buraki liściowe wykorzystałam tylko raz. Za dużo ich wysiałam.
Selery i ostre papryczki.
Pozwoliłam w tym roku na rozrost karpy rabarbaru. Tylko raz zerwałam parę listków. W przyszłym sezonie pewnie będzie można skorzystać z niego częściej. Może uda sie dojrzeć wysianej jako poplon fasolce szparagowej.
Przebarwiają się borówki i aronia. Pory przytnę i będą zimowały. W połowie października posadzę czosnek jadalny.