Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogródek 18:07, 02 sie 2017

Do góry
Akwarela w ogrodzie:) 18:06, 02 sie 2017

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć z dziś. Zoom na kwitnące

Mój ogródek 18:05, 02 sie 2017

Do góry
Mój ogródek 18:02, 02 sie 2017

Do góry
Mój ogródek 17:59, 02 sie 2017

Do góry
Ogród w skali mikro cz.II 17:58, 02 sie 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)
A teraz rzut oko na mikro ogród w pełni lata .. Afrykańskiego

Ela piękny masz ten swój mikro ...ja siedzę na swoim tarasiku z kawusią rano, ale do 10 najwyżej...później już się nie da ...Afryka to chyba przy tych temperaturach to pikuś
Już po wakacyjnych wyjazdach?...czy nadal czekasz na wolne swojego Chopa?
Buziaki
Mój ogródek 17:56, 02 sie 2017

Do góry
Wszystkie kolory moich pięknotek
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 17:51, 02 sie 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Wstawiam zdjęcia pokazujące wielkość niektórych hortek Karolka wsród nich.

Jak to Kindzia mawia "nie mam pytań" ...szczęka mi opadła
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 17:49, 02 sie 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

Dla Irenki- pierwszy rok. MAGICAL MOONLIGHT
zobacz jakie wielkie kwiaty.

Po deszczach nie leży ?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 17:48, 02 sie 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Przepraszam za moją nieobecność i za brak odpowiedzi. Jutro rano postaram się coś skrobnąć. Mam małe zawirowania i po prostu brakuje mi czasu.

Dziś kilka migawek. Trawa jeszcze nie skoszona, od dwóch tygodni pada nieustannie - dziś pierwszy dzień bez deszczu. Woda stała w trawie. U mnie na glinie przesycha wszystko powoli.

Zobacz rzut beretem do Ciebie, a u mnie pada tylko co 8-10 dni
Widoki masz niesamowite ...Twoje hortensje są mega ...ale ta rabata z rozchodnikiem i jeżówkami też ma swój urok...a zieleń?...dzieki tym deszczom masz soczyście, więc Kasik nie narzekaj
Pozdrówka dla Was - całej Rodzinki i drapanko dla psiaków
Ogród z łezką II 17:42, 02 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Stadium hortek
Phantom i Phantom

[

Nie cytuję wszystkich, ale wszystkie cudne hortki masz...ciekawe, że u Ciebie już się przebarwiają...u mnie tylko jedna od frontu jakaś truskawkowa się robi..Vanilki się położyły po nocnej ulewie, ale mam nadzieję, że wstaną
Niezmiennie zachwycają mnie Twoje jeżówki...no i róże... u mnie drugie kwitnienie powoli, tylko Munstead Wood się pospieszył
Buziaki Kasiu
Ogród z łezką II 17:27, 02 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Floksy szaleją, pachną

Mnożą Ci się te floksy?...u mnie ten od Cioci Gosi nadal jeden ...a już trzeci sezon u mnie ...idę powąchać czy pachną
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:26, 02 sie 2017

Do góry
Halinko nie wszystko ogarniamy trawnik znonw prawie miesiac nie koszony, za to laki tak chwasciorow znow mam od liku. Robimy to cco teraz wazne w danej chwili a potem to na co mamy aktualnie ochote

zapomnialam wczesniej roze wstawic

W cieniu - zacieniona 17:26, 02 sie 2017

Do góry
...aktualnie ...

Akwarela w ogrodzie:) 17:19, 02 sie 2017

Do góry
Boję się również takiej poważnej inwestycji. Z rękami do pracy jest teraz troszeńkę lepiej Mam młodego, przesympatycznego faceta, który tu coraz częściej zagląda. To partner mojej córki. Z ciekawością podgląda moje prace, czasem o coś podpytuje i mam wrażenie, że coraz bardziej mu się tu podoba. Ostatnio, kiedy zrobiłam nową obwódkę z dorodnych bukszpanów pochwalił, że to "bardzo ładne rondo". Ma zadatki na ogrodnika chłopak! A od kiedy zostałam babcią (trzy tygodnie temu!) i głośno zaczęłam planować kąt na plac zabaw dla bobasa zaproponował pomoc w pracach ogrodowych i dźwiganiu wszelkiego badziewia.
Może więc i dla mnie jest nadzieja
Dużo zmian zadziewa się tu właśnie ze względu na dziecko. Zrezygnowałam z dużej ilości różnych kwiatów, ograniczając się tylko do hortensji, liliowców i róż. Za dużo było tu miododajnych roślin co zwoływało zbyt dużo owadów. Muszę "uspokoić" ogród zanim kiedyś zaproszę tu maleństwo. Do doła poleciały ogromne lawendy, floksy, kocimiętki. Zresztą ja i tak kocham zielone ogrody!
Co do sprzętu, niestety nie mam mowy o czymkolwiek. Nawet kosiarka musi być wniesiona "na rączkach".
Dziękuję za linki. Czytam i podziwiam. Muszę się z tym przespać i przemyśleć, czy taka inwestycja mnie nie pokona. Nie chcę znowu planować czegoś, co zajęłoby mi zbyt dużo czasu. Nie liczę też na efekt w miesiąc, wiem już że ogród uczy cierpliwości!

Kochani ogrodnicy, mam kilka pytań odnośnie mojego ogrodu. Niestety wciąż nie stanowi on jednej całości, ciągle brakuje a to funduszy, a to zdrowia na jego realizację. Wiem jak chciałabym, żeby kiedyś wyglądał. Pomysł na całość już jest i przynajmniej z tego jestem już zadowolona. Nie ukrywam, że tak jak większość z nas zostałam zarażona chorobą zakaźną Ogrodu nie tylko bukszpanowego. Po kilku latach walki z zielskiem i zaroślami, nasadzaniem wszystkiego i gdzie popadnie doszłam do wniosku ostatecznego i zaczęłam gruntowne zmiany.
Moje pierwsze pytanie w tym wątku zadaję odnośnie tujowego kręgu, który pełni tu dla mnie formę niezadaszonej altanki, której w pełni tego słowa znaczeniu jeszcze nie posiadam, a której początek i kręgosłup powoli się zadziewa w innym kątku mojego ogrodu. Mam pomysł, ale nie wiem czy słuszny. W miejsce hortensji rosnących na wejściu do kręgu chciałabym wmontować pergolę na róże pnące. Mam na myśli róże Aloha z kolekcji Kordes. Co wy na to? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.

Ogród z łezką II 17:19, 02 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

No ja nie wiem...widziałeś w zeszłym roku jak im było w donicach dobrze u mnie Fajnie wyglądają z boków Vertigo, inne grubości liści, inna zwiewność, a kolor ten sam.

Muszę tej pomarańczowej kokardkę zawiązać...jeszcze na drugą czekam.

Patrz, jak "pasuje"...

Muszę reklamację u Łukasza złożyć, wymiana się należy...

No tak podejrzewałam, że pomarańcz Ci wyrósł...wszak wiem, że to Twój "ulubiony" kolor w ogrodzie
Moje małe wielkie marzenie 17:16, 02 sie 2017

Do góry
Anulka, ja jak oglądałam Twój ogród to zieleniałam z zazdrości
Rozplenice wyjątkowo dorodne mam, tak jakoś

Jeżówka dla Basi do identyfikacji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:13, 02 sie 2017

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Takie dziś dorwałam i teraz nie wiem gdzie posadzić

Basia, a znasz może ich nazwę? zdaje się, że mam podobne.
Wstawię fotkę u siebie, zajrzyj
W cieniu - zacieniona 17:11, 02 sie 2017

Do góry
Ogród to moja bajka 17:08, 02 sie 2017

Do góry
I po burzy. Nie zmieniło to wprawdzie temperatury, dziś było 37°C ale przynajmniej trawa nie uschnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies