Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gierczusia 14:54, 05 lut 2013

magnolia napisał(a)
a ja przejeżdżam codziennie obok dzikiej działki z samosiejkami grabowymi- takimi od 20 cm, do 3 metrów.
Aż mnie korci żeby tam kiedyś wpaść z łopatą.
.

Noo Magnolio to daj no namiar tej dzikiej działki Agusi ... Będzie miała graby , jak się patrzy a pewnie dla Was obu wystarczy

Ze teź u mnie za płotem rosną tylko wielgaśne sosny .
gierczusia 14:56, 05 lut 2013

Aguś a tą ścianę wodną to już masz obstalowaną ??!

Bo mnie ostatno ceny w chronosie powaliły na kolana .... Wcale się nie dziwię ,że stronce ich oficjalnie wystawionych nie mają... Wiem ,że może to jakość... Kurczę ,ale bez przesady
Magda70 15:12, 05 lut 2013

Podglądam...
gusiarz 15:34, 05 lut 2013

Dziewczyny - jak się cieszę, że kukacie . Ja tylko na chwilkę - chciałam Wam podziekować, że kibicujecie!! Temat tych drzewek przrabiałam z początkiem mojego wątku. Wówczas spasowałam - chyba się ich trochę przestraszyłam. Ale ten pomysł wciąż do mnie wraca. Muszę dużo rozważyć i poczytać - ale co mnie najbardziej cieszy - mój eM jest za!! Hura
alinak 20:28, 05 lut 2013

Agnieszka graby to super pomysł , ale przemyśl sprawę przycinania . znam taki ogród , gdzie zaniedbali i jest okropny . a tak wysoko to już trzeba z odpowiednim sprzętem i 3 razy w sezonie . sama sie do nich przymierzam już ze 3 lata , ale trochę z tym przycinaniem kiszka pozdrawiam
gusiarz 17:57, 06 lut 2013

alinak napisał(a)
Agnieszka graby to super pomysł , ale przemyśl sprawę przycinania . znam taki ogród , gdzie zaniedbali i jest okropny . a tak wysoko to już trzeba z odpowiednim sprzętem i 3 razy w sezonie . sama sie do nich przymierzam już ze 3 lata , ale trochę z tym przycinaniem kiszka pozdrawiam

Alinko - miło Cię gościć Ja też koło tych moich pomysłów chodzę jak koło jeża...Myślę, że taki 3m wysokości jestem w stanie nawet sama obskoczyć z cięciem z drabiny... Taka optymistka ze mnie... Masz rację - trzeba przemyśleć... Dziekuję za kubeł zimnej wody
gusiarz 18:01, 06 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Pomysły świetne, idealnie pasują do twojego ogrodu

Gosieńko - miło, że wpadasz. Nasz ogród jest mocno zdefiniowany stylem przez mur. Muszem siem dostosować

Ozz napisał(a)
Na żywopłot grabowy nie potrzebne Ci drzewka (zwłaszcza te szczepione), szkoda kasy, tylko po prostu wysokie graby na żywopłot Ja kupowałam niedawno takie kopane 1,80 m już po 6 zł/szt.

Ozzi - właśnie mam na myśli taki zwykły, najzwyklejszy grab kopany. Tani jest jak barszcz. I nawet zastanawiam się czy dałoby radę z takich drzewek zwykłych formować szpaler na linkach stalowych - tak bym chciała to rozwiązać. Wiem , że to trochę czasu zajmie - ale myślę, że się uda...

magnolia napisał(a)
a ja przejeżdżam codziennie obok dzikiej działki z samosiejkami grabowymi- takimi od 20 cm, do 3 metrów.
Aż mnie korci żeby tam kiedyś wpaść z łopatą.
Plany Twoje podobają mi się bardzo.
Graby dość dobrze znoszą cień, byle nie bardzo głęboki.
Czy suszą pod sobą- tak, ale mniej niż brzoza.

Magnolio - cieszę się, że zaglądasz. Doradzaj i odaradzaj ile wlezie, bo ja taka kokoszka trochę jestem Przyda się wsparcie znawczyni

aga_k napisał(a)
Aga ależ u Ciebie będzie pięknie, pomysł bardzo mi się podoba, wiosna tuż tuż to zaraz będziemy podziwiać efekty

Aguś - nareszcie się odnalazłaś . Ale z efektem trzeba będzie poczekać trochę, bo to młode będzie wszystko. Może za dwa, trzy lata coś będzie widać.

gierczusia napisał(a)
Aguś a tą ścianę wodną to już masz obstalowaną ??!

Bo mnie ostatno ceny w chronosie powaliły na kolana .... Wcale się nie dziwię ,że stronce ich oficjalnie wystawionych nie mają... Wiem ,że może to jakość... Kurczę ,ale bez przesady

Gosiu - ja mam tylko plany... i dziurę w ziemi wykopaną i zabetonowaną, którą widać z salonu w dodatku i która straszy... Za chronos się nie biorę. Ceny obłędne... Ja z eMem moim jak Pat i Mat - sąsiedzi... wszystko sami chcemy robić, byle wykonanie było w lepszym stylu Oglądam wylewki Oaze, pompę polecił mi Kris ze Szmaragdowego Ogrodu i tak coś chcemy sklecić...

Magda70 napisał(a)
Podglądam...

Magdziu - nie podglądaj tylko doradzaj!!!

Mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam. Pozdrawiam zaglądających
Magda70 20:27, 06 lut 2013

A to podglądać tylko nie wolno?? Trza doradzać?
hmmm pomyśle....jutro i dam znać ...
gusiarz 20:35, 06 lut 2013

Magdziu - podglądać pozwolę wiosną a teraz marsz do roboty
nieszka 20:59, 06 lut 2013

Zostałam chyba i ja zarażona żywopłotem z grabu