Skierniewickie Święto Kwiatów, Owoców i Warzyw to dla nas okazja do zakupów roślinnych, a dla mieszkańców prawdziwa okazja do świętowania.
I jak co roku ulicami miasta przeszedł barwny korowód. Dorośli, młodzież ze szkół, dzieci. Wszyscy uśmiechnięci, rozśpiewani i roztańczeni.
@nowalijka
Przedostatnie zdjęcie to wg mnie 'Forever Purple'. Ta żółta - albo Citronelle, albo Lime Ricky. Zdjęcie Lime Marmalade załączam poniżej..
Ostatnie to 'Palace Purple'
Za kilka dni wstawię swoją 'Forever...' i 'Palace' dla porównania, jeśli chcesz.
@megabasia
Sprawdzałaś może, czy w glebie przy żurawkach nie ma opuchlaków?
Być może one są przyczyną.
Mam 4-letnie żurawki, są o wiele większe niż w chwili zakupu, ale jeszcze wyglądają ładnie - zwarcie.
A tutaj 'Lime Marmalade' na tle bodajże 'Obsidian'
WDziękuję, dziękuję bardzo.Luci.e rózne rośliny.ot i tyle.
Od wczoraj i u mnie trochę siąpi deszcz w końcu i dobrze.
Cebulki jakoś mi udało się kupić, od tulinanków po inne.
Już są posadzone.Rabaty powiększone.Coraz mnie trawnika.Znowu działka się zmienia.
Dobrze,że tubie chociaż czosnki udało się kupić.Ja też ich dokupiłam.Ciekawa jestem, jak w przyszłym sezonie będzie ta rabata prezentować.
Dziękuję i pozdrówki przesyłam
Dwie wysepki połączone, rabata ukończona.Tylko kamieni brak na obrzeże .
Troszkę dyniek zerwałam,Będą faszerowane.Ale już nie dzisiaj.
Te mis się podobają W ogóle ostatnio bardziej podobają mi się te z drobniejszymi kwiatami...
Aniu u ciebei tyle tego roślinnego bogactwa jest że gdyby kalendarz nie wskazywał na 17 września to można by pomyśleć że środek lato...róże po prostu zachwycają...