Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:22, 25 paź 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Zachwycające masz te wszystkie trawy.
Pomiędzy tymi,co to za liście ?

Jesteś już druga osoba , która pyta o te liście to nie kwitnące liście hortensji ogrodowych, piekne ciemnozielone, sztywne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:21, 25 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
I jeszcze pytanko- wyczytałam, że masz u siebie miskanta Silberfeder. Chciałabym go dać za hortensjami Limelight, aby gdy hortensje już zciemnieją, świecił nad nimi srebrnymi piurpopuszami. Myślisz, ze to dobry pomysł? Czy on jest na tyle wysoki, że będzie wystawał zza hortensji i czy mocno się pokłada?

Silberfeder to olbrzymi miskant, w trakcie kwitnienia ma u mnie niemal 3 M wysokosci, wiec na pewno będzie wystawał nad hortensjami raczej sie nie pokłada ale musisz przeznaczyc dla niego min 1 M szerokosc, bo to duzy miskant. Nie wolisz morning light lub Gracillimus? Uwielbiam Silberfeder i podobne do niego Grosse Fontaine, ale to olbrzymie miskanty, ktore dobrze wygladaja jako solitery. Wypija cała wodę okolicznym roślinom. Mam je posadzone własnie w mijescu gdzie kiedys gromadziła sie u mnie w ogrodzie woda.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:17, 25 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Kanciki to przegibka Ale kiedy zdążyłas wysypac korę to nie wiem... Ale chyba była już ostatnio

Te chryzantemy to szał ciał - super są!

Kanciki sprzed 3 tygodni bo w tę sobotę M przedkładał grzybobranie nad kancikowanie!
Kora wysypana chyba od miesiaca, drobna przekompostowana
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 25 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Marzenko na zdjęciu powyżej masz hortensje w rozplenicy. Masz gdzies zdjęcie jak to wygląda gdy kwitną hortensje, bo nie mogę znaleźć? Jesteś zadowolona z takiego połączenia?

Niestey w tym miejscu nie mam zdjęc kwitnacych hortensji. Bo w tym roku nie kwitły a w poorzednim seoznie rosły na zupełnie innej rabacie..... Przesadzałam je wiosna. To hortensje ogrodowe, ktore kwitna na niebiesko (oczywiscie pod wpywem nawozu)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:14, 25 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)

Cudne zdjęcie konwalnika z kulami!

Miałam konwalnika w donicy, wstawiłam go wczoraj do piwnicy, czy to dobre miejsce dla niego na przetrwanie zimy? Może lepiej w garażu go zostawić?

Na razie z powodzeniem może stać w donicy na zewnątrz, schowaj go gdy mrozy w nicy będą w okolicy -5. Jesli garaż jest nieogrzewany i ma jakiekolwiek okno to dobre miejsce na zimę. Nie wiem czy w ciemnym mijscu konwalnik nie wyjasnienieje.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:11, 25 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)
Dekoracje tarasowe cudne!
Marzenko, czy to u Ciebie widziałam kiedyś kostrzewę? Nie zakodowałam sobie trwale wątku, na którym ją widziałam, bo sama nie wiem czy ją przed zimą przycinać, czy nie.

Alias na zimę nie ruszaj Kostrzewy, wyskubiesz ja wiosna. Teraz niechęć ie cieszy gdy szron ją przyozdobi. Trawy pieknei wygladaja w mrozie

Mam kostzrewę sina, Golden cos tam , niedźwiedzia.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:09, 25 paź 2016

Do góry
bleebla napisał(a)

a zmienialiście kiedyś kolor na inny? trzeba wtedy zetrzeć stary kolor przed położeniem nowego?

Aga miałam kolor kasztanowy na tarasie. Nie olejowałam go chyba przez dwa sezony, wypłowiał i sie zmył, potem lekkie czyszczenie Karcherem , potem pomalowaliśmy szarym olejem . Bez problemu pokryliśmy ten kolor, aczkolwiek trzeba było dokładnie kazdą szparę zamalować.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:06, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Kolory masz takie wyraziste, trawnik jeszcze to podbija swoją zielenią.
Czekam na mocniejsze wybarwienie się grabościany

Marzenka czy Ty Remmersem malowałaś taras??

Remmersem maluje Mgda70 ale to chyba lazura? Ja uzywam oleju do tarasów Tikkurilla. Jesli potrzebujesz pomocy to pisz na prive
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:02, 25 paź 2016

Do góry
Czekamy zatem na relację z zebrania
Ogród Magdalenka 19:00, 25 paź 2016

Do góry
Madziu żółkną szybciej rośliny , ktore maja mniejsza ilosć światła. Pewnie masz te drzewka jesienią w większym cieniu niz sąsiedzi, bo o suchy teren Cie nie podejrzewam
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:57, 25 paź 2016

Do góry
Ja też - tak jak Madżenka - wolę skupić się na Twoim ogrodzie. Jesień jest cudna, kolory dają czadu.

Ps Dziękuję za wpis w moim wątku, wolałam nie komentować, ale wiedz, że jestem nim bardzo wzruszona. Twój ogród (i Ciebie) też kocham i jest w mojej czołówce Ściskam
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:56, 25 paź 2016

Do góry
A trening przed nartkami zaczęłaś? Zdecydowanie lepiej znoszę jesień gdy ćwiczę
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 18:52, 25 paź 2016

Do góry
Przyznaje się bez bicia, ze preferuje wszelkie zakupy przez internet nad buszowaniem w sklepach... Teraz mnie znow kusza i-perfumy, gdy czytam Ciebie.... I jak nie zamowic nowego podkładu ,
Typografia ogrodu 18:49, 25 paź 2016

Do góry
Ja się w pracach domowych nie odnajduję dobrze ze ogrodkowanie lubię, bo by mnie M wymienił na lepszy model
Lawendowy zawrót głowy 18:42, 25 paź 2016

Do góry
Zakochałam się w dyni
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:23, 25 paź 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Madzenka - ocenisz latem,czy zamiana była dobra

Odnośnie cięcia ,tutaj jest fajnie opisane.
http://www.oczarjk.pl/?act=257
Nie wyczytałam,że susza ma wpływ na baty,ale poszukam coś na ten temat.

olga80 - Witam i zapraszam

Wyglada na to, za mocno tnę róże dlatego wypuszczają jeszcze mocniejsze i dluższe pędy. Wiosna te największe potwory mniej radykalnie ogolę
Coś jeszcze, coś więcej... 18:17, 25 paź 2016

Do góry
Ja bez argumentacji
Ogródek Iwony II 13:36, 25 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, każdemu życzę, by był szczęśliwy ze swoją połówką, ale przyznam, że do pewnych sytuacji człowiek musi dorosnąć, dojrzeć. Nie zawsze i nie od razu jest sielsko i słodko.
Kiedyś Madżenka pisała chyba o szklance od połowy pustej lub do połowy pełnej. Każdy tą samą rzecz widzi inaczej. Od tego, jak postrzegamy świat wkoło nas zależy, czy jesteśmy szczęśliwi...
Jesień na początku sprawiała, ze miałam doła, bo zimno, bo mokro, bo dni szybko się kończą... A teraz dostrzegam nowe kolory, pięknie przebarwia się jesień
W sobotę się przewróciłam ( zbieg kilku zdarzeń) i nogę mocno stłukłam. Mogłabym być zła, że kuleję, ze boli, a ja się cieszę, że na bólu i opuchliźnie się skończyło, a nie na złamaniu

Zamyśliłam się nad swoim życiem)))
Coś jeszcze, coś więcej... 06:42, 25 paź 2016

Do góry
Sebek jesień w tym roku zaczyna nabirać cudon ych kolorów

Co do architektury to sie z przedmówczyniami nie zgadzam ale tu polemizować nie bedę.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:34, 25 paź 2016

Do góry
Piknie, pięknie , pięknie bo cóz innego można napisać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies