Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Tosi 21:42, 24 lip 2013

Do góry
MalgosiaR napisał(a)
Tosia,

a moze tak dla zlamania prostych lini cos takiego:

Taki maly psikus na rabacie
Milego dnia

Super pomysł!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:36, 24 lip 2013

Do góry
Mela zdjęcie ML bedzie po zmianie komputera... Na razie poległam na kanapie... Nie mogę się zmobilizować do wstania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 24 lip 2013

Do góry
Jesli komuś nie odpowiedzialam na pytanie to proszę o przypomnienie... ogrodowy program naprawczy ponownie stosuję, bo mi czasu brakuje.... Buziam, tuliskam i macham do wszystkich forumowiczów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:22, 24 lip 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
Marzenko, mam pytanie odnoście liliowców, co ile trzeba posadzić mam na razie 4 szt posadzone co ok. 40 cm czy tak będzie dobrze?? Pozdrawiam Nowy avatarek miodzio

Aga zależy jakie są duźe. Jeśli to są wielkie - kwitnące np do wysokosci 1,5 m to radziłabym nawet co 60 cm.. Jesli mniejsze to ok. Ale nie martw się jeśli nie wiesz jakie rosną, rozsadzisz.... I tak za dwa lata będziesz nimi dzielić ogrodowisko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:20, 24 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
moje ML lebiodki, mają może z metr... ech pewnie dlatego że rosną w gąszczu, przestrzeni potrzebują zapewne, której u mnie brak...
milego dnia!

Karolina, rzeczywiście rośliny gdy rosną za gęsto zagłuszają się wzajemnie. Kosaćce np osłabiły mi dwie rozplenice... Busz luimy ale nie za duży....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:19, 24 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka nadrobiłam sporo stronek ...i wracam do myśli o miscancie morning light na rabacie lub rozplenicy . miscant bardziej strzelisty i w kupie a rozplenica kopa na metr szeroka , więc ja bym raczej miscant ML ci radziła . ale ty już kupiłaś gracimusia więc też będzie piękny .

Dzisiaj przymierzałam po raz kolejny miskanta. Nie pasi... Poczekam aź miniaturowe rozplenice się rozrosną i chyba dosadzę buchanani lub jedną rozlepnicę medium aby zrobić II poziom. Mam na tej rabacie też carexy... Ale na razie malutkie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:16, 24 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Marzenka .... zawsze do Cię zaglądam choć na parę sekund .... uzależniłam się od Ciebie

A wiesz ??? brzozy posadziłam aż 5 szt .... co ja tam posadziłam ja tylko dosypywałam ziemię .... po raz pierwszy łopaty w ręce nie miałam .... Zostały jeszcze 4 ..... jestem nimi tak zachwycona , że rany ...... chyba nie usnę ze szczęścia a przy dzisiejszej pełni wyglądały obłędnie

pochwaliłam się i uciekam

Zazdraszczam brzoz, u mnie na 4 szt dwa gatunki.... Niezamierzone.... Ale jesienią w nóżki posadzę im kule bukszpanowe, liczę że będzie ładniej

Pisalm Ci wczoraj o dysku.... Dzisiaj przy przenoszeniu bukszpanów wygięło mi się kolano w niezaplanowaną stronę... Wiązadło zatem jeszcze nie ten teges... Ale już nie boli...ale że ja teraz joginka jestem to po sekundzie się podniosłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 24 lip 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, a Ty jak długo podlewasz trawnik?

Gabi trawnik na południowej rabacie podelwam 30 min codziennie, na zachodniej 15-20 w zależności od nasłonecznienia. Linie włączam raz na kilka dni na 1 godz w każdej sekcji. Danusia pisala, że czas nawadniania zależy od gleby i lokalizacji ogrodu względem stron świata. U mnie ta długość czasu podlewania jest wystarczająca. Wczoraj wieczorem sprawdzałam trawnik , mial mokro , więc nawet rano wyłączyłam podlewanie. Dzisiaj wieczorne lanie sobie zapewniliśmy

Wkopywalam bukszpany i przesadzałam stipy i rabaty podelwane przedwczoraj byyły jeszcze mokre.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 24 lip 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko zdjęcie na nogach, prawidłowo widać.

Zdecydowanie nic wielkiego tam nie dawaj. Może buchananii, żeby czerwień powtórzyć?

Już dosadziłam kule buszkapnowe ( 3 małe i jedną na nóżce- niestey z powodu zalania wodą ta choruje) oraz przesunęłam dwie stipy... Nadal myślę, najwyżej jesienią będzie kolejne lrzemeblowanie. Trawek mi tu brakuje więc pomyślę o buchananii
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:07, 24 lip 2013

Do góry
Zawsze myślalam, że zwierzęta wypłoszą kreta. Liczyłam że mój Tytus to odpowiedni starszak... Ale skoro Kropka i Prezes nie wystarczyli to cóż mój Tytus...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:38, 24 lip 2013

Do góry
Macham łapka odwiedzającym i pozdrawiajacym
Bo wykopuje kosacce i posadzilam kulkę z przechowalni.. Na razie jest tak
Pewnie do góry nogami bo zdjęcie z komórki ...
Ogród w skali mikro :) 08:28, 24 lip 2013

Do góry
Powiadomienia nam oddało...przyleciałam.

Mnie by się też żurawki tam podobały, ale ja słaba w takim doradzaniu...jak Madżenka się za to wzięła, to dobrze będzie.

Buziolek
Ogród z łezką 07:59, 24 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

....ok trzymam Cię za słowo...zaznacz która, coby taki kolor miała...wracam czytać...avatarek śliczny....i znowu Cię nie poznałam

...lawenda zakwitnie, bo moja mikra i też kwitnie...motylki śliczne po ogrodzie Ci latają, piękne są...

...na efekt carexowy czekam, jeżeli Madżenka doradziła to będzie dobrze ....

....miłego jutrzejszego dnia życzę , bo nie wiem czy zabiegana nie będę i czy zdołam zajrzeć na Ogrodo...

Już się martwić zaczynałam o Ciebie...dobrze, że jesteś

Jeszcze teraz nie zaznaczę, malutka jest. W przyszłym masz jak w banku!!!! Musisz miejsce mieć, trzymaj, wielka urośnie i obficie kwitnie aż do mrozów!
Z tymi carexami coś mi nie po drodze...u jednego sprzedawcy podobno maleństwa, złożyłam zamówienie u drugiego i od wczoraj żadnego odzewu...wrrrrrrrrrrr
W piątek wezmę się za odchwaszczenie tego kawałka...i tak, i tak to muszę zrobić....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:44, 24 lip 2013

Do góry
Czytam i się uczę od Danusi..... Zatem u mnie zamiast kosaćca będzie kula i trawka...
Mój kawałek raju II 06:42, 24 lip 2013

Do góry
Aniu ja mam Pasion you &me bezpośrednio w gruncie. Nie przemarzły tej zimy ale była u nas lekka - tzn nie było dużych mrozów....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 06:40, 24 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Jaka ciemność? Jeszcze widać. A na komary ostatnio wypróbowałam olejek migdałowy, taki do ciasta, dają spokój na 15-20 min. Podobno waniliowy też działa.
Pozdrówka. Warzyw masz moc!

Waniliowy teź działa latają jak oszalałe ale omijają a po 15-20 min znów kąsaja. Gdy jednak muszę coś zrobić w krzakach olejek waniliowy skuteczny. Podobno lawendowy również....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:36, 24 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
A ja mam jedne sposób.. skuteczny.... na kreta... ale to sie nie podoba co niektórym.... więc milczę ... ale mam jeszcze odstraszaczy na krety za ponad 1000zł..... oddam za darmo
Pytanie tylko po co jak nie działa

Jesli skuteczna metoda to napisz....
Blaski i cienie nowego życia 06:34, 24 lip 2013

Do góry
Ula macham na. Powotanie dnia.
Mój kawałek raju II 23:54, 23 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Oki, załatwione

Czy to You& me? Jak u ciebie rośnie. Przemarza? Ile ma lat?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:48, 23 lip 2013

Do góry
Byleby nie piątek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies