Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:42, 08 kwi 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

kawał roboty ... ładnie to teraz wyglada ...ale jak to zobaczyłam a ostatnio rozprawiałam z polinka o skrzyniach warzywnych ...to widziałabym twój warzywnik w takich skrzyniach zrobionych z bali ...ja te gigantyczne co masz w podwórku ....nawet byłabym skłonna w magiczny sposób tamte z podwórka przenieśc do warzywnika

taka moja podpowiedż ....bo mało roboty macie ....to czemu nastepnej sobie nie znależć)

Takie skrzynie z balii planuję wzdłuż rowu na truskawki
W warzywniku nie chcę bo musiałabym dużo częściej podlewać.
Ścieżki są po to żeby się przy podlewaniu wąż i buty nie brudziły, i bez względu na pogodę mogę po warzywa wejść, a nie utopię się po kostki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:38, 08 kwi 2018
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Sprzęt odpalony

Po uprawieniu mam ładną pulchną ziemię w warzywniku i poziom ziemi w stosunku do ścieżek mocno się podniósł

tak to wygląda, dwie ścieżki będą mobilne z oflisu

tylko je jeszcze dokończyć musimy

kawał roboty ... ładnie to teraz wyglada ...ale jak to zobaczyłam a ostatnio rozprawiałam z polinka o skrzyniach warzywnych ...to widziałabym twój warzywnik w takich skrzyniach zrobionych z bali ...ja te gigantyczne co masz w podwórku ....nawet byłabym skłonna w magiczny sposób tamte z podwórka przenieśc do warzywnika

taka moja podpowiedż ....bo mało roboty macie ....to czemu nastepnej sobie nie znależć)
Działeczka Asi :) 16:12, 08 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Jak znajdę ładny okaz magnolii i będzie mnie na nią stać, to kupię magnolię
Przepiękną mamy niedzielę i za chwilkę zmykam na działkę przycinać hortensje i chyba ciachnę lawendę
Miłej, słonecznej i ciepłej niedzieli życzę wszystkim ogrodnikom

O, czyli i do Was nareszcie zawitała wiosna

Przyjemnej pracy Asiu
Droga do spełnienia 16:11, 08 kwi 2018

Do góry
Działasz w słonku?
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:09, 08 kwi 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przed

Po
Pomiedzy kulki posadzę jeszcze hakone Aureola, a za kulki Imperatę red baron
A i Carex ice dance do wysadzenia.

Ładnie będzie jak się rozrośnie
A co planujesz posadzić na tej powiększanej rabacie przed altaną?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:09, 08 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Czy na takie rozpięte drzew o można wybrać każde owocowe czy tylko jabłonie i grusze? Śliwka lub brzoskwitnia też się nadaje?

Śliwy nie za bardzo lubią przycinanie, a brzoskwinie z kolei potrzebują radykalnego cięcia co roku i profilaktycznych oprysków p/deformacji liści.
Przy gruszach jest spore zagrożenie załapania rdzy. Strasznie się ta choroba panoszy w Polsce, ale oprysk PW powinien pomóc (na moich się sprawdza). Najpiękniejsze liście mają grusze. Odmiana gruszy drobnoowocowej Chanticleer przepięknie się przebarwia jesienią.
Ogród z wilkiem zamkn. 16:06, 08 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
z cyklu przed i po
fotka letnia

teraz

ciekawe ,czy przesadzane tulipany zakwitną

Świetnie wyszło!!! Uwielbiam proste ogrody a u Ciebie ewidentnie pasują proste linie
Brawo MAdziu!
Beskidzkie marzenie 16:03, 08 kwi 2018

Do góry
Piękna wiosna już u Ciebie!
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 16:01, 08 kwi 2018

Do góry
beata_m napisał(a)

zwrata i gotowa!!! pierwsze działania ogrodowe rozpoczęte, melduje posłusznie
trawa zwertykulowała się i zgrabiła,
połowa traw się przycięła
w skrzynkach warzywnych rozłożyła się siatka na krety (bo mi nornice marchewki zeżarły w zeszłym sezonie)
mąż namówiony na zakup cisów na żywopłot na tyły domku
wymarzone wiśnie na przód nie kupione .... plan przedogródka musi poczekać do lipca bo wtedy panowie obiecali przyjść wykończyć murki i słupki ogrodzeniowe ... i dlatego nie mam odwagi zrobić rabatki frontowej teraz, bo potem nie przeżyłabym jakby mi wszystko poniszczyli

Zdradzisz patent jak się trawy same u Ciebie przycinają?

Pozdrówki wiosenne Beatko
Ogrodowa przygoda Łukasza II 15:56, 08 kwi 2018

Do góry
Wracaj Czekam na Twoje realne sprawozdanie z wiosny!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:55, 08 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moje też dostały pokrzywki. Wyglądają zdrowo.

Ładne, zdrowe pomidorki i aż zatęskniłam za ich zapachem

Miłego tygodnia Haniu!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:52, 08 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
stolik pasuje idealnie jak dla mnie bez blatu lepszy

ciekawa jestem tego drzewa owocowego przy murze-przeczytałam całą dyskusje ,ale nic mądrego do dodania nie miałam ,więc siedziałam cicho
Miłego popołudnia

Madziu, realizacja rozpiętego drzewka przeciągnie się trochę w czasie bo działam sama w tym sezonie w ogrodzie i najpierw muszę dobrze poznać stronę techniczną mocowania. Pożniej wybór i zakup drzewka...a temat drzewek owocowych to dla mnie czarna magia coś czuję, że w tym sezonie albo nic nie zrobię nowego albo padnę na początku lipca od nadmiaru pomysłów

Miłego tygodnia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:46, 08 kwi 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Stolik fajny
Może być plaster drewna, który na pewno ociepli otoczenie
Jak już ma być tak mega nowocześnie to może też być szkło lub stal nierdzewna Tylko jak to zamontować?

Aniu, cieszę się bradzo, że się podoba. Inny efekt też będzie jak wszystko urośnie i zrobi się zielono. O szkle też myślałam, było by nawiązanie do świeczek w szkle ale tak jak piszesz-kawałek drewna trochę ociepli ten beton
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:44, 08 kwi 2018

Do góry
Elinka napisał(a)
Stolik super ja jestem za drewńianym blatem... Mnie sie te swieczniki tez strasznie podobaja juz kiedys mialam zapytac ty je gdzies kupilas czy sami moze robiliscie, chetnie bym takie przygarnela.

Elinko, dzięki! Będzie jeszcze plaster drewienka bukowego
O reszcie napiszę na pw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:43, 08 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Stoliczek pięknie się wpasował super to wyszło, z plasterkiem drewna czy bez wygląda piknie

Dziękuję Monik cieszę się, że się wpasował
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 08 kwi 2018

Do góry
beata_m napisał(a)
stoliczek wygląda bombowo! Mnie tak szczerze nawet bez blacika się podoba

P.S. Polinko czy to już czas że mogłabym cisy przyciąć gałązka po gałązce??? żeby się ładnie rozrastały???

Dziękuję Beatko za wszystko!!!

Cisy jak najbardziej możesz już ciać gałązka po gałązce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 08 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
OO stoliczek wygląda rewelacyjnie!! Spisałaś się Faktycznie fajnie by wyglądał taki plaster drewna

Dziękuję Kasiu Nieskromnie powiem, że jestem dumna ze swojego stoliczka A drewienko dojdzie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:35, 08 kwi 2018

Do góry
Stoliczek co myślicie? Pasuje?
Zastanawiam się jeszcze nad dopasowaniem plastra dębowego na blat...teraz jest tylko mała podkładka drewniana pod doniczke ale chyba taki większy byłby lepszy...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:31, 08 kwi 2018

Do góry
kwartet napisał(a)
Na ścianie co prawda ceglanej mam posadzaone jabłonie i grusze.Sadzone są co 60cm, pochylone pod kątem 45(kordon) .Mocowania jeszcze nie mają ale widzę że cierpliwie zaczekają na wykonawcę(syn się zobowiązał,czekam znacznie mniej cierpliwie). Pierwsze jabłko zjedzone w zeszłym roku,a to był ich pierwszy zezon,niczym nie pryskam.
Nie wiem jak ty dajesz radę z nadgarstkiem i ścięgnami przy tej ilości traw.
Stolik wielce udany.

Aniu, pokażesz jakieś zdjęcia?
Dzisiaj na spokojnie oglądałam tą moją ścianę betonową i ewidentnie pasuje tam takie drzewko. Decyzja podjęta
Czy na takie rozpięte drzew o można wybrać każde owocowe czy tylko jabłonie i grusze? Śliwka lub brzoskwitnia też się nadaje?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:28, 08 kwi 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nie pryskam owocowych raczej ale traktuje je raczej jak drzewa ozdobne. Owoce to dodatkowy atut. Do drzewa potrzebujesz tylko dwa zabetonowane profile i stalowe linki na nich rozciągnięte. Dacie rade
Limki maja z 1,7 M u mnie

Jak mówisz, że dam radę to decyzja podjęta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies