Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 09:36, 01 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Obiecałam cos jakis czas temu Że pokażę próbkę mojego malunkowego hobby. Pamietajcie, że to amatorszczyzna ale dla mnie świetny relaks. Jutro usunę zdjęcia.

Nic nie usówaj! Cudne są i dowiedziałam się, że łączy nas dużo więcej niż miłość do roślin akwarelkę widzę i co jeszcze? Masz talent w palukach i w sercu
Ogród z łezką II 09:32, 01 wrz 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Kasiu, masz zdjecia tego swojego chippendala ?

O zonk...pewnie gdzieś mam, ale nie na tym komputerze teraz...mogę Ci dzisiaj zrobić świeże...chcesz? Wysokość chcesz zobaczyć, czy pokrój krzaka...czy co?

Naszukałam się, miałam nadzieję, że wkleiłam jakieś zdjęcie, że ją później całą widać...ale nie znalazłam. Tu masz zdjęcie z 11 czerwca

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:31, 01 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)
wczorajszy zachód słońca zostawiam

Cudownie.Piękne ujęcie!
Wzgórze chaosu 09:29, 01 wrz 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
jałowców nie lubię ale dzięki za przestrogę jak gdzies w okolicy znajdziesz fajne brzozy to daj znać...doorenbos albo Fascination...

co pod brzozami planujesz? tylko jukki?

Na razie tylko jukki, może siwe hosty albo jakaś trawka też w zimnym odcieniu... Po wizycie u Kapiasów doceniłam moc iglaków w odciemniach zimnych: szarych, niebieskawych... Fajnie komponują się z bielą.

Białych sani nie planuję Ale stały się inspiracją do połączenia takich właśnie kolorów. Mam obok dwa srebrne świerki. I trzeci przerobiony na "niwak" a raczej dopiero jego zaczątek Pod nim bardzo kolorowe wrzosy. Wysadzę je na moje wrzosowisko, gdzie po zimie straciłam 18 dorodnych wrzosów. Pod niwak pójdzie 16 sztuk tylko białych. waham się jedynie nad kolorem liści, czy szara smutna zieleń czy bardziej jaskrawa żółtawa?
Ogród z wilkiem zamkn. 09:22, 01 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

W prawym górnym ,czyli tam ,gdzie Limki ?

Czy bliżej skalniaka ? ( tu przejeżdżam kosiarką )
Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi
Mam co robić najpierw robię ,później przerabiam i tak w kółko

Ale Ty masz przestrzeń i widoki. Super.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:16, 01 wrz 2017

Do góry

Wczoraj odnalazłam Twój wątek, ogrom wykonanej pracy! Podziwiem cię za zapał do rozmnażania, przesadzania... Co to za hortensja? Chyba długo już i nie przebarwia się. Piękny ogród!!!
Ogród z wilkiem zamkn. 09:09, 01 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi

Tak - tam gdzie limki. Zrobiłabym tam placyk żwirowy i rabatkę, która go będzie lekko zasłaniała.

Ja z kolei, jak mam coś poradzić przez internet, to bez planu nie bardzo potrafię.

Ale żeby nie było - rabatki też przerabiam i poprawiam, bo roślin ciągle się uczę. Tu mi plan nie pomaga
Ogród z łezką II 09:04, 01 wrz 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
I z ogrodu Alinki

I z jęzorem

Za te z Alinkowego szczególne dzięki, nawet śladu nie miałam, że tam byłam znowu
Ogród z łezką II 09:03, 01 wrz 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Ogród z innego aparatu

Kasieńka na tarasie

Opuściłaś mnie, to siedzę samotna
Ogród z łezką II 09:02, 01 wrz 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Kilka zdjęć wstawię. Na życzenie

HELOŁ - odwracamy się

Ooo, dzięki Nawet Grzesiu się załapał
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:53, 01 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Sierpień 2017

To chyba to info o wolnym rośnięciu cisów to jakaś legenda jest...
Ogród z wilkiem zamkn. 08:49, 01 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć, wpadłam przelotem.

W sprawie ogniska popieram Mrokasię: zrobić placyk w prawym górnym rogu przy rabatach. Ognisko kwalifikuje się jako wypoczynek, więc powinno być w części wypoczynkowej, a nie użytkowej. A przy skrzyniach jest już ciasno.

Domek ogrodnika i kompostownik najwygodniej jest mieć przy warzywniku, ale jeśli masz robić garaż, to można do niego przykleić składzik na narzędzia - zaoszczędza się miejsce.

Ps. Pamiętasz jak w maju sugerowałam, żebyś zaczęła od zrobienia planu działki? Gdybyś posłuchała rady, zaoszczędziłabyś sobie roboty z przerabianiem linii rabaty i przenoszeniem skrzyni>

Moja bajka 08:42, 01 wrz 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Kasiu ja również bardzo jestem zadowolona z Waszej wizyty w moim skromnym ogródku. Długo jeszcze będę wspominała a prezent, który otrzymałam będzie mi Was przypominał

Donice być może pozostaną decyzję podejmę wiosną może nie będziesz musiała sie przykuwać Projekt, który mam jeszcze w swojej 'głowie' też by się Tobie spodobał. Jestem tego bardziej niż pewna

Kasiu jeszcze raz dziękuję za wspólnie spędzony czas i pozostawiam fotkę

Ania widzisz jak przybywa zwolenników Twoich donic? też nacieszyc się nie mogę prezentem od Ciebie - noszę caly czas. I zeby nie było, że chodzę z jakimś kwiatkiem na głowie to wyjaśnię, że dostalam od Ani sliczne brabsoletki, ktore sama zrobila .
Moja działka na Dębowym Lesie 08:27, 01 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Ach już nie przesadzaj, stale ktoś zagląda, ale z pewnością nie zawsze się też wszyscy wypisują.

Ja jestem

No to fajnie,że jesteś.Później do ciebie zajrzę i zobaczę co tam działasz .
Hortensja Magical Fire

]

Tegoroczny sierpniowy zakup= Hortensja bukietowa Magical Candle

Hortensja dębolistna

To nie wszystkie moje hortensje
Moja działka na Dębowym Lesie 08:25, 01 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Hortensje ślicznie Ci kwitną, w tle widziałam ładne białe lampioniki. Szukam jakiegoś natchnienia i pomysłu na moją rabatę, która prawie cały czas mi się nie podoba. Niby wiem jak chciałabym żeby wyglądała, ale tego szkoda, tego żal, a tego nie ma gdzie przesadzić. Tak się miotam z różnymi pomysłami i oglądając Twoje zdjęcia przyszło mi na myśl, że tu dosadziłabym jeszcze jedną taką samą hortensję i wydłużyłabym ją do końca stojaka od huśtawki. Brzeg bym obsadziła niską trawką ice dance, a za trawkami posadziłabym niską szałwię albo czerwone żurawki. ( bo to właśnie mam) Kurcze, że u siebie nie mogę nic mądrego wymyśleć.

Hortensje uwielbiam...
A te lampiony, latarenki kupiłam na OLX..
Ja też mam dylematy z przerobieniem rabat.Tak to już jest,,
Ale fajne to połączenie wymyśliłaś z dosadzeniem horki.Ja mam ich ciągły niedosyt, to dosadzałam w różnych miejscach.A potem coś do nich,,i td...
Vanilka

Nie wiem co to za hortensja ??
Ogród Muszelki 08:16, 01 wrz 2017

Do góry
Pisałam wcześniej, że w 15 l. donicach, pod okapem dachu domku, hoduję pomidory. W takie same donice sadzę zioła. Nie narzekam na zbiory, starcza na nasze bieżące potrzeby, a nadwyżkę mrożę w pojemnikach.

Do raju daleko - u Ewy 08:12, 01 wrz 2017
Do góry
Ewa777 napisał(a)
Rabata ambrowcowo-hortensjowa

Nie pamiętam nazwy tej hosty, ale piękna jest

Ostatnio trafiałam na info o wirusie host i czytałam o takich przebarwieniach.
Ewo czasami to nie ten wirus?
Ogród bacowej 08:02, 01 wrz 2017

Do góry
Róże znowu tłoczą

Jestem nim zachwycona.

Do raju daleko - u Ewy 08:01, 01 wrz 2017
Do góry
Ewa777 napisał(a)
Great Star Label

Ślicznie u Ciebie Ewo
Podziwiam hortensje,kolekcja piękna.
To cudo w padło mi w oko.Napisz o niej coś więcej
Ogród w Cichym Dworku 07:59, 01 wrz 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Teraz zdj z bocznej działki która łaczy sie z domem i jest prawie pusta oprócz placu zabaw.
Pare dni temu na niej zostało zrobione ogrodzenie przez mojego M i posadzenie różnych iglaków

Jest też zejście do rzeczki i tu właśnie chce posadzić coś kwitnącego aby się pięło po pergoli.
Może cos doradzicie bo jak widac mało słonca

Nie doradzę, bo się nie znam (ewentualnie poszukaj w internecie sklepu clamiatsy,pl czy jakoś tak - specjalizują się w powojnikach, i będą potrafili doradzić, który ma mniejsze zapotrzebowanie na słońce), za to pochwalę ogrodzenie: pięknie wygląda! Wreszcie coś innego niż ta nieśmiertelna, paskudna siatka!
Wyrazy uznania dla eMa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies