Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 23:28, 23 paź 2016

Ale chociaz klimacik zdecydowanie mokry, to jednak nudno nie jest:

inka74 10:07, 24 paź 2016

Ale ładnie u ciebie ...
Ewik 11:28, 24 paź 2016

Widoki jesienne ślicznie się prezentują
Kasia_CS 12:38, 24 paź 2016

Zagajanka napisał(a)

No nie mów, na prawdę pierwsze?
Ja często kupuję rośliny poprzez internet, czasem ściagam nawet z zagranicy. Ale zanim kupię, staram się oczywiscie sprawdzić opinie innych na temat takich sklepów. Raz czy dwa moze się przejechałam, ale ogólnie stwierdzam, że to i tak bardzo wygodny sposób na zakupy do ogrodu

No powaga Czasem miewam tak, ze się mega napalę na coś, buszuję w sklepie internetowym, wrzucam do koszyka mnostwo roslin, ktore sobie zaplanowalam... po czym nagle rezygnuję, zamykam stronę, bo myslę: Aaaa, kupię gdzieś na miejscu... niesttey tym sposobem moja wymarzona rutewka wciąż gdzieś sobie w jakiejś szkółce rośnie, zamiast w moim ogrodku

No więc pierwsze koty za płoty
Pszczelarnia 13:38, 24 paź 2016

Anda napisał(a)
Piękne róże Janko pokazujesz. Moja LO też dostała trochę plamistości, ale zrzuciła je a nowe jakoś już nie łapią tego grzyba.
A wiecie skąd pochodzi nazwa Louise Odier? Louise była córką bogatego i wpływowego francuskiego bankiera Jacquesa Odier, który był wielbicielem kwiatów. Louise wyszła za mąż za Louis-Eugene Cavaignac, który był znanym francuskim generałem, kontrkandydatem Napoleona. Margottin chętnie nazwał nową różę imieniem bogatej córki i żony wpływowych osobistości. Wtedy otwierało to drzwi do sprzedaży róży elicie i gwarantowało "wejście" róży do ogrodów botanicznych czy też rozariów.

Lubię takie opowieści. W tym ogrodzie dopełniają obrazu symetryczno-lirycznego.

Madzenka 18:52, 25 paź 2016

Przyznaje się bez bicia, ze preferuje wszelkie zakupy przez internet nad buszowaniem w sklepach... Teraz mnie znow kusza i-perfumy, gdy czytam Ciebie.... I jak nie zamowic nowego podkładu ,
blyxa 00:02, 26 paź 2016

Przyszłam pooglądać zdjęcia - śliczna ta jesień
Zagajanka 11:14, 26 paź 2016

inka74 napisał(a)
Ale ładnie u ciebie ...

miło mi to słyszeć

Ewik napisał(a)
Widoki jesienne ślicznie się prezentują

a dziękuję, dziękuję

Kasia_CS napisał(a)
No powaga Czasem miewam tak, ze się mega napalę na coś, buszuję w sklepie internetowym, wrzucam do koszyka mnostwo roslin, ktore sobie zaplanowalam... po czym nagle rezygnuję, zamykam stronę, bo myslę: Aaaa, kupię gdzieś na miejscu... niesttey tym sposobem moja wymarzona rutewka wciąż gdzieś sobie w jakiejś szkółce rośnie, zamiast w moim ogrodku

No więc pierwsze koty za płoty

Ja swoją jedynie kwitnącą rutewkę kupiłam za masakryczne pieniądze internetowo wraz z klematisami. Ale się opłacało, bo kępa jest wielka i w końcu zobaczyłam te śliczne kwiatuszki na żywo. Inne 4-5 rutewek chociaż wyszły po zimie, nie uraczyły mnie kwiatkami Moze lato było za suche?
Zagajanka 11:30, 26 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Lubię takie opowieści. W tym ogrodzie dopełniają obrazu symetryczno-lirycznego.

Z innych ciekawych różanych opowieści często wspominam o historii powstania róży Peace (Gloria Dei). Nie będę jej przytaczać, bo pewnie wszyscy wielbicieli róż ją znają, ale niezmiennie podziwiam Meillanda, że w tak trudnych czasach jak II wojna Światowa, wciąż myślał o przyszłości swoich różanych skarbów. A jeszcze bardziej podziwiam fakt, że przesyłka z nimi po przebyciu długiej drogi do Stanów znalazła się w odpowiednich rękach, sadzonki czy patyczki nie uschły i szczęśliwie urosły, a inni docenili piękno tej róży i rozpowszechnili ją dalej .

Zdjecie zapożyczone z rosebook.ru
Zagajanka 11:32, 26 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Przyznaje się bez bicia, ze preferuje wszelkie zakupy przez internet nad buszowaniem w sklepach... Teraz mnie znow kusza i-perfumy, gdy czytam Ciebie.... I jak nie zamowic nowego podkładu ,

Co nie?
zakupy internetowe zaoszczędzają masę czasu, a wybór i ceny często są o wiele lepsze niż w realu, co tu mówić.