Na poprawę humoru po chorych buksach kupiłam dzisiaj piękne sadzonki hakone Nicolas I za dobrą cenę więc tym bardziej się ciesze zastanawiam się tylko gdzie posadze
Witam ponownie. Dosiałem trawnik trawa graminex wemblay. Wymieszalem nasiona z ziemia i dalem w miejsca po wygrabionej suchej trawie po spaleniu preparatem na dwulistne. Trawa urosla wszystko fajnie i znowu schnie. Nie wiem dlaczego. Codziennie podlewana. Króluje suchość na moim trawniku. Pojawił się mech i strasznie dużo stokrotek ... już nie wiem co zrobić. Może są jakieś nasiona gazonowrj która zwycięży z wembleyem i stworzy dywan ?. Nie mam niestety zbyt wiele czasu na pielegnaje trawnika a chcialbym aby dzieci go mialy w miare w porządku. Proszę o pomoc.
Witam
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty nr 6, jej kształtu oraz nasadzeń. Rabata jest od strony południowej, tuż przy tarasie. Na obecną chwilę rośnie tam cis na pniu oraz trawki.
Chciałabym wsadzić niezbyt duże drzewo, tylko nie wiem jakie. Może klon czerwony albo bonsai?
Do wykorzystania mam cisy Aurea na żywopłocik.W środku może kulki bukszpanowe?
Rabata1
Rabata 4 i częściowo 3
Rabata 5 i 2
Wreszcie kosteczkę widać. Zaczyna robić się przejrzyściej. Warto było czekać.
Skarpa czeka na murek i drenaż. A pod osłoną zielonej maty cieniujacej posiana przedwczoraj trawka. Pilnujemy i zraszamy stale. Może się uda
Niestety nie obeszło się bez start które wyrządziła burza. Widzicie ta lukę pomiędzy tujami? Podczas wichury połamało wierzbe. Jedyne duże drzewo jakie mieliśmy. I nie wiem czy płakać czy dziękować. Strasznie śmieciuch z niej był Ale za to na wiosnę to cała się ruszała jakby chciała odlecieć. To za sprawą pszczółek które co roku tam gościły. Uwielbiałam te bzykania
Moi drodzy, proszę o info czy poniżej przedstawiony świerk można ciąć w tych samych terminach co Szmaragdy (marzec 1 ciecie czerwiec 2 ciecie)?
To zdjęcie z maja, a teraz mam po 30 cm przyrostów. Nie chce go puszczać w górę a raczej trzymać stożek (jako drzewko bożonarodzeniowe strojone zimą na dworze).
Ha, tak jak ja i większość pewnie.
Haniu, odmianę Carl widziałam w szkółce, to niska dość odmiana, ok. 30 cm ma. Twój też taki jest? Ale nie wiem, czy nie ma jaśniejszych liści.
Kamilko moja ma około 120 cm. Generalnie nie wymaga podpór, ładnie się trzyma, ale niestety większe burze mi ją trochę połamały.
A wypatrzyłam ją w ubiegłym roku w parku w Bułgarii- tak, w masie była urocza i bardzo rozjaśniła ciemniejszy zakątek. Dobrze jest ją jednak ograniczyć, bo podobno mocno się rozrasta i potrafi być ekspansywna.
Gdybyś chciała, to w przyszłym roku powinnam miec już trochę sadzonek do podzielenia, więc moge wysłać.
Witajcie w kolejny upalny dzień tego lata!!
Dobrze,że jeszcze mam urlop i siedzę na Dębowym
Kwanso , mam ich chyba ze 4 .A kupowałam tylko 1. cóz pomyłki, pomyłki.
Ale nie tylko liliowce mam
Floksy