Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 17:07, 01 wrz 2017

Wrzesień zaczął się u nas deszczowo

trawka i conica

nowe jeżówki na modernizowanej rabacie, z tyłu trawy

nowy kwiatek zawsze zapominam jak się nazywa, ten jednokolorowy, tamtego już miałam, coś na g... ,z tyłu jakieś zielone liście, nie wiem co to

nowa lilia z ODR, jest jeszcze kilka sztuk , które będą kwitnąć

gosika67 17:12, 01 wrz 2017

róże skąpane w deszczu

gosika67 17:22, 01 wrz 2017

pięciorniki mnie zadziwiają, kwitną nieprzerwanie, jestem z nich dumna

SlonecznyOgrod 17:47, 01 wrz 2017

Perukowiec się rozsiewa? Nawet nie wiedziałam.

Lilie z targów już ci kwitną, moje z targów z dużym opóżnieniem posadziłam i juz chyba nie zakwitną bo ledwo od ziemi je widać.

Rózyczki masz ładne zdrowe, a kanny identyko jak moje
patrycja 17:50, 01 wrz 2017

Pytam o budleję ponieważ mama dała mi w prezencie 2 szt. i własnie jestem ciekawa czy to duże krzewy. Powiedz mi jeszcze o pięciornikach czy je przycinasz? Czy dokarmiasz? Pięciorniki z kolei mama bardzo lubi ma żółty, biały i różowy.
ElzbietaFranka 22:49, 01 wrz 2017

patrycja napisał(a)
Pytam o budleję ponieważ mama dała mi w prezencie 2 szt. i własnie jestem ciekawa czy to duże krzewy. Powiedz mi jeszcze o pięciornikach czy je przycinasz? Czy dokarmiasz? Pięciorniki z kolei mama bardzo lubi ma żółty, biały i różowy.

Patrycjo budleja to zalezy jak ma dobra ziemie to i dobrze rosnie 1,5 na 1,5 prxynajmniej takie mialam, zmarzly, ale sie odradzaja trzeba na zime je kopczykowac. Obcinamy kazdej wiosny na wys 10-15 cm od ziemi wszystkie pedy. Kwitnie na pedach tegorocznych.

Pieciorniki ja obcinam na wys. 30-40 cm jak sa duze. Kwitna wtedy obficie. Nie chce tez aby wyrosly duze. Niektorzy nie tna, ale krzak wtedy ma lodygi zdrewniale i wypuszcza mniej mlodych ktore kwitna.
Wg mnie najladniej najobficiej kwitna zolte, potem rozowe. Sa jeszcze inne kolory ale ja ich nie mam wiec nie moge sie wypowiadac.
Lubia slonce.
U mnie pieciorniki jeszcze obficie kwitna troche pozniej zaczynaly przez przymrozki majowe.
gosika67 07:47, 02 wrz 2017

Patrycja u mnie pięciorniki obcinam wczesną wiosną w kulkę, moje muszę mieć dużo wody, one potrzebują dużo wody, aby kwitły obficie, ja mam jeszcze białego.
Co do budlei Ela ma rację przycina się wczesną wiosną, ja tnę nad samą ziemią, nigdy nie kopczykowałam , nie marzną mi, może miejsce im służy. Nie wiem jak te nowe budleje, zabezpieczę je na zimę.
Pięciorniki w tym roku mnie zadziwiły bo kwitną nieprzerwanie, długo, w ub.r. tak nie miałam, jest chociaż kolorowo w trójkącie.

Daria jak chcesz perukowca to coś znajdę, mam większe siewki.Jeszcze mam siewki pęcherznicy limonkowej i brązowej.
gosika67 07:55, 02 wrz 2017

Apropos kwitnienia krzewuszki gonią za innymi

jedna różowa

następna

i następne

ania1110d 07:57, 02 wrz 2017

Gosiu widze ze i u Ciebie sa pięciorniki u mnie w tym roku czesc kwitnie ładnie a te starsze juz mniej nie wiem od czego to zalezy ale wody maja tyle samo
gosika67 08:02, 02 wrz 2017

jeszcze niespodzianka to chyba firletka

dzwonki mają drugie kwitnienie

z clematisów kwitną mi tylko 2
Arabella obficie i nieprzerwanie

i późniejszy biedronkowy