Wow! Podziwiam ja nawet do ogrodu nie wychodzę, bo tak duszno, a Ty w ziemi grzebiesz a co byś powiedziała w tym miejscu na szpaler miskanta gracillimusa? Tylko chyba strasznie dluuugi ten pasek jest ile ma? Szałwia z seslerią też by cudnie wyglądała, tylko ja bym dała w tym miejscu coś wyższego, żeby płot zasłonić, ale ja to tylko tak głośno myślę inni na pewno lepiej Ci doradzą
Witam, jestem początkujący w pielęgnacji trawnika więc proszę o pomoc. Trawnik został założony na ziemi gliniastej + 5-6 cm lepszej ziemi. Położony z rolki miesiąc temu, regularnie koszony i podlewany, pierwsze nawożenie kilka dni temu, a trawnik jakby wysychał-gnił.
Dodam jeszcze, że po ostatnich silnych opadach pojawiły się w duże ilości grzybów na trawniku, aczkolwiek po słonecznej pogodzie przestały rosnąc nowe.
Wygrałam walkę z ziemną materią
Wystawa SW - patelnia, na termometrze 30 stopni w cieniu!!!
Dobrze, że przypomniałam sobie o kapeluszu przywiezionym z Grecji
Trawy u mnie jakoś naprawdę fajnie sobie radzą, wszystkie
Konwalniki też, nadmiar mogę dać
A i chyba sprzedam wielkie kępy, kilkuletnie carex Bronze Form, mam 15 sztuk, są ogromne,a właściwie chyba 30...
no 15 chce sprzedać
Zachwycam się nimi, sporo ich wydałam, a wcale nie siałam, ani sztuki, same już się sieją i kiełkują, za rok to samo będzie, będę siewki rozdawać, zabieram , gdzie niepożądane
Dziękuję Moniko
Pierwszy raz zachwycałam się tymi daliami w Anglii, w 2012, wiem że są jeszcze inne, z malinowymi kwiatami. Szefowa Danusia ostatnio u siebie je pokazała. No i ma je też