Ale za to przywieje mnie do Alinki Niestety nie dałem rady w tym roku....Trudno - może jak Święto Róż odbędzie się w przyszłym roku jeszcze bardziej będę szczęśliwy, że może uda mi się tam być
Fajnie się nazwałaś
Czytaj ze znakami )))))))))))
Wymyślone na szybko,ale w sumie można doszukać się w nim czegoś optymistycznego.
Wiesz,że nie mam już roślin zostały gołe rabaty i wierzę ,że przyjdzie czas na taką kroplę wody ,która ożywi moją pasję ogrodniczą
prawdopodobnie nie będzie zjazdu w przyszłym roku tylko za dwa lata wielkie 5-lecie .
Co do polskich znaków - domyśliłem się
A teraz jeszcze wiem, czemu taka nazwa......Na prawdę nie masz kwiatków ani krzewów? Nie chodzi mi o jednoroczne, ale byliny, krzewy? Nic??? Jeeeeny - oby szybciej spadła na Ciebie ta kropla, która da Ci kopa do życia
A u Danusi być może pojawię się jeszcze w tym roku.....Ale na razie to nic pewnego
Jak masz okazję to jedź.
Sebek nic wszystko oddałam w dobre ręce.Dwa dni potu i po rabatach.
Zamykam oczy i wyobrażam sobie jak w tym roku bujałyby rośliny starsze i silniejsze.Ciekawa byłam też rabatki spontanicznej wymyślonej na jeden sezon.Widzę je bo mam dość bujną wyobraźnię .
Teraz rośnie wszystko w 2 ogrodach i troszkę po sąsiadkach i mają się dobrze
Dobranoc Sebek krzyczą że stukam w klawisze ))))))))))))))))))))
U mnie cisza.....Przynajmniej na wątku, bo co chwilę burze i ulewy....Tutaj mnie złapało przy czyszczeniu rabat z badyli - widać nawet resztki po tulipanach i doniczkę z przekwitniętymi różami
Begonie jak widać stoją w wodzie....biedne.... Ale za to anabelki jak zaszalały w tym roku
Ale żeby nie było tak smutno Trochę fotek z Pirenejów Z komórki, bo nie brałem aparatu.....Ale skąd mogłem wiedzieć, że spotkam tam dziko rosnące 3-metrowe bukszpany! Czemu u nas takie "chwasty" nie rosną?
Ale jako członek ogrodowiska nie zapomniałem zostawić po sobie znaku rozpoznawczego Moja własna obwódka z bukszpanu w Pirenejach Widzicie je?
Sebek, hej, ja tu od niedawna jestem ale Beskidy czytam, a moja cała rodzina z Żywca pochodzi. Skąd jesteś. Sorry ale nie jestem w stanie przeczytać wątku w całości. Pozdrówka