Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Kindzia 09:17, 12 wrz 2017

Jola w piątek jadę oglądać cisy...ale to chyba kopane będą...zobaczę czy warto i dam Ci znać.
Iwula 12:31, 12 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

Trawy w środku przęsła to gracimilusy miskanty )))

A duże za platan ami to rozplenice. Kupowałam je bez nazwy . Napewno są Big a dziewczyny widzą w nich Big Boy ))

Pozdrawiam serdecznie

Mam jeszcze jedno pytanko
Mam taki sam układ do obsadzenia -śliwy Nigra na wysokosci słupków i chce w skarpetki rozplenice tylko kurka nie wiem w jakich odległościach to posadzic zeby byl taki efekt jak u Ciebie??...Moge liczyc na podpowiedź?
lojalna_ 14:18, 12 wrz 2017

Iwula napisał(a)

Mam jeszcze jedno pytanko
Mam taki sam układ do obsadzenia -śliwy Nigra na wysokosci słupków i chce w skarpetki rozplenice tylko kurka nie wiem w jakich odległościach to posadzic zeby byl taki efekt jak u Ciebie??...Moge liczyc na podpowiedź?

Moje duże rozplenice za platana mi są w odstępie 20 cm . One dają radę ale są często podlewane bo platany to pijoki. Są sadzonek za platanami a kaskada spada im do przodu . Jeśli masz typowe rozplenice hameln to proponowałbym je zasadzie przed pniem mylę ze pół metra przed drzewem to minimum żeby sobie nie odbierał wody )
lojalna_ 14:18, 12 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Jola w piątek jadę oglądać cisy...ale to chyba kopane będą...zobaczę czy warto i dam Ci znać.

Super Kasiu )))
lojalna_ 14:20, 12 wrz 2017

ren133 napisał(a)

Ale sie dziś uczepiłam

Pokazałabyś Jolu tą rabatę na wprost?

Reniu mam nadzieje ze pomogłam ♡♡
lojalna_ 14:21, 12 wrz 2017

ren133 napisał(a)

Joluś Co Ty tu masz za rozplenicę taka wielką?

Kolejna wielka )) buziol
lojalna_ 14:24, 12 wrz 2017

gierczusia napisał(a)
No i jak Kochana ??? można wreszcie odłożyć batki z cicikiem , nalewkę schować do barku ( no ale..niekoniecznie ) kominek wyłączyć...i skokać w bikini huuuuraaaaaaa . Niech ten stan trwa jak najdłużej
Ps...miałam marię skłodowską , ale przy drewutńi i chyba jej było za ciemno i zimno i ślag ją trafil...a cuudna jest niemoźebnie
Buziol gorący

Elcia bikini ? Śmiech ))

Widziałam relacja wiem ze miałaś MCS

Lubie ten czas ....bez względu na aurę. Klamry wyciągam kocyk owe szklaneczkowe podgrzewacze imbir teraz jest fajnie )))
lojalna_ 14:28, 12 wrz 2017

babka napisał(a)
Jola aż wstyd że nic oryginalnego powiedzieć nie umiem oglądając Twój ogród. Masz idealnie, uroczo, ślicznie... długo by wymieniać. Ty chyba posiłkujesz sie jakimś projektem-gotowcem
Buziaki for you

PS. miałaś kiedyś tataraki, żyją nadal u Ciebie? to te przed kulkami buksowymi czy to hakona jest ?

)))) proszę Cię !. Jak sobie kawkę i liściory szumia to jestem zadowolona ale jak podchodzę do każdej rabaty odzienie to szarpalo bym od razu ....tyle ideału projektu nigdy nie było ja sama taka wydziwiaczka jestem.

Mam tatarak uwielbiam go i złego słowa nie dam sobie na niego powiedzieć . Spróbuję poszukać fotki

tatarak jest przed ananbelkami na pierwszej focie zasłaniaja go krzesła.

lojalna_ 14:56, 12 wrz 2017

Msazalka18 napisał(a)

Jak Ty to robisz, że ogród jest piękny wszystko do siebie pasuje .... Ogród marzenie Przez Ciebie dostałam depresji ogrodowej

napisz mi proszę jak szeroka jest ta rabata i odstępy jakie są pomiędzy roślinkami
(hakona, brązowe trawki później bukszpany, red baron, buk, miskanty?)

Miłego wieczorku

rabata ma 5 na 5 metrow nie liczac swierkow ktore rosna za variegatusami ))

tak widac wyrazniej to fota z sprzed 3 lat

pierwsza linia kiedys ID teraz hacone i brazowe na wiosne zmiana )))

druga linia trzy bukszpany
za bukszpanami cztery red barony i trzy buki rohan obelisk

kolejna linia to cztery bukszpany.

kolejna linia dosadzone w tym roku azalie w rzedzie sztuk 6.

kolejna ostatnia to trzy variegatusy a miedzy nimi trzy rh )))

variagatusy maja ponad dwa metry co prawda zwisaja ale nie zabieraja miejsca na szerokosc ) matulu ale porosło )))

lojalna_ 14:58, 12 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Chciałam się pozbyć wszystkich rozchodników, ale ostatecznie połowę zostawiłam i się cieszę

Mirelko moje kofam oby w prztyszłym roku sie nie rozlazły L)))