Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 19:19, 06 lut 2013

Do góry
Pączków też nie piekę, jakoś mam lenia na to skoro tyle wokół gotowych sprzedają
Gdzieś na końcu świata... 19:16, 06 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Mój ostrokrzewu wygląda dokładnie tak samo , choć mam inną odmoanę.. A wrzosiec rzeczywiście Fantastiko może one u mnie padają z braku słońca albo od tej cholernie gliny ?? Bo mówię Ci , miałam już chyba tam ze cztery różne rodzaje.. Wszystko padło

Zdecydowanie za mało słońca miały i dlatego padły, dlatego tak ważny jest dobór gatunków odpowiednich na dane stanowisko.
Gdzieś na końcu świata... 19:13, 06 lut 2013

Do góry
Ten wrzosiec to ci już kwitnie normalnie, u mnie zdecydowanie mniej kwiatów i w pączkach większość, a ostrokrzew, mi się zdaje że dobrze będzie, nic teraz nie tnij, poczekaj do wiosny, może się zregeneruje, a sztywne ma te pędy na górze, bo trzmielina też zmienia kolor a później wraca do siebie, ja się za bardzo nie znam bo ostrokrzewu nie mam, ale uciąć zawsze zdążysz daj chłopokowi szansę
Igiełkowy ogródeczek 19:05, 06 lut 2013

Do góry
Faworki uwielbiam, moje już się prawie skończyły mniam pychotka
Igiełkowy ogródeczek 19:02, 06 lut 2013

Do góry
Roślinki przypudrowane:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:57, 06 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy miałaś może do czynienia z rododendronami na podkładkach INKAHRO jakoś nurtuje mnie, czy one faktycznie są mniej problemowe? Pozdrawiam

Nie miałam, ale coś w tym jest. Mogą być mniej problemowe, bo tolerują wapń w glebie. Trzeba spróbować, a o ile są droższe?

Tu jest opisane
http://www.vdberk.pl/o-nas/szkolka-rododendronow/rododendrony-tolerujace-wapn

Ceny tak około 2x droższe, w Pisarzowicach była taka oferta, będę w maju to podpytam na miejscu może coś doradzą
Piękne zakupy, teraz to ja też się już napaliłam, musowo jutro jechać muszę
Grembosiowo 18:50, 06 lut 2013

Do góry
Dzięki i jeszcze raz dobrej zabawy i wypoczynku
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:47, 06 lut 2013

Do góry
Kwiaty piękne, ale ten chrząszcz wygrzewający się na płatku, pięknie to uchwyciłeś, że też jeszcze niedawno nie dostrzegałam takich cudów natury, ale najważniejsze że się nawróciłam
Igiełkowy ogródeczek 18:28, 06 lut 2013

Do góry
A ja już wczoraj faworki zrobiłam, bo dzieciaki telepatycznie chyba wyczuły ten tłusty czwartek i kazały robić, jutro za to ciasteczka kokosowe zrobię
Ogród w skali mikro :) 18:25, 06 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wrzośce raczej nie wymarzają, bardziej wrzosy przynajmniej u mnie, ale na tą rabatkę nie polecam, bo one słonka dużo potrzebują.
Donica zdecydowanie beżowa

A u mnie Gośku cień ... Więc wrzośce i tym podobne odpadają
Ogród w skali mikro :) 18:21, 06 lut 2013

Do góry
Wrzośce raczej nie wymarzają, bardziej wrzosy przynajmniej u mnie, ale na tą rabatkę nie polecam, bo one słonka dużo potrzebują.
Donica zdecydowanie beżowa
Ogród do kwadratu 18:01, 06 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Pomysły świetne, idealnie pasują do twojego ogrodu

Gosieńko - miło, że wpadasz. Nasz ogród jest mocno zdefiniowany stylem przez mur. Muszem siem dostosować

Ozz napisał(a)
Na żywopłot grabowy nie potrzebne Ci drzewka (zwłaszcza te szczepione), szkoda kasy, tylko po prostu wysokie graby na żywopłot Ja kupowałam niedawno takie kopane 1,80 m już po 6 zł/szt.

Ozzi - właśnie mam na myśli taki zwykły, najzwyklejszy grab kopany. Tani jest jak barszcz. I nawet zastanawiam się czy dałoby radę z takich drzewek zwykłych formować szpaler na linkach stalowych - tak bym chciała to rozwiązać. Wiem , że to trochę czasu zajmie - ale myślę, że się uda...

magnolia napisał(a)
a ja przejeżdżam codziennie obok dzikiej działki z samosiejkami grabowymi- takimi od 20 cm, do 3 metrów.
Aż mnie korci żeby tam kiedyś wpaść z łopatą.
Plany Twoje podobają mi się bardzo.
Graby dość dobrze znoszą cień, byle nie bardzo głęboki.
Czy suszą pod sobą- tak, ale mniej niż brzoza.

Magnolio - cieszę się, że zaglądasz. Doradzaj i odaradzaj ile wlezie, bo ja taka kokoszka trochę jestem Przyda się wsparcie znawczyni

aga_k napisał(a)
Aga ależ u Ciebie będzie pięknie, pomysł bardzo mi się podoba, wiosna tuż tuż to zaraz będziemy podziwiać efekty

Aguś - nareszcie się odnalazłaś . Ale z efektem trzeba będzie poczekać trochę, bo to młode będzie wszystko. Może za dwa, trzy lata coś będzie widać.

gierczusia napisał(a)
Aguś a tą ścianę wodną to już masz obstalowaną ??!

Bo mnie ostatno ceny w chronosie powaliły na kolana .... Wcale się nie dziwię ,że stronce ich oficjalnie wystawionych nie mają... Wiem ,że może to jakość... Kurczę ,ale bez przesady

Gosiu - ja mam tylko plany... i dziurę w ziemi wykopaną i zabetonowaną, którą widać z salonu w dodatku i która straszy... Za chronos się nie biorę. Ceny obłędne... Ja z eMem moim jak Pat i Mat - sąsiedzi... wszystko sami chcemy robić, byle wykonanie było w lepszym stylu Oglądam wylewki Oaze, pompę polecił mi Kris ze Szmaragdowego Ogrodu i tak coś chcemy sklecić...

Magda70 napisał(a)
Podglądam...

Magdziu - nie podglądaj tylko doradzaj!!!

Mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam. Pozdrawiam zaglądających
Ogród w skali mikro :) 14:33, 06 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ela dzięki, Kofana jesteś, ale ja też nie będę Cię fatygować, zobaczę najpierw koło siebie, bo jeszcze nie byłam, Buziak wielki ode mnie
Masz kobietko szczęście

Gośku booo ja uparta jak muł jestem przedzwoniłam wszystkie cztery hołmki w okolicy ... I było tak jak myślałam .. Tu u mnie w Rudzie , to takie małe zadupie jest ( mam nadzieję ,że czyichś uczuć nie obraźe )...... I tu najprędzej można znależć jakieś rarytaski na których ludzie jeszcze się nie poznali ...
Ogród w skali mikro :) 14:26, 06 lut 2013

Do góry
Ela dzięki, Kofana jesteś, ale ja też nie będę Cię fatygować, zobaczę najpierw koło siebie, bo jeszcze nie byłam, Buziak wielki ode mnie
Masz kobietko szczęście
Igiełkowy ogródeczek 14:13, 06 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale bomba! Lecę do Cię

Co drugi głupi ma szcęście ... Oczywiście o sobie i o tym lampionie mówiłam... Żeby niejasności nie było
Ogród w skali mikro :) 13:08, 06 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ela gadaj tu szybko jeden ostatni tylko był?
Ale ci się fartło

Jak to mówią : co drugi głupi ma szczęście .., jest jeszcze jeden .. Jak chcesz , to Ci po niego pojadę , tylko co z transportem ??? Proponowałem też Gosi Joannie ale z Jej strony jest cisza ...więc. ..,hmmm... Sprawa jest otwarta .. U ,nie w okolicy tylko w jednym sklepie mieli dwa ostatnie na magazynie... Jeden jest już u mnie w domku
Ogród w skali mikro :) 12:48, 06 lut 2013

Do góry
Ela gadaj tu szybko jeden ostatni tylko był?
Ale ci się fartło
Igiełkowy ogródeczek 12:47, 06 lut 2013

Do góry
Ale bomba! Lecę do Cię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:36, 06 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Danusiu czy miałaś może do czynienia z rododendronami na podkładkach INKAHRO jakoś nurtuje mnie, czy one faktycznie są mniej problemowe? Pozdrawiam

Nie miałam, ale coś w tym jest. Mogą być mniej problemowe, bo tolerują wapń w glebie. Trzeba spróbować, a o ile są droższe?

Tu jest opisane
http://www.vdberk.pl/o-nas/szkolka-rododendronow/rododendrony-tolerujace-wapn
Trzeba zacząć wszystko od początku 10:34, 06 lut 2013

Do góry
Co do turzycy to Aga ma chyba rację, popatrz sobie na stronie trawki.pl może rozpoznasz czy to na pewno ta, turzyc jest bardzo dużo. A co do trzmielinki to się nie mylisz też ją mam tylko tnę w kulę. Jak ja nie mogę się wiosny doczekać, wczoraj jeszcze z rana tak wiosennie było, a dziś zima wróciła.
Ja też kasę odłożoną mam, nie na wszystko, ale na kilka roślinek starczy, więc zacieram już rączki, najbardziej to mnie te bukszpany korcą. Pozdrawiam i miłego dzionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies