Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

babka 18:56, 17 wrz 2017

U mnie tak samo. Przez cały sezon było kilka dni bez deszczu, na palcach można by policzyć
Wczoraj niby ładnie ale po południu już mnie wygoniło Za to dziś cudownie było !!
21:50, 17 wrz 2017
Anda napisał(a)

Justynko, to nie jest jakis duzy element mojego zycia Towarzystwo bylinowe latem mialo zorganizowane dwie wycieczki, na ktore sie nie zapisalam z braku czasu. Podczas wycieczek najlepiej mozna poznac ludzi. Z jedna jedyna babka z mojego miasta, ktora tez jest tam zapisana, utrzymuje staly, ale luzny kontakt.
Za tydzien odbedzie sie gielda bylinowa w Bonn, na ktora niestety nie moge pojechac. W pracy mam targi jesienne.
Jesienia odbeda sie jeszcze trzy spotkania z roznymi wykladowcami. Jednym z tematow jest Zbieranie nasion i chyba na to spotkanie sie wybiore.
Najwazniejsze jest spotkanie grudniowe, podczas ktorego planowane sa wycieczki na kolejny rok. Mam nadzieje, ze na to spotkanie uda mi sie pojechac.

czyli małymi kroczkami się adoptujesz do nowego środowiska
Zana 22:36, 17 wrz 2017

Anda napisał(a)

Takich fotek pewnie w przyszłym roku już nie zrobię, bo sąsiedzi będą sadzić wysokie tuje albo cuś po ich stronie płotu

Dawno u Ciebie nie byłam, nadrabiam sobie zaległości i smakuję w Twoich foteczkach

Ewuś, który to kłosowiec, w sensie odmiany? Ładnie prosto stoi. A ile ma wysokości?
tulucy 22:57, 17 wrz 2017

Ewcia, przesadziłam kłosowce, ostatecznie nie za barbulę, jeden jest niedaleko, ale nie bezpośrednio za nią. Wczoraj myślałam o czymś białym za barbulą, ale musiałoby być wysokie ok 1 metra. Hortensję nie, bo przytłoczą, jeżówka po przekwitnięciu za niska. Róż tam już za dużo (czy ja wiem, co piszę??? ) Dziś wymyśliłam, że dam tam z tyłu floksy wysokie. Nie mam co z nimi zrobić, o tej porze już samo zielone z nich, konkurencji nie zrobią. No a że tam, gdzie są, zostać nie mogą... To postanowione żeby jeszcze tylko zrealizować się dało...
Basilikum 14:48, 18 wrz 2017

Anda napisał(a)

Iza, szkolka w ktorej pracuje organizuje targi - Herbstmesse w przyszly weekend

Mnie tego lata ponad trzy tygodnie nie bylo w domu i to wychodzi teraz
a to chyba w calych Niemczech jakas akcja jest Dzin Otwartych szkolek czy jakos tak. U nas tez w okolicy kilka ma takie akcje ale ja w Weekend do Dolnej Saksonii jade.
W moim klubie ogrodnika tez wycieczka ale chyba za dwa tygodnie, nie wiem czy pojade, bo ostatnio kazdy weeknd mam zajety marzy mi sie w domu posiedziec
Anda 15:20, 18 wrz 2017

babka napisał(a)
Takie spotkania to zapewne fajna rzecz ale właśnie ten czas ... a raczej jego brak

Niestety, nie mozna miec wszystkiego. Jak bede rencistka to dopiero sie zaczna wyjazdy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:21, 18 wrz 2017

patrycja napisał(a)

U mnie tak samo deszcze, deszcze i deszcze.

Dzisiaj padalo tylko wczesnie rano. Teraz spokoj. Moze wreszcie bedzie bardziej sucho...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:49, 18 wrz 2017

Warmia napisał(a)

U nas też pogoda nie rozpieszcza. Ten weekend jest wyjątkowy. Słoneczny i piękny. Wczoraj kupiłam rozplenicę Lady U. Szukałam jarząbów, a wróciłam z trawą.

Dobrze, ze nie odwrotnie Lady U jest sliczna. U nas jej nie ma. Jest Moudry i Hameln, ale Lady U jeszcze sie tu nie pokazala.
A jarzabkow dalej bedziesz szukac?

Anda 15:51, 18 wrz 2017

Zana napisał(a)

Dawno u Ciebie nie byłam, nadrabiam sobie zaległości i smakuję w Twoich foteczkach

Ewuś, który to kłosowiec, w sensie odmiany? Ładnie prosto stoi. A ile ma wysokości?

Ciesze sie, ze wpadlas
To jest Agastache Blue Fortune. Siatka ma 90cm, tak wiec klosowiec bedzie mial cos ok. 1m.
asiak 15:55, 18 wrz 2017

Ewuniu, mam pytanko
Która róża dłużej trzyma kwiat? Graham Thomas czy Gizelka? Która ma bardziej intensywny kolor?
Czym się różnią, którą byś wybrała?