Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 12:33, 31 sie 2017

Kindzia napisał(a)
Twoja trawiasta dech zapiera...piękna! Uwielbiam kwitnące trawy

Twoim rybom troszeczkę jeszcze brakuje do tych rzeszowskich, ale już je widać Nigdy nie widziałam tak wielkich ryb w oczku wodnym jak tam...olbrzymy tam są. Na oko tak z 60 cm długości mają i grube jak dynie

Kasiu sama nie wiem jak trawy kupilam z takimi kolorowymi klosami. To bylo na chybil trafil loteria.

Odnosnie malej-mi to myslalom o ilosci ryb. W tym roku sie tyle urodzilo, ze az czarno w oczku. Daj spokoj co z takimi wielkimi rybami robic ani to oddac ani dalej hodowac.

Robki rodzac sie sa szare czarne dopiero jak maja jakies 10-15 cm to sie przebarwiaja. Na wiosne beda sie przebarwiac. Kupilam w 2015 zaledwie 4 rybki i takie stado juz mam.
Kindzia 14:33, 31 sie 2017

Nooo, z 4 rybek...jednak gonią Twoje ryby rzeszowskie

Właśnie te z czerwonymi pióropuszami piękne...może to Malepartusy???
Kindzia 10:05, 01 wrz 2017

Dzięki za podpowiedź o wygniłych środkach traw, mam nadzieję, że się potwierdzi.
Kasya 10:45, 01 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu sama nie wiem jak trawy kupilam z takimi kolorowymi klosami. To bylo na chybil trafil loteria.

Odnosnie malej-mi to myslalom o ilosci ryb. W tym roku sie tyle urodzilo, ze az czarno w oczku. Daj spokoj co z takimi wielkimi rybami robic ani to oddac ani dalej hodowac.

Robki rodzac sie sa szare czarne dopiero jak maja jakies 10-15 cm to sie przebarwiaja. Na wiosne beda sie przebarwiac. Kupilam w 2015 zaledwie 4 rybki i takie stado juz mam.

moze na wigile sie przydadza ?
ElzbietaFranka 10:49, 01 wrz 2017

Kasya napisał(a)

moze na wigile sie przydadza ?

Kasiu czy ty bys zjadla rybke ktora je pokarm z reki bo ja nie.
Ja z nimi rozmawiam a one sie ciesza, przyplywaja a ja je glaszcze i skacza z radosci.
Niech sobie zyja moze komus oddam w prxyszlym roku.

Zobacz u "malej-mi" jakie ma stado wypasione.
Kasya 11:15, 01 wrz 2017

Kasiu czy ty bys zjadla rybke ktora je pokarm z reki bo ja nie.
Ja z nimi rozmawiam a one sie ciesza, przyplywaja a ja je glaszcze i skacza z radosci.

Zobacz u "malej-mi" jakie ma stado wypasione.

no przeciez zartowalam....bo widzialam u Ani takie nawet wieksze niz karpie na wigile
anka_ 11:53, 01 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
...Nigdy nie widziałam tak wielkich ryb w oczku wodnym jak tam...olbrzymy tam są. Na oko tak z 60 cm długości mają i grube jak dynie
Ja bym powiedziała, że nawet więcej niż 60... Cudowne potwory.

Elu jak będziesz miała na wydanie to ja z chęcią przygarnę kilka sztuk.

Kasya napisał(a)
....bo widzialam u Ani takie nawet wieksze niz karpie na wigile
No... jedna taka na patelnię (tylko skąd taką patelnię wytrzasnąć?) i można wykarmić rodzinę i wszystkich gości...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
danuta_szwajcer 16:29, 01 wrz 2017

Ładna pogoda sloneczko grzalo solidnie aby jak najdluzej.

Nie moglam sie oprzec trawy w sloneczku przy tarasie

Juz zakwitla pierwsza od lewej na focie panorama.

Trzmielina oskrzydlona zmienia barwy

Ale pięknie Ci już trawy kwitną, u mnie dopiero się zbierają do kwitnienia U mnie już winobluszcz czerwienieje oj jesień zbliża się coraz bardziej a dziś i pogoda jesienna bo deszczowo. Ale haha dyskusja o rybkach, wręcz świątecznie się zrobiło tylko śniegu brak
ElzbietaFranka 00:01, 02 wrz 2017

U nas wiecej podlewalo ta zielen jeszcze soczysta ale co niektore rosliny np bluszcze juz sie szykuja do jesiennej kolorystyki.

Zauwazylam, ze brzozy u mnie zolkna o tej porze raczej nie spotykane. Musze je podlac bo maja plytki system korzeniowy.
Mirka 00:10, 02 wrz 2017

Elu też spać nie możesz? Właśnie przeglądałam trawy w jednej szkółce no i nawrzucalam do koszyka troszkę.Jesteś jutro na wystawie ZtoŻ