Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ElzbietaFranka 13:00, 31 sie 2017

Danusiu jak tak bardzo boli to pomysl o komorze hiperbarycznej. Poczytaj co to jest moze pomoze.

Mam kilka wanilek, ale wanilka wanilce nie rowna jeszcze sa odmiany.

Kupilam w zeszlym roku wanile forest sa wysokie ale znowu trawy rozplenice ze ich nie widac, wiec musze cos z tym zrobic. Wanile przytne wiosna wyzej. Tez rozplenice musze podzielic bo sa bardzo duze obszerne.

Basiu zajrzyj na pw.

Zdrowia zycze.
Imienniczka 08:36, 01 wrz 2017

Cudne hortensje. Cała reszta też
danuta_szwajcer 14:41, 01 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Pozdrawiamy wiec Anie ))

Wygogloqalam bo nic a nic mi ta nazwa nie mowi. Fajne są )) dzięki

Anie pozdrowiłam, dziękuje a dzielżan polecam Pozdrawiam
danuta_szwajcer 14:47, 01 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Miło widzieć Anię pozdrowienia zostawiam

A Ciebie wnusie tak pochłonęły że spuchnięta noga została zaniedbana no to cała Ty

Ula chcemy z Ania do Kapiasa we wrześniu pojechac może jesteś chętna? Nie bede może chodzić po całym albo będe odpoczywac na ławeczkach. Wnusie zawsze mnie pochłaniają na maksa bo uwielbiam z nimi spedzac czas, ale spoko oszczedzałam się bardzo Ula to rozchodnik, który kiedyś u mnie posadziłas pamiętasz? olbrzymie urosły ale rozplenica ich zagłuszyła i nie widac ich, musze je przesadzic:
danuta_szwajcer 14:58, 01 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Widzisz...takie dzielżany jeszcze mogę na salonową, bo dalii zostawię tylko 4 sztuki, mam tam sporo jeżówek i pewnie jeszcze coś zdołam upchać...takie czerwoniutkie dzielżany mi się widzą. Jakie wysokie rosną i czy zimują bez problemu?

Anię pozdrawiam serdecznie, często o niej myślę...do mnie ma blisko, zapraszam ją zawsze, jak tylko jej czas pozwoli. Przekażesz jej Danusiu?

Ściskam

Kasiu polecam, to w sumie takie troche rdzawa czerwień ale te mi się najbardziej podobają, u mnie zimują bez problemu, do pasa moze wysokie albo i mniej.
Anie już pozdrowiłam, zawsze się o Was pyta, zawsze wspominami"rodzine ogrodowiskową" Chcemy sie razem wybrac we wrzesniu do Kapiasa gdzies w polowie, to może i po drodze jak będziesz to Ci te floksy podwioze? Wiesz aż wstyd się przyznac ale ja nigdy nie byłam u Kapiasów( Pozdrawiam
danuta_szwajcer 15:07, 01 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu jak tak bardzo boli to pomysl o komorze hiperbarycznej. Poczytaj co to jest moze pomoze.

Mam kilka wanilek, ale wanilka wanilce nie rowna jeszcze sa odmiany.

Kupilam w zeszlym roku wanile forest sa wysokie ale znowu trawy rozplenice ze ich nie widac, wiec musze cos z tym zrobic. Wanile przytne wiosna wyzej. Tez rozplenice musze podzielic bo sa bardzo duze obszerne.

Basiu zajrzyj na pw.

Zdrowia zycze.

Az tak bardzo nie boli, tylko jak dłużej bym samochod prowadziła bo to prawa stopa. Poczytałam i odpisałam Dziękuje Elu bardzo
Nie wiedziałam, że jest kilka "wanilek" z tymi hortensjami to różnie bywa, moj kolega ze swoich patyczków Bobo dał mi dwie sadzonki i wyobraz sobie, że nie kwitna u mnie jak Bobo chodz kwiaty mają i ładnie rosną
Moje rozplenice bardzo się rozrosły i koniecznie wiosna musze je podzielić tak jak zebrinus bo już mi do rodka wchodzi.
A to zjęcia Pinky Vinky, która jak dla mnie jest bardzo piękna i ma bardzo sztywne pędy. Jestem Danusia)

danuta_szwajcer 16:00, 01 wrz 2017

Teraz czas wrzosów, moje jedno wrzosowisko o dziwo przetrwało zimę chodz w innych miejscach ogrodu duże straty były po zimie. Bardzo je lubie i będe jeszcze tworzyć nowe wrzosowiska chodz nie wiem czy z tą stopą dam rade w tym roku. Jeżeli mi mój M łopatą przekopie to z resztą sobie poradze. Teraz jest wybór chociaz i widze co kupuje.
marba 17:48, 01 wrz 2017

Cudne te wrzosy, Danusiu!
Urszulla 01:30, 02 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Ula chcemy z Ania do Kapiasa we wrześniu pojechac może jesteś chętna? Nie bede może chodzić po całym albo będe odpoczywac na ławeczkach. Wnusie zawsze mnie pochłaniają na maksa bo uwielbiam z nimi spedzac czas, ale spoko oszczedzałam się bardzo Ula to rozchodnik, który kiedyś u mnie posadziłas pamiętasz? olbrzymie urosły ale rozplenica ich zagłuszyła i nie widac ich, musze je przesadzic:

Jestem chętna. Daj znać.

Pamietasz chodziło o zadarnienie miejsca pod drzewem. Teraz wiesz co lepiej tam rośnie

Wrzosowisko pod domem zawsze mi się podobało. Wrzosy mają chyba optymalne warunki że takie piękne .
Kindzia 10:03, 02 wrz 2017

W połowie września? Może się uda, nie wiem jeszcze, bo Ciocia Gosia coś tam kombinuje, to nie mogę napisać, że na pewno. Potem mamy Marcysię na prawie tydzień, to nie będzie jak. Zobaczymy co się wykluje Danusiu.

Dla Ciebie tych floksów nie oznaczyłam...jak już przyjechaliśmy to przekwitły, w przyszłym roku dopiero