Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 10:12, 13 wrz 2017

makadamia napisał(a)
Bardzo podoba mi się inspiracja na podjazd

Dopiero pisałam,że nie chcę żwiru na dużej powierzchni . Po naradzie doszliśmy z M do wniosku ,że to jednak będzie najtańsze rozwiązanie
makadamia 10:17, 13 wrz 2017

poprawiony

Jeszcze do zastanowienia się zostaje ten kawałek pod orzechem - jak tam poprowadzić linie, czy żwir powinien iść do samej altany czy wystarczy położyć płyty w trawniku itd.
Kawa 10:19, 13 wrz 2017

u mnie na podjeździe jest żwir
nie ma problemów z jego użytkowaniem tzn samochody noie rozjeżdżają go na boki
tylko mi psy rozrzucają jak szczekają na listonosza
Margerytka40 10:24, 13 wrz 2017

Wolałabym tam płyty. Raz,że ciekawiej,dwa,że wykorzystałabym te co mam. Rabatki pod garażem i domem dorysowałaś ,też tak chciałam tylko nie umieszczałam ich póki co
Margerytka40 10:27, 13 wrz 2017

Kawa napisał(a)
u mnie na podjeździe jest żwir
nie ma problemów z jego użytkowaniem tzn samochody noie rozjeżdżają go na boki
tylko mi psy rozrzucają jak szczekają na listonosza

Kami ja dziś pomyślałam o innych "rzeczach"które moje psy mogą zrobić na taki żwir . A powiedz jak się ten żwir ma zimą,chodzi mi o odśnieżanie.
Margerytka40 10:32, 13 wrz 2017

Jeszcze Asiu mam wątpliwości co do tego grujecznika. Jak magnolia zostanie czy on mi będzie pasował na tym cypelku?
makadamia 11:04, 13 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Wolałabym tam płyty. Raz,że ciekawiej,dwa,że wykorzystałabym te co mam. Rabatki pod garażem i domem dorysowałaś ,też tak chciałam tylko nie umieszczałam ich póki co

Gdzie "tam"?
W zasadzie nie widzę problemu, żeby w strategicznych miejscach zatopić w żwirze płyty. Trzeba tylko dopasować odpowiednie obrzeża, żeby to wszystko razem pasowało.

Nie mam pojęcia czy grujecznik będzie pasował do magnolii
Aby tylko był wyprowadzony na drzewko, z ładnym pniem.
A poza tym - i tak nie mamy dla niego innego miejsca
Kawa 11:29, 13 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Kami ja dziś pomyślałam o innych "rzeczach"które moje psy mogą zrobić na taki żwir . A powiedz jak się ten żwir ma zimą,chodzi mi o odśnieżanie.

Asia u mnie auto ciągle po nim jeżdzi więc nie robią się hałdy żeby trzeba było mocno odśnieżać
jezeli jest mróz to żwir bardzo twardnieje
przez ostatnie 3 lata nie było problemu z odśnieżeniem
delikatniej dużą plastykową łopatą jeździłam
Margerytka40 11:48, 13 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Gdzie "tam"?
W zasadzie nie widzę problemu, żeby w strategicznych miejscach zatopić w żwirze płyty. Trzeba tylko dopasować odpowiednie obrzeża, żeby to wszystko razem pasowało.

Nie mam pojęcia czy grujecznik będzie pasował do magnolii
Aby tylko był wyprowadzony na drzewko, z ładnym pniem.
A poza tym - i tak nie mamy dla niego innego miejsca

Tam znaczy między tarasem i altaną jako ścieżkę chciałabym płyty. Pień orzecha znajduje się w trawniku,zobacz

Margerytka40 11:50, 13 wrz 2017

Kawa napisał(a)

Asia u mnie auto ciągle po nim jeżdzi więc nie robią się hałdy żeby trzeba było mocno odśnieżać
jezeli jest mróz to żwir bardzo twardnieje
przez ostatnie 3 lata nie było problemu z odśnieżeniem
delikatniej dużą plastykową łopatą jeździłam

A jaką masz frakcję tego żwiru?