Nie wyobrażam sobie dobrego ogrodnika, który by skazał rośliny na taki los. Nie takie pH w dodatku piasek? i bez wody? Jeśli nie masz zamiaru podlewać i w kwaśną sadzisz, to nie sadź w ogóle. Nie rób loterii i pytań na zasadzie, czy dadzą radę. Rośliny chcą żyć, tak jak człowiek i każdy inny organizm na ziemi i będą szukały wody, ale nie takie pH może zablokować przyswajanie ważnych składników niezbędnych do życia..
To wykop jedną i zobacz, co mają pod ziemią, mają podsypane żyzne podłoże? mają korzenie? nie są zalane? nie mają za sucho? Sama musisz na to odpowiedzieć, ja tam nie zajrzę. A może podlane zbyt mocnym czymś (nawozem?) zbyt często..same pytania, odpowiedz choć na jedno
A ja posadziłam dzisiaj żywopłot mieszany... Szmaragdy i Serby, są małe i dziwnie to wygląda, bo odstęb serbów od ogrodzenia 130cm tak samo odstępy pomiędzy nimi w rzędzie chyba za dużo ehh to dziwnie wygląda jak rośnie obok nich np 5 szmaragdów i są 50 cm od ogrodzenia i 3 serby wysunięte od ogroszenia o 130cm. I teraz mam dylemat...Poprawić to czy zostawić? Posadzone narazie 7 serbów...
Znaleźć przyczynę pod ziemią, pod trawnikiem. Rozkopać i zobaczyć z jakim wrogiem walczyć, wtedy ustalić co robić. Walka z niewidzialnym/ nieznanym wrogiem, to jak walka z wiatrakami.
Wg mnie są totalnie zagłodzone i ewentualnie na dokładkę zasuszone, albo przenawożone. Obraz nędzy i rozpaczy Albo coś nie tak z glebą, widać że ciężka, na dodatek strasznie zachwaszczona, jak można oferować taki materiał. od razu zniechęca do kupna