Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:12, 01 wrz 2017

Do góry
Do tej pory sądziłam, że ogród przed ślimakami chroni żużel na drodze i grys przed domem. Myliłam się. Nic im nie stoi na przeszkodzie.
Jagoda kamczacka może już wchodzić w okres spoczynku. Ona owocuje już w maju, więc i spać chodzi wcześniej.
Marchewki nie należy podlewać. Szukając wilgoci wydłuża się. Lubi też bogatą glebę.
U mnie dzisiaj barowy dzień. Pada od rana. Niezbyt gwałtownie. Woda ma szansę wnikać w glebę.
A w ogrodzie coraz bardziej jesiennie. Tak sobie pomyślałam, że mam chyba wiosenno-jesienny ogród. W tych porach roku podoba mi się najbardziej.

Miskanty na rondzie już zdecydowanie weszły w jesienną odsłonę. Polinka zidentyfikowała je jako Grazielle.

Ogród Małej Mi 2017 17:09, 01 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
ale ladnie sie przebarwia u mnie jeszcze nic na drzewach, tylko liscie z brzozy leca...

Tego klona nie idzie przeoczyć. w oczy razi.. u sąsiadki widzę że berberysy już łapią ognisty kolor..

Jak hortki.. też kolory ogniste łapią.

Kwiaty we włosach 17:07, 01 wrz 2017

Do góry
Wrzesień zaczął się u nas deszczowo

trawka i conica

nowe jeżówki na modernizowanej rabacie, z tyłu trawy

nowy kwiatek zawsze zapominam jak się nazywa, ten jednokolorowy, tamtego już miałam, coś na g... ,z tyłu jakieś zielone liście, nie wiem co to

nowa lilia z ODR, jest jeszcze kilka sztuk , które będą kwitnąć

Ogród Małej Mi 2017 17:06, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)

dzięki bardzo to dre wiosną trzymaj się damy radę ze wszystkim w swoim czasie będzie oki zobaczysz kiedyś będzie czas przecież wolniej leciał buziaki

Napiszę więcej.. kiedyś czas się wogle zatrzyma...

Z dwojga złego wolę ten lecący na złamanie karku..

Szałwia ładnie powtarza.... w odróżnieniu od róż..

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:03, 01 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A ta pięknotka to jakaś pnąca czy co? Podpory jej potrzeba
Kwiaty we włosach 16:59, 01 wrz 2017

Do góry
Patrycja mam budleje też mniejsze, przy altanie mam miniaturową

tu są dwie: biała i fioletowe, one są dość duże

tutaj następna, roczna, może też być większa

ta jest miniaturowa

ta sama miniaturowa - inne ujęcie

Ogród Małej Mi 2017 16:56, 01 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najlepiej wiosną.. mój też sie drze, że mu wszystko atakuje trawnik.. i nawet obiecał poszerzyć wszystkie rabaty, ale pod jednym warunkiem.. że co najmniej pół metra będzie wolnego pasa..

No i ten warunek mi nie pasuje

Obrazków koniec.. uciekam.. buziaki dla wszystkich zaglądających .. tak swoją drogą to mam kiepski dzień.. w myśl zasady że jednego nieszczęścia to zawsze za mało.. forum pozwala uciec myślami od rzeczy nieprzyjemnych.. bo natchnienia do niczego dziś nie mam.. Wracam do pracy, bo dzień mi się przebimbał na szkółkę, ogród i dentystę.. na załatwianie spraw zaległych a pilnych.. wstałam o 6 .... i mam wrażenie że dopiero wstałam.. a to dzień zleciał..

Podobny był, ale nie mam więcej.. ale podobny czy nie.. mi sie podoba

dzięki bardzo to dre wiosną trzymaj się damy radę ze wszystkim w swoim czasie będzie oki zobaczysz kiedyś będzie czas przecież wolniej leciał buziaki
Ranczo Edy 16:50, 01 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Gosia, a co to za kwiatek?

Ta rabata z miskantem i rozchodnikami bardzo mi si podoba Tam dalej to jest mostek?

Radku to te frezyjki ogrodowe -Krokosomia lucifer sadzę małe cebulki wiosną i trzeba wykopywać mało mi wyszło w tym roku ...

a to co widzisz to chodnik do domu taki bylejaki betonowy i poręcz dreweniana przy warzywniaku

Lawendowy zawrót głowy 16:49, 01 wrz 2017

Do góry
Luki napisał(a)

Pięknie i przemyślana kazda rabata. Perfekcja na kazdym kroku Pozdrawiam
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 16:41, 01 wrz 2017

Do góry
Pewnie przewertuję cały ten wątek ale też zapytam. Co to za choroba. Liście sceną od końców. Widać chorobę na dole krzaka górą na razie czysta.

Ranczo Edy 16:38, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)
Danusiu witaj dziękuję bardzo wiesz u mnie jest trochę namiętnie zbierałam i rozsadzałam w rzędach ten sam kolor rewelacyjnie wygląda buziaki miłego dnia

Cudnie to wygląda, u siebie też zaczęłam taką rabate obsadzac ale rozchodnikiem co ma ciemne liście no i widząc u Ciebie efekt ucieszyłam się Dobrze to wygląda.
Ranczo Edy 16:35, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)
No to super miłego dnia Hanusia

Gosia, a co to za kwiatek?

Ta rabata z miskantem i rozchodnikami bardzo mi si podoba Tam dalej to jest mostek?
Ranczo Edy 16:32, 01 wrz 2017

Do góry
Danusiu witaj dziękuję bardzo wiesz u mnie jest trochę namiętnie zbierałam i rozsadzałam w rzędach ten sam kolor rewelacyjnie wygląda buziaki miłego dnia

Mirkowy ogród (początki) 16:30, 01 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie ruch w rozchodnikach, wyjeżdżają i przyjeżdżają nowe Ostatnio przywlekłam z Lublina od Gochy takiego z prawie fioletowymi kwiatuszkami, nie wiem jaki to...muszę go obfocić i pokazać.

Pozdrówka
Kasiu ostatnio u wielu osób jest ruch w rozchodnikach .Wracają do łask Ja sama mam sporo odmian.
Ostatnio 5 odmnian kupiłam ale maluszki muszą urosnąć.
Te zwykłe też są piękne i szybko przyrastają
Ptasi gaj 16:29, 01 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ładna pogoda sloneczko grzalo solidnie aby jak najdluzej.

Nie moglam sie oprzec trawy w sloneczku przy tarasie

Juz zakwitla pierwsza od lewej na focie panorama.

Trzmielina oskrzydlona zmienia barwy

Ale pięknie Ci już trawy kwitną, u mnie dopiero się zbierają do kwitnienia U mnie już winobluszcz czerwienieje oj jesień zbliża się coraz bardziej a dziś i pogoda jesienna bo deszczowo. Ale haha dyskusja o rybkach, wręcz świątecznie się zrobiło tylko śniegu brak
Z ogródka na wsi 16:27, 01 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Przywiozlem resztę zwirku do ścieżki (okazało się ze jakbym chciał wysypać podjazd to bym musiał te kamyczki zbierać przez cały miesiąc od 06.00do 20.00 tak więc zdecydowałem ze w przyszłym roku kupię wywrotke żwiru). Aktuaalnie ścieżka wygląda tak Ale jeszcze kawałek jej musi powstać

pięknie pięknie to wygląda ale się napracowałeś!!! martwię się jakie dałeś podłoże pod kamienie czy jakieś podkład bo masakre będziesz miał zielskową ja tak zrobiłam czyli bez podkładu i męczarnia była ...uwielbiam takie widoczki
Zakątek z fioletową ławeczką 16:22, 01 wrz 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)

"Czyś ty zdurniał stary gdzie ja teraz takie garnki dostanę:

Hahahahahaha
Ranczo Edy 16:19, 01 wrz 2017

Do góry
No to super miłego dnia Hanusia

Do raju daleko - u Ewy 16:10, 01 wrz 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Napatrzec sie nie mogę chcialam napisać, a nie patrzeć nie mogę .

Wiedziałam, że to pomyłka

Przyszła już przesyłka z moimi zakupami Jestem zadowolona

Hortensja ogrodowa Miss Saori

Hortensja ogrodowa Green Shadow

Rozchodnik "Class Act", który bardzo spodobał mi się u Ewy z Doświadczalni
Liliowo i kolorowo:) 16:00, 01 wrz 2017

Do góry
Teraz czas wrzosów, moje jedno wrzosowisko o dziwo przetrwało zimę chodz w innych miejscach ogrodu duże straty były po zimie. Bardzo je lubie i będe jeszcze tworzyć nowe wrzosowiska chodz nie wiem czy z tą stopą dam rade w tym roku. Jeżeli mi mój M łopatą przekopie to z resztą sobie poradze. Teraz jest wybór chociaz i widze co kupuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies