Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 14:57, 18 kwi 2018

polinka napisał(a)
Aniu,mogłabyś pokazać montane w sezonie i jesienią?
Polinko to jedyne fotki jakie znalazłam. Ale nie chodzi o to, że ona nie ładna i jej nie focę. Poprostu rośnie w takim nie do końca 'dorobionym' miejscu ( stanowi skarpety strzępka)i zawsze w kadr wchodzi dziki teren, który nie nadaje sie do pokazania.
Z zeszłego roku:

18.07

23.11

12.12

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 21:20, 18 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Jaśminowiec ma listki zupełnie jak dereń
Gosiu na zdjęciu podobne, w realu bardzo się różnią. Dereń ma duże, te jaśminowca mają ok 1,5-2 cm- malutkie, nadają takiej wizualnej lekkości krzaczkowi.

Kasik napisał(a)
Piwonia drzewiasta z pąkiem. jak to oko cieszy. Moja, którą dostałam od dzieci - maleńka- na dwie miotełki i jedna z nich też z pąkiem.
Kasiu piwonia cieszy i ciekawi ogromnie. I zawsze jak na nią patrzę to myśli lecą wstecz to bolestraszyckiego spotkania. To jest cudowne w darowanych roślinkach, że zawsze patrząc na nie pojawia się ta ciepła iskierka w serduchu. A mam dużo podarowanych roślinek... Boję się jednego, że kiedyś zapomnę co jest od kogo...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
polinka 21:33, 18 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Polinko to jedyne fotki jakie znalazłam. Ale nie chodzi o to, że ona nie ładna i jej nie focę. Poprostu rośnie w takim nie do końca 'dorobionym' miejscu ( stanowi skarpety strzępka)i zawsze w kadr wchodzi dziki teren, który nie nadaje sie do pokazania.
Z zeszłego roku:

18.07

23.11

12.12

Aniu, bardzo dziękuję ze o mnie pamiętałaś! A ta pierwsza fotka bardzo ułatwia mi decyzję Tak jak pisałaś-fajne to wybarwienie jesienne. Do jakiej wysokości dorastają u Ciebie?
roma2 21:33, 18 kwi 2018

Strzępek ma nóżkę baardzo zacną! Nie żaden strzępek, lecz strzępiastokory! Jeśli chodzi o podarunki roślinne, Aniu, to właśnie ta ciepła iskierka w serduchu najważniejsza! Nie wiem czy można spamiętać wszystko. Właściwie wiem, że nie można. W kajeciku zapisz dla wnuków, a teraz ciesz się, że rosną i ofiarodawcy mogą to zobaczyć w tym wyjątkowym forumowym pamiętniku
Agania 09:41, 19 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Kasiu wziełam go, bo był po takiej cenie. Nie będzie tak żal jak padnie.

Jaka piekna gałązka

Klon palmowy Orange Dream-ale gratka Aniu....strzępek do schrupania

Jaśminowca Variagata nie znałam, fajny rarytasik rośnie u Ciebie
anka_ 11:09, 19 kwi 2018

polinka napisał(a)
Tak jak pisałaś-fajne to wybarwienie jesienne. Do jakiej wysokości dorastają u Ciebie?
Wybarwienie jesienne w realu dużo ładniejsze niż na fotce, zwłaszcza jak jest słoneczko. U mnie montana ma ok 20cm wysokości.

roma2 napisał(a)
Strzępek ma nóżkę baardzo zacną! Nie żaden strzępek, lecz strzępiastokory! Jeśli chodzi o podarunki roślinne, Aniu, to właśnie ta ciepła iskierka w serduchu najważniejsza! Nie wiem czy można spamiętać wszystko. Właściwie wiem, że nie można. W kajeciku zapisz dla wnuków, a teraz ciesz się, że rosną i ofiarodawcy mogą to zobaczyć w tym wyjątkowym forumowym pamiętniku

Tak Romciu- zacną i strzępi korę na nóżce, strzępi. Z podarunków cieszę się, ogromnie...

Agania napisał(a)

Jaka piekna gałązka

Klon palmowy Orange Dream-ale gratka Aniu....strzępek do schrupania

Jaśminowca Variagata nie znałam, fajny rarytasik rośnie u Ciebie
Agato gałązka to zwykła brzoskwinia, ale kwitła oszałamiająco w tym roku. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z zeszłego roku i nie zmrozi zawiązków.
Klonika zaryzykowałam, pójdzie na kwaśną. Jak da radę (okryję) to dobrze, jak nie- trudno. Strzępiastokory nabiera masy.
Jaśminowiec to prezent od Izy i Ani. Cudny jest, a jego małe listeczki nadają mu lekkości:
Iwk4 23:53, 19 kwi 2018

U mnie też montana taka mała.
Aniu, przyszłam na szkolenie szklarniowe. Pisz mi tu wszystko, co na początek powinnam wiedzieć. Łącznie z tym, co sadzisz, co się udaje i jak potem podwiązujesz wszystko...
Kawa 10:03, 20 kwi 2018

Anuś twój strzępek ma piękną nóżkęa hosta u mnie to nie wiem jaka niestety
też od kogoś kiedyś dostałam
Gosiek33 10:52, 20 kwi 2018

Co za pień!
anka_ 07:50, 21 kwi 2018

Iwk4 napisał(a)
U mnie też montana taka mała.
Aniu, przyszłam na szkolenie szklarniowe. Pisz mi tu wszystko, co na początek powinnam wiedzieć. Łącznie z tym, co sadzisz, co się udaje i jak potem podwiązujesz wszystko...
Iwonko u mnie tunel zawsze był zarezerwowany na ogórki węże (pomidory szły do gruntu) plus wypełniacze- rzodkiewka, sałata, koperek, no i papryka i arbuzy Zawsze w połowie marca cały tunel był już obsadzony. W tamtym roku posadziłam pomidory+papryka pierwszy raz i niestety, jak już pisałam u ciebie, majowy mróz (-12) ściął wszystko. Do podwiązywania mam puszczony pręt wzdłuż tunelu i di niego sznurki. Papryka jest palikowana.
W tym roku będą ogórki. Pomidorów może wcale nie będzie, bo wogóle nie wschodzi nic. Jakaś masakra. Jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji z wysiewami.

Kawa napisał(a)
Anuś twój strzępek ma piękną nóżkęa hosta u mnie to nie wiem jaka niestety
też od kogoś kiedyś dostałam
Kamilo śmiem stwierdzić, że strzępek cały cudny- choć na fotce tylko nóżkę pokazał. Hosty uwielbiam, tylko dlaczego 'moje' nornice lubią je jeszcze bardziej?

Gosiek33 napisał(a)
Co za pień!
Zmężniał bardzo. Zobaczysz Gosiu jak twój strzępiastokory będzie rosnąć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies