Hortensji wielkiej nie ma od wiosny, poszła do ogrodu z przebudowywanym stawem i rośnie sobie wśród innych roślin okazałych, stożek jest od wiosny, zaraz potem wsadziłam, ekran wykopałam razem z horti, miskanta też wykopałam wiosną. Hortensja Phantom była tam tylko przez jakiś czas, gdy ładnie wyglądała, teraz nie ma tam żadnej hortensji.
Widziłam Danusiu, oczy nasyciłam.
Ja sobie zostawiam zima czas na dalsze przemyślenie jak wprowadzić troszkę ładu na różankę. Trawy, trawy, i czy lawenda z szalwią to dobry pomysł.....
Już posadziłem świerki. Po analizie wątku o świerkach serbskich zdecydowałem się na wariant
- odległość od płotu - 1,5 m
- odległość pomiędzy roślinami 1,5 m
Myślę, że takie usytułowanie drzew spełni moje wymagania a mianowicie, odgrodzę się od sąsiadów, będę mieć w przyszłości ochronę przed wiatrami a jednocześnie zostanie więcej miejsca na trawnik pomiędzy rabatami a domem. W przyszłości jak gałęzie będą przechodzić do sąsiada to najwyżej będę podcinać. Dzięki za odzew.
Widzisz Danusiu u mnie na umbrach póki co siedzą zielone, dzisiaj znacznie cieplej może jeszcze zdążą koloru złapać zanim spadną bo wszystkie inne drzewa prawie łyse...
Trawa dużo nie widzi, bo ją liście zasłaniają... my kosiarką pozbieraliśmy co sie dało i łapkami też... wreszcie od 2 tygodni dzień że można było coś zrobić w ogrodzie... tylko dlaczego tak zimno