Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 11:51, 17 lip 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie. Przyznam, że troszkę byłam rozczarowana jej widokiem bo na fotkach ona taka limonkowa a moja niebiesko-sina (na zdjęciach tego nie widać). ale to może efekt doniczki i nabuerze limonki jak pójdzie na słoneczko.

Leje... kolejny dzień... a miałam kosić...

biedak - jak zmokła kura
Ogrodowe kreacje 11:48, 17 lip 2017

Do góry
Cynie na koniec
Kiedyś będzie tu ogród 11:45, 17 lip 2017

Do góry
Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie. Przyznam, że troszkę byłam rozczarowana jej widokiem bo na fotkach ona taka limonkowa a moja niebiesko-sina (na zdjęciach tego nie widać). ale to może efekt doniczki i nabuerze limonki jak pójdzie na słoneczko.

Leje... kolejny dzień... a miałam kosić...

Łubiny z nasionek od Renatki rosną. Szkoda, że zakwitną dopiero w przyszłym roku.

Anabelki kwitną... wiem, że powinna oberwać pierwsze kwiatostany... ale nie miałam sumienia- cieszą...

Bombshell... jakoś 'płasko' kwitnie...

Ogrodowe kreacje 11:43, 17 lip 2017

Do góry
Mój nowy nabytek - lobelia wieloletnia:
Miejski azyl 11:41, 17 lip 2017

Do góry
Poniżej Mamutowiec - piękne i gigantyczne drzewo nawet w Polskich warunkach. U mnie jest narazie mały, ale przyrosty ma zacne Podsadzony jest kostrzewą siną - idealnie zgrywają się kolorystycznie

Ogrodowe kreacje 11:40, 17 lip 2017

Do góry
Motyle ją uwielbiają
Ogród na glinie 11:39, 17 lip 2017

Do góry
2015 rok - kwitną hosty na froncie, prawie nie widać tych kwiatów
za to żurawki ogromne

2017 rok, hosty mocno urosły
żurawki nowe i małe, ale właśnie dosadziłam do nich kilka nowych, jesienią powinno być geściej
Ogrodowe kreacje 11:37, 17 lip 2017

Do góry
Dzisiaj pochmurno niestety, więc trochę kwiatków ze słonecznego dnia na poprawę humoru
Szpaler liliowcowej z jednej i drugiej strony:

Z Pszenicznej ... 11:32, 17 lip 2017

Do góry
A to moja praca na ten tydzień - kombinuję czy wysadzone wcześniej hortki wrzucić na rabatę jesienią... ustawiłam je w pojemnikach i tak chodzę koło tego... coś mi podpowiada że nie pasują... chyba poszukam im innego miejsca.
Na wsadzenie czekają też żurawki... a biały patyk to namyślam się nad drzewem kolumnowym w tym i jeszcze w jednym miejscu... I tyle u mnie..
Reszta weekendu była odmienna - tarasik, chłodny cydr... miodzio

Z Pszenicznej ... 11:28, 17 lip 2017

Do góry
Ale żeby nie było że jest wymuskane to proszę, proces tworzenia warzywnika wciąż trawa rupiecie, głównie drewno, pod czereśnią czekają na segregację
przechowalnik w donicach jeszcze stoi czekając na swoją kolej...

Cukinie szaleją,

słoneczniki wsadziły dziaciaki, tylko groszek cukrowy mi się nie udał. Chyba przerzucę się na fasolkę, wczoraj na obiad zjedliśmy z mężem prawie 0,5 kg własnej żółtej fasolki strączkowej mniam

Jak to wszystko ogarnąć? 11:27, 17 lip 2017

Do góry
Przez weekend udało mi się obsadzić następną część. Tam gdzie postawiłam doniczki będzie Ambrowiec. Zastanawiam się czym go podsadzić. Muszę pobiegać po Waszych wątkach pod takim kątem: co dajecie w nóżki swoim drzewkom

Ja widzicie, walczę też z chwastnicą jednostronną - co za wstrętny chwast. Mam go wszędzie.Nawet nowo założony trawnik - cierpi. Nie potrafię się go pozbyć
Z Pszenicznej ... 11:24, 17 lip 2017

Do góry
A w warzywniku powoli powstaje ścieżka, ale będzie to proces długotrwały.
Co nie zmienia faktu, że działamy

Ukochane cynie, motyle je kochają. Nie bały się nawet gdy kopałam ziemie pod płyty.

Kwiaty we włosach 11:24, 17 lip 2017

Do góry
clematis montana, ma bardzo dużo kwiatów

Rudy pozuje na tle rabat

jakiś pajączek i lawenda

jeżówka

Z Pszenicznej ... 11:21, 17 lip 2017

Do góry
Klonik sobie radzi to orange dream jeśli dobrze pamiętam

perukowiec

zawilce

hakone i rodki, muszę powtórzyć ten zestaw

Jak to wszystko ogarnąć? 11:19, 17 lip 2017

Do góry
Moniko - przez weekend posadziłam Danice, ale są malutkie. Myślę, że w przyszłym roku będzie już efekt. W następnej kolejności myślę o Nigrze albo Pissardi

Sylwio - dziękuję, że mnie odwiedziłaś. Mnie też bardzo podobają się drzewka kolumnowe, ale nie bardzo je przy tym tarasie widzę. Gdyby za nimi była ściana z wysokiego żywopłotu lub inne drzewa to tak. Ale jak widzisz tam jest przestrzeń, więc korony kuliste będą lepiej wyglądać.

Sylwio - ciekawa jestem dlaczego nam te hortensje nie wyszły - meczy mnie to, żeby nie popełnić na przyszłość błędu.

Natalio - bardzo dziękuję za miłe słowa. Przede mną jednak mnóstwo pracy. Wierzę, że za dwa, trzy lata, jak to się wszystko rozrośnie, będzie to już ładnie wyglądać
Z Pszenicznej ... 11:19, 17 lip 2017

Do góry
Limki jeszcze trochę

Trawiszcza rosną

szarobródek wypuszcza kłosy

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:17, 17 lip 2017

Do góry
A dla buka dawyck ale purple puki co znalazlam miejsce przy wejsciu na tle klinkieru obok platana- moze byc? Bedzie pasowal ?

Z Pszenicznej ... 11:17, 17 lip 2017

Do góry
Rdest wciąż zachwyca, jak kłosowiec się nie poprawi z tą nadmierną wysokością, to jego miejscówkę dostanie rdest, a klosowiec pójdzie pod siatkę

Amnek - będzie kwitł

I porządek przy różance, dosadziłam trzmielinę, zrobiło się biało zielono

Hirutkowy raj:)) 11:17, 17 lip 2017

Do góry
Krys napisał(a)
I małe porównanie

Było

Jest

To jest powalające porównanie.
Możesz mieć duuuużą satysfakcje Krysiu

Z Pszenicznej ... 11:15, 17 lip 2017

Do góry
Poza tym weszłam na rabatę bylinową - wszystko porosło, chwasty też jak wszędzie...ogarnęłam z grubsza.
W kwestii przesadzeń to widzę że jesienią muszę przesadzić jeżówki, za bardzo dałam je do tyłu i duszą się z trzcinnikiem. Dam im oddechu nieco może we wrześniu...

Poza tym kłosowiec wyrósł strasznie, przez to łodygi są słabe i się łamią, no trudno. Zobaczymy co będzie w przyszłym roku, na razie nic więcej nie ruszam na bylinówce. No może tylko sadźca bo mi się wysiał sam i zakwitnie w tym roku

sadziec z samosiewu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies