Zbyszku - przeczytałam i oglądnęłam 23 strony Twojego wątku dzisiaj - zajęło mi to dobze ponad godzinę a i tak muszę, ale to muszę przejrzec to wszystko jeszcze raz - oczywiście po tym jak dobrnę do końca. Skoro już jednak tu jestem chciałam sie przywitać w Twoim wątku - nowicjuszka jestem - i powiedzieć, że chylę czoła i ogromnie podziwiam za ogród - tak jak wiele tutaj osób na usta (palce) cisnęło mi się pytanie jaki on jest wielki

- już wiem bo napisałeś to przed 23 stroną

i okazuje się że mam taki sam duży - fajnie - może u mnie też sie tyle zmieści bo póki do dokonywanie wyboru w roślinkach jest powyżej moich możliwości

wszystko chcę

chylę czoła przed znajomością Twoją wszystkich roślinek z imienia

podziwiam cudny ogród taki zadbany, widać że kochany, i podziwiam te fantastyczne zdjęcia. Wiem, że nasłodziłam

ale naprawdę oglądać Twój wątek to wielka przyjemność. Będę zaglądać.
Mam jednak też pytanie - na jednym ze zdjęc jest Horstman - proszę powiedz jak długo on u Ciebie już rośnie. W zeszłym roku zakupiłam sobie Horstmana - w szkólce powiedziano mi że nie rośnie za wielki i raczej powoli, posadziłam go sobie przy ciurkadełku z nadzieją że z czasem zamaskuje ciut to co nie chcę by było widoczne

ale jak patrzę na tego twojego to mysle, że zamaskuje dodatkowo całe ciurkadełko plus rabatkę na której ono jest - no chyba że masz go długo i że mozna go przycinać. Drugie pytanie - mówisz że paprocie wietlica japońska Metallicum się nie rozrasta? i paprotnik polystichum też nie? Sa piękne i zapisałam je sobie w kajeciku - ale obawiałam się, że zrobią mi to co kiedyś zrobiły paprocie nie wiem jakie - czyli zarosły połowę ogrodu - udało się je wykarczować a teraz wyrywam każdą najmniejszą roślinkę - od tego czasu jakoś nie lubię paproci

Muszę twój wątek pokazać M. - nie lubi ogrodu ale ogromnie kocha Tatry - przeszedł Orlą Perć niedawno, i zdobywał inne szczyty co go bardzo cieszy np. Kościelec, Kopa Konracka, Giewont, Kasprowy - wszystko niedawno

Nie doszedł jeszcze na Rysy - ma to w planie w tym roku. Może kiedyś się spotkacie

Przepraszam że tyle się rozpisałam

Pozdrawiam wieczorową porą