Wczoraj "zagospodarowałam" tego nieszczęsnego stożka bukszpanowego, który jest przesadzany z miejsca na miejsce. Dosadziłam do niego 3 male kulki- kiedyś będą kulki i trawki praire fire. Nie wiem tylko czy nie ma tam za mało miejsca? Może te trawki w jednej lini posadzić?
Przedstawiam Wam Mruczka . Kotek przyszedł do nas w piątek jak siedzieliśmy sobie na tarasie. Jednak jak chciałam go pogłaskać uciekał. Ma może z pół roku. Daliśmy mu jeść i od piątku przychodzi systematycznie. Dzisiaj zauważyłam, że śpi w drewutni. Nie mogę go niestety wziąć do domu, bo syn ma alergię na sierść kota, ale takiego podwórkowego mogę mieć . Boi się coraz mniej i nawet daje się już pogłaskać.
Obawiam się, ze w tym roku ani L. ani B. nie będzie miał cebulek. Coś mi się wydaje.
Zamawiałam lilie, nie było. Dostawca się nie odezwał. Zamawiałam dalie - po 3 m-cach uzyskałam tłumaczenie z kiepskim rokiem dla cebul i bulw.
I mam podejrzenia, że i cebul jesiennych nie będzie w dyskontach.
Jak się go tnie? Bo właśnie w lecie zapragnęłam i posadziłam w największe upały (i nawet nie wiem, czy żyje), bom go źle posadziła. Za daleko od oka ludzkiego. Ach te chciejstwa upychane ... .
Edziu dzięki za komplimenta buziam gorąco i przy okazji parę fotek z mikro ogrodu
Jak zwykle niezawodny wiciokrzew nie wiem , czy są jakieś piękniejsze kwiaty.... nie dość ,że kształt to jeszcze kolor
Ożanka od Małej Mi kffitnie jak gooopia .. a tak siem wzbraniałam ...
Nikita jaki intensywny kolor, u mnie dopiero delikatny róż
A z tej wysokości nie miałaś ochoty tak jak ptak pofrunąć? Z tej wysokości fajna perspektywa