Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Gosiek33 07:16, 25 paź 2016

Sebek napisał(a)

I o to mi Ania chodzi - właśnie o te analizy Zeby właśnie poznać swoje potrzeby i przestudiować wszystkie za i przeciw, by w efekcie końcowym podnieść sobie tą jakość życia

Ale się nam fajna dyskusja rozwinęła! O architekturze mogę trajkotać godzinami

Kiedy trzeba wziąć pod uwagę potrzeby wszystkich domowników, a potem ich ilość się zmienia to już tak prosto nie jest. Zresztą przeprowadzając się z mieszkania do pierwszego domu tak naprawdę człek nie wie z czym mu dobrze będzie. Na dodatek młodzi zmienni są jak.... kobiety
Gabriela 09:58, 25 paź 2016

Jeżeli planujesz zostać właścicielem Munstead Wood, to jest to bardzo dobry wybór, ta róża jest piękna, pachnąca i kompaktowa, więc w sam raz do Twojego niewielkiego ogrodu. Wpasujesz ją, tak jak Leonarda w bylinową rabatę, czy masz dla nich inne miejscówki?
BasiaLT 10:00, 25 paź 2016

Gosiek33 napisał(a)

Kiedy trzeba wziąć pod uwagę potrzeby wszystkich domowników, a potem ich ilość się zmienia to już tak prosto nie jest. Zresztą przeprowadzając się z mieszkania do pierwszego domu tak naprawdę człek nie wie z czym mu dobrze będzie. Na dodatek młodzi zmienni są jak.... kobiety

Nie bez powodu się mówi że pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie I chyba coś w tym jest.
Pluszakowa 14:10, 25 paź 2016

BasiaLT napisał(a)

Nie bez powodu się mówi że pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie I chyba coś w tym jest.

I to są święte słowa

Dorzucę jeszcze trzy grosze a może kiedyś porozmawiamy przy kawie. Wszystko co nietypowe ma jeszcze jedną wadę, która ujawnia się w momencie sprzedaży. Rynek jest bezlitosny i dużo łatwiej sprzedać typowy domek nawet żółty z tujami niż wielki design.

Jak urządzałam moje pierwsze mieszkanie to od razu z zamysłem że będzie potem pod wynajem i dlatego wybory padły na rozwiązania, kolory itp. Takie żeby większości przypadły do gustu. Teraz bardziej poszalałam
Sebek 15:55, 25 paź 2016

Gabriela napisał(a)
Jeżeli planujesz zostać właścicielem Munstead Wood, to jest to bardzo dobry wybór, ta róża jest piękna, pachnąca i kompaktowa, więc w sam raz do Twojego niewielkiego ogrodu. Wpasujesz ją, tak jak Leonarda w bylinową rabatę, czy masz dla nich inne miejscówki?

Pójdą miedzy kule bukszpanowe - jeszcze jedna hortensja musi się wykopać, ale... to kiedyś
Sebek 15:59, 25 paź 2016

Fajnie się czyta Wasze rozważania - i wiecie co jest w tym najfajniejsze? Że każdy ma rację A co ważniejsze - z argumentacją
Basilikum 17:17, 25 paź 2016

a ja jeszcze mysle, ze Technologie tez sie zmienia Remontowalam mieszkanie jakies 18 lat temu. Taki wielki remont, ze tylko sciany zostaly. Dzis poza rozplanowaniem pomieszczen wszystko inaczej bym zrobila, inne okna inne ogrzewanie inne urzadzenia sanitarne.... kolor scian latwo zmienic ale przestawic wanne juz nie tak latwo.

Mysl nr 2 --> do nietypowego domu trzeba tez miec odpowiednia dzialke. Nic mnie bardziej nie denerwuje niz na osiedlu slicznych bialych i drewnianych bawarskich domkow dom w stalu toskanskim
Madzenka 18:17, 25 paź 2016

Ja bez argumentacji
18:27, 25 paź 2016
Madzenka napisał(a)
Ja bez argumentacji

ty nie musisz ...widok mówi sam za siebie
18:32, 25 paź 2016
Basilikum napisał(a)
a ja jeszcze mysle, ze Technologie tez sie zmienia Remontowalam mieszkanie jakies 18 lat temu. Taki wielki remont, ze tylko sciany zostaly. Dzis poza rozplanowaniem pomieszczen wszystko inaczej bym zrobila, inne okna inne ogrzewanie inne urzadzenia sanitarne.... kolor scian latwo zmienic ale przestawic wanne juz nie tak latwo.

Mysl nr 2 --> do nietypowego domu trzeba tez miec odpowiednia dzialke. Nic mnie bardziej nie denerwuje niz na osiedlu slicznych bialych i drewnianych bawarskich domkow dom w stalu toskanskim

i to jest właśnie istotne. żeby jakaś spójność była.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies