A jak tam Wasze ogrody przyżyły wichurę. Albo u Was spokojnie albo sprzątacie - bo prawie nic nie widać....
Ja mam nową architekurę na ogrodzie
a ca za tym idzie - takie zmiany:
Ucierpiały tez 2 serby (1 zmiażdżony totalnie , drugi obdrapany i przekrzywiony) i 1 brzoza - delikatnie. W trawniku jest dziura - mam nadzieję, ze akurat tak gdzie będzie nowa rabata ...i mam całe mnóstwo gałązek rozchodników do ukorzenienia
Ooo, odkryłam Twój ogród niedawno, ale nie miałam jeszcze okazji żeby coś napisać i właśnie się nadarzyła
Dokładnie takimi rzeźbami w trawach zachwycałam się u u Adama Woodruffa, ale jak szukałam podobnych rzeźb w Polsce, to same betonowe potworki mi wychodziły. Gdzie upolowałeś takie fajne ptaszki? Może być na priv.
Masz rację - sypię głowę popiołem. To tylko ja sobie zakodowałam w głowie ten najbardziej charakterystyczny obrazek
Nie wiedziałam, że to letnisko. Choć mogłam się domyśleć.
Pozostałe ogrody nietrudno się domyśleć, że są w mieście, więc osłonięcie się od otoczenia jest naturalne.
To prawda, ale ogród z lustrem też jest dziełem projektantki
Różnice widzę dwie: jedna projektantka działa aktywnie na forum więc jej wpływ jest większy, niż tej, która nie działa
A druga rzecz: Danusia stosuje więcej traw i bylin, które są "łatwiejsze do ogarnięcia". U Dominiki dominują krzewy i Dominika sama się przyznała, że na początku wydawało jej się tych krzewów jest za mało i dosadzała. A po trzech latach wysadzała, bo jednak było w sam raz.
Wracając jeszcze do letniska.
Pamiętasz może, że stawialiśmy w tym roku bliźniaka na działce letniskowej?
Chciałam właśnie jakieś ładne ogrodzenie (szkoda że wiadomej inspirki wtedy nie znałam - bardzo by mi pasowało takie jak tamto) to nie: siatka przecież ładna, tania, szybko można postawić, już, już już. Chciałam, żeby przynajmniej niższa była niż standardowa, to też nie, bo złodzieje.
Najgorsze były te zdziwione spojrzenia: czemu mi się ta siatka nie podoba?!
No faktycznie: śliczna jest:/
Teraz będę się zastanawiać, jak zasłonić siatkę, nie zasłaniając jednocześnie jeziora
Jak pisaąłm wyżej.
To bardzo łądna roślina.Kwitnie od połowy wrześnie, pod koniec września i potem aby większych przymrozków nie było, to sobie pokwitnie.
Mam tą jedną odmianę.Może inne( bo i inne kolorki też są ) kwitną inaczej.
U mnie zawsze pod koniec kwitnienia hortki bardzo się podbrawiają.
Porozpraszam za jakość, zdjęć .
Robione są telefonem.A to nie to samo co aparatem.
Leonardo da vinci
róża Elmshorn