Udanego wypoczynku życzę a trawki to chyba faktycznie identyczne mamy turzyca jakaś tam chyba bronzit mam nadzieję, że przezimuje bo to tegoroczny nabytek
Już w domciu
w Nałęczowie jestem rokrocznie, fajne miejsce na taki wypad, odpoczynek ze znajomymi
A na ostatniej fotce to trójsklepka- żabia lilia.Kwitnie zawsze na przełomie września i października
Kwitnie jeszcze Róża Rhapsody in Blue
Ja też lubię Nałęczów i ten klimat.
W spa nie byłam.Ale całkiem blisko spacery były.Szkoda czasu na takie relaksy.
Jesień piękna.Spacery, znajomi, czekolada na gorąco w kawiarence i miody pitne .Ale piękny czas też się kiedyś kończy
Powrót i szybki wypad wieczorny na działkę
róża Elmshorn
Mi też ten kolorek się podobał.Dlatego tą chryzantemkę sobie kupiła.
Jeszcze na tarasie stoi,Ale za parę dni wsadzę ją do ziemi.Jak przezimuje to dobrze, jak nie trudno
Dziękuję wyjazd był udany.I tego mi bardzo był potrzebny
Dziękuję wyjazd był naprawdę udany.
Bo człowiek goni, praca, dom pełno problemów.Dobrze,że jeszcze ogród ma na prace fizyczne i relaksy psychiczne , prawda ?
Jesień jeszcze wciąż jest ładna.Może coraz mniej tych liści, żółkną, spadają,I zaraz zostaną ogołocone drzewa z wszelkich kolorów.Zostanie szarzyzna, której tak nie lubię.
Ale póki co cieszmy się tym co jeszcze jest ładnego
Oj bardzo szkoda,że nornice dobrały ci się do hosty.A nic nie można zastosować ??Czymś postraszyć ??
Moje są całe, nic się nie dzieje.Cyba wiedzą,że u mnie Fiona pilnuje ogrodu.
Marcinki, kilka z tych które mam
Ten niski
i ten też niski
Odpoczęłam .W gronie przyjaciół.Było pięknie.ale wszysyko co dobre , szybko się kończy.
To Trójsklepka - żabia lilia. W zbliżeniu wygląda bardzo ciekawie, efektownie.
Wypoczęłam psychicznie.
Też zauważyłam,że mamy takie same trawki.Ale moje jeszcze małe, młode.Musze poczekać , ileś czasu ( nawet nie wiem czy trawy szybko rośną ) do ładniejszych widoków Ta turzyca już u mnie zimowała.ale w tym roku w sierpniu , przerabiałam rabaty i ja przesadziłam.Ciekawa jestem,?Czy teraz dobrze przezimuje.Na wszelki wypadek, przy przesadzeniu podzieliłam na dwie i mam w rożnych miejscach ja posadzoną.Może coś z niej będzie.