Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Starorzecze na górce 16:17, 24 cze 2013

Do góry
Jakbyś miała taki zakątek z brzozami i kulkami pod nimi - to te kule wyglądały po prostu genialnie w nich - nawet jakby nie świeciły
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 14:11, 24 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

inni też zauważyli...chyba?
Danusia mówiła otym trylogii nie miała fotki Sebek nie dokładnie czytasz hi hi
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 14:06, 24 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Czy tylko ja zauważyłem, że ta broszka to LOGO GARDENARIUM?

inni też zauważyli...chyba?
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 13:57, 24 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Czy tylko ja zauważyłem, że ta broszka to LOGO GARDENARIUM?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:16, 24 cze 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Marzenko, powiem tak Sebek ma racje zdjęcie z miskantami nie może byc prawdziwe...... u mnie moje miskanty tez stwierdziły że rosnąć w tym roku nie bedą maja po 30 cm i tak juz od dłuższego czasu ani drgną,.......

Moje ML mają mniej więcej tyle samo wysokości, florowitem podlewałam 2 razy, może rzeczywiście - tak jak pisze Martek - trzeba je przesadzić, ale ja bym bardzo chciała, żeby rosły dokładnie w tym miejscu, gdzie posadzone
I jak tu się z nimi dogadać ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:49, 24 cze 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Marzenko, powiem tak Sebek ma racje zdjęcie z miskantami nie może byc prawdziwe...... u mnie moje miskanty tez stwierdziły że rosnąć w tym roku nie bedą maja po 30 cm i tak juz od dłuższego czasu ani drgną,.......

Coś im musi nie pasować ,moje były też ładne już w pierwszym sezonie w tym roku muszę zapytać jak się mają po zmianie miejsca.
Pozdrawiam
Martek "Kolorowe Rabaty"
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:43, 24 cze 2013

Do góry
Starorzecze na górce 00:51, 24 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Takie kule są genialne, ale nie wiem czy w takim swobodnym ogrodzie będą dobrze wyglądać... Wydaje mi się, że lepsze byłyby reflektorki - najlepiej oświetlające głównie to co wysokie

Chyba lepsze będą reflektorki...
To światło, które jest rośliną. i świeci...
Starorzecze na górce 00:40, 24 cze 2013

Do góry
Sebek, miały być tylko trzy reflektorki. Ale przypomniałam sobie, że kiedyś widziałam kule rozrzucone pod sosnami i mnie oczarowały. Na budynku mam lampy zewnetrzne - białe kulki. Taka kulka w ogródku byłaby nawiązaniem, pewną konsekwencją. W szczególności, że zamierzam mieć kulki bukszpanu i tujowe.
Danusiu, staram się okiem wewnetrznym to zobaczyć Zwłaszca podoba mi się pomysł z brzozą.

Coś ta jedna duża kula zaczyna za mną chodzić
Starorzecze na górce 00:00, 24 cze 2013

Do góry
Takie kule są genialne, ale nie wiem czy w takim swobodnym ogrodzie będą dobrze wyglądać... Wydaje mi się, że lepsze byłyby reflektorki - najlepiej oświetlające głównie to co wysokie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:52, 23 cze 2013

Do góry
Sebek, może doradzisz? Dopraszam się pomocy, bo na tym etapie muszę szybko decyzje podejmować

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3425-starorzecze-na-gorce?page=4#post_3
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:39, 23 cze 2013

Do góry
Jak masz okazję to jedź.
Sebek nic wszystko oddałam w dobre ręce.Dwa dni potu i po rabatach.
Zamykam oczy i wyobrażam sobie jak w tym roku bujałyby rośliny starsze i silniejsze.Ciekawa byłam też rabatki spontanicznej wymyślonej na jeden sezon.Widzę je bo mam dość bujną wyobraźnię .
Teraz rośnie wszystko w 2 ogrodach i troszkę po sąsiadkach i mają się dobrze
Dobranoc Sebek krzyczą że stukam w klawisze ))))))))))))))))))))
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:29, 23 cze 2013

Do góry
Co do polskich znaków - domyśliłem się
A teraz jeszcze wiem, czemu taka nazwa......Na prawdę nie masz kwiatków ani krzewów? Nie chodzi mi o jednoroczne, ale byliny, krzewy? Nic??? Jeeeeny - oby szybciej spadła na Ciebie ta kropla, która da Ci kopa do życia

A u Danusi być może pojawię się jeszcze w tym roku.....Ale na razie to nic pewnego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 23 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ale za to przywieje mnie do Alinki Niestety nie dałem rady w tym roku....Trudno - może jak Święto Róż odbędzie się w przyszłym roku jeszcze bardziej będę szczęśliwy, że może uda mi się tam być
Fajnie się nazwałaś

Czytaj ze znakami )))))))))))
Wymyślone na szybko,ale w sumie można doszukać się w nim czegoś optymistycznego.
Wiesz,że nie mam już roślin zostały gołe rabaty i wierzę ,że przyjdzie czas na taką kroplę wody ,która ożywi moją pasję ogrodniczą

prawdopodobnie nie będzie zjazdu w przyszłym roku tylko za dwa lata wielkie 5-lecie .
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:19, 23 cze 2013

Do góry
Z tymi miskantami....ja nie wierzę......Moje stanęły w miejscu i koniec - ale florovit dostały chyba tylko raz.....Ale jeszcze magiczną i rosahumus....No trudno - nie lubią mnie i już
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:17, 23 cze 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)
E tam Wiater nie postarałeś się i nie przywiało do Komorowa musisz się poprawić .
Pozdrawiam Sebek
Marta

Ps.duet w symbiozie pełnej (lawenda z firletką )

Ale za to przywieje mnie do Alinki Niestety nie dałem rady w tym roku....Trudno - może jak Święto Róż odbędzie się w przyszłym roku jeszcze bardziej będę szczęśliwy, że może uda mi się tam być
Fajnie się nazwałaś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:14, 23 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Sebcio-melduję że twój prezent ma się bardzo dobrze CMOK

No to fajnie Cieszę się, że rosną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 23 cze 2013

Do góry
E tam Wiater nie postarałeś się i nie przywiało do Komorowa musisz się poprawić .
Pozdrawiam Sebek
Marta

Ps.duet w symbiozie pełnej (lawenda z firletką )
Ogród u stóp klasztoru 22:32, 23 cze 2013

Do góry
Agnieszka ja tez mam teraz mało czasu na forum ..to raczej zajęcie jak pogoda nie dopisuje . w końcu lato i z pogody trzeba korzystać . w poprzednia niedzielę zaliczyłam giewont ...już enty raz , ale znowu przytargałam z niego trawę ukochaną i poszerzyłam nasadzenie pod grujecznikiem .

Ewka -- trawa to w końcu jest jak chwast ..niby zniknie a na drugi rok wyrasta jak gdyby nigdy nic

Agnieszka -Gusiarz -- kobieto wpadaj - bez żadnych zbędnych ceregieli .

Anita -Enya----- podpora jest z kutego żelaza robiona na zamówienie . sama w sobie jest w zimie ozdobna

Madziu ----teraz tak dostojnie się nazwałaś .

Betka --- w tym roku pierwszy raz udało mi się rozmnożyć róże . mam 4 szt i tylko problem bo zapomniałam co rozmnożyłam . ale to w moim stylu coś zapomnieć
co do sadzenia róż to teraz sadzimy tylko te z pojemników . ale jesień tuż tuż . a w jesieni najlepsze sadzenie z gołego korzenia i 100% tańsze

Sebek -----przygotowania już trwają . logistyka to mój konik . modle się o pogodę i żeby wreszcie wszystkie komary sobie odleciały , bo w moim ogrodzie jest ich teraz milion .
jeszcze tyle ich nie widziałam w swoim życiu .
ale nawet wczoraj wieczorem nie dało się zjeść lodów na rynku u Wencla , bo nawet tam atakują , czego nie pamiętają najstarsi Krakusy

Malkul ---pozdrawiam i też podglądam twoje poczynania . aaha wspaniały pomysł z donica z rury kanalizacyjnej
Ogród u stóp klasztoru 22:05, 23 cze 2013

Do góry
Dziewczyny może zapomniały - ja na pewno nie
Pozdrawiam i do zobaczenia - na pewno przed spotkaniem się u Ciebie zjawię Ale szczegóły omówimy kiedy indziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies