Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

21:00, 18 kwi 2018
ja tez teraz lubie szczypiorek )) nie bawem bedzie rzodkiewka i sałata ...ale to jest atrakcyjne ...dla mnie to najlepsza zaleta ogrodu warzywa i zielenina na wciagnięcie ręki
Iwk4 21:20, 18 kwi 2018

Justynko, jeszcze niedawno bałam się ogrodu warzywnego. A w tym roku na niego się cieszę. Nie zdążę tylko odmalować skrzyń, trudno. Może latem ...
Folia założona, na dzień wynoszę tam siewki pomidorków.

Tylko ten zamek - trzeba uważać na zapinanie...

Okienka do wietrzenia...

Posadziłam dziś kilka truskawek. Część na grządkę przy aronii, nie wszystkie się tam zmieściły, kilka posadziłam do skrzyni ...

Iwk4 21:20, 18 kwi 2018

W części warzywnej rośnie też omieg wschodni. Zawsze mi się podobał i nigdy u mnie nie chciał urosnąć. Marniał w oczach. Aż wreszcie w tym roku ładnie wystartował w nowym miejscu. Będzie kwitł

Kwitną żonkile. W poprzednim sezonie się przed nimi broniłam. Jesienią posadziłam więcej. Pięknie przyrastają, dzielą się, długo kwitną, nawet w upalne dni.

Wystartował red baron na słoneczku...

polinka 21:25, 18 kwi 2018

Cześć Iwonko

Jakie wymiary ma szklarenka? Teraz to będziesz miała raj pomidorowy
Iwk4 21:32, 18 kwi 2018

Polinko, 2m x 3,5m, Nie mam więcej miejsca.
W sobotę jadę na targi ogrodnicze. Planuję kupić sadzonki pomidorków. Moje bardzo spóźnione. Więc trochę dokupię, by szybciej mieć zbiory
Zbyszek dorobił do sznurków takie śrubki. Nakrętki, przez które poprowadzę linkę do podtrzymywania wiązań pomidorków.

asiak 21:33, 18 kwi 2018

Fajna wiosenka u Ciebie Iwonko "Szklarenka" super wygląda
Iwk4 21:44, 18 kwi 2018

Asiu, myśleliśmy o czymś lepszym, ale na razie musi wystarczyć. ja się nauczę uprawy pomidorków i może coś lepszego znajdziemy. Podobają mi się angielskie, ale mogę o niej zapomnieć na razie
Iwk4 21:52, 18 kwi 2018

W zeszłą sobotę wertykulowaliśmy trawnik. Właściwie Zbyszek, ja zgrabiałam sianko, część ściółkowałam pomiędzy szklarenką a żywopłotem. Zielsko nie zarośnie i będzie dobre przejście

Wysypałam nawóz, deszcz mocno podlał, w ciągu tygodnia zrobiło się zielono...

Śliwy wiśniowe za chwilę będą kwitły, wypuszczają liście

_Martini_ 21:59, 18 kwi 2018

Wspaniały dzień dzisiaj miałaś Iwonko Ja też dzisiaj od rana napawałam oczy piękną wiosną. Sąsiedzi się pewnie pukają w czoło, że ja wiecznie buszująca w zaroślach, ale co tam, tak się relaksuję
Pozdrawiam!
Iwk4 22:04, 18 kwi 2018

Martynko, dziś była moja koleżanka z pracy po patyczki hortensji. Obeszłyśmy ogród. Wykrztusiła tylko: pięknie masz, dużo wszystkiego i sporo pracy...
Uśmiechnęłam się tylko