Nic nie usówaj! Cudne są i dowiedziałam się, że łączy nas dużo więcej niż miłość do roślin akwarelkę widzę i co jeszcze? Masz talent w palukach i w sercu
O zonk...pewnie gdzieś mam, ale nie na tym komputerze teraz...mogę Ci dzisiaj zrobić świeże...chcesz? Wysokość chcesz zobaczyć, czy pokrój krzaka...czy co?
Naszukałam się, miałam nadzieję, że wkleiłam jakieś zdjęcie, że ją później całą widać...ale nie znalazłam. Tu masz zdjęcie z 11 czerwca
Na razie tylko jukki, może siwe hosty albo jakaś trawka też w zimnym odcieniu... Po wizycie u Kapiasów doceniłam moc iglaków w odciemniach zimnych: szarych, niebieskawych... Fajnie komponują się z bielą.
Białych sani nie planuję Ale stały się inspiracją do połączenia takich właśnie kolorów. Mam obok dwa srebrne świerki. I trzeci przerobiony na "niwak" a raczej dopiero jego zaczątek Pod nim bardzo kolorowe wrzosy. Wysadzę je na moje wrzosowisko, gdzie po zimie straciłam 18 dorodnych wrzosów. Pod niwak pójdzie 16 sztuk tylko białych. waham się jedynie nad kolorem liści, czy szara smutna zieleń czy bardziej jaskrawa żółtawa?
Wczoraj odnalazłam Twój wątek, ogrom wykonanej pracy! Podziwiem cię za zapał do rozmnażania, przesadzania... Co to za hortensja? Chyba długo już i nie przebarwia się. Piękny ogród!!!
W prawym górnym ,czyli tam ,gdzie Limki ?
Czy bliżej skalniaka ? ( tu przejeżdżam kosiarką )
Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi
Mam co robić najpierw robię ,później przerabiam i tak w kółko
Ania widzisz jak przybywa zwolenników Twoich donic? też nacieszyc się nie mogę prezentem od Ciebie - noszę caly czas. I zeby nie było, że chodzę z jakimś kwiatkiem na głowie to wyjaśnię, że dostalam od Ani sliczne brabsoletki, ktore sama zrobila .
No to fajnie,że jesteś.Później do ciebie zajrzę i zobaczę co tam działasz .
Hortensja Magical Fire
]
Tegoroczny sierpniowy zakup= Hortensja bukietowa Magical Candle
Hortensja dębolistna
To nie wszystkie moje hortensje
Hortensje uwielbiam...
A te lampiony, latarenki kupiłam na OLX..
Ja też mam dylematy z przerobieniem rabat.Tak to już jest,,
Ale fajne to połączenie wymyśliłaś z dosadzeniem horki.Ja mam ich ciągły niedosyt, to dosadzałam w różnych miejscach.A potem coś do nich,,i td...
Vanilka
Nie wiem co to za hortensja ??
Pisałam wcześniej, że w 15 l. donicach, pod okapem dachu domku, hoduję pomidory. W takie same donice sadzę zioła. Nie narzekam na zbiory, starcza na nasze bieżące potrzeby, a nadwyżkę mrożę w pojemnikach.
Nie doradzę, bo się nie znam (ewentualnie poszukaj w internecie sklepu clamiatsy,pl czy jakoś tak - specjalizują się w powojnikach, i będą potrafili doradzić, który ma mniejsze zapotrzebowanie na słońce), za to pochwalę ogrodzenie: pięknie wygląda! Wreszcie coś innego niż ta nieśmiertelna, paskudna siatka!
Wyrazy uznania dla eMa