Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 16:51, 13 lip 2017

Do góry
Rozchodnik z The Fair

i z lawendą

Anna i Ogród 16:50, 13 lip 2017

Do góry
a poza tym czochy
z lawendą

i z dereniami

Anna i Ogród 16:47, 13 lip 2017

Do góry
Sorki ludziska - troszkę wczoraj zastrajkowałam z forum bo kupiłam sobie odkurzacz piorąco myjąco odkurzający i wczoraj byłam zaczytana w instrukcję obsługi.

Dziś wieje niemiłosiernie ale słońce świeci cudnie i mino wszystko jest dość ciepło. Tylko te rośliny tak się pokładają.

Fotki z wietrznego dnia

Jak więcej błędów nie popełnić...... 16:39, 13 lip 2017

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Aneta to jest piękne!!!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:30, 13 lip 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
I z dzisiejszych brzydkich rzeczy jeszcze róża 'Heidi Klum' do wymiany. Metrowe dzikie pędy, a właściwych prawie brak

Dlatego brak właściwych bo masz tyle dzikusów,jeśli chcesz to rozgarnij ziemie i wytnij blisko podkładki te brzydactwa bo to osłabia roślinę do wypuszczania właściwych pędów ja tak miałam w zeszłym roku z angielką i cięcie pomogło, jak na razie

Dorodne masz te graby a kula cisowa ogromna.
Na huśtawce miło płynie czas... 16:25, 13 lip 2017

Do góry
Co trapi hortensję ogrodową??

Na huśtawce miło płynie czas... 16:25, 13 lip 2017

Do góry
Spirit of Freedom, zbudowała w tym roku najładniejszy kształtny krzaczek

Baronessa

Tej panny nie trzeba przedstawiać

Swany

Na huśtawce miło płynie czas... 16:23, 13 lip 2017

Do góry
Heritage

Melina Starlet, koniecznie musi dostać podporę.

Na huśtawce miło płynie czas... 16:22, 13 lip 2017

Do góry
Niezłą mieliśmy wichurę w nocy. Porwało nam trampolinę, która zatrzymała się na płocie. Parasol wylądował pod żywopłotem, a krzesło koło grilla. A najlepsze jest to, że ja mało co w nocy słyszałam. Na szczęście nie ma strat w roślinach.

Właśnie zrobiłam krótki spacerek. Zachwycam się pierwszym kwiatem Goethe. I Edenka powoli się rozkręca. Ogólnie widać, że młode różyczki budują krzewy, chociaż kwiatka też nie poskąpią.

Eden Rose

Przed nią sponiewierany przesadzaniem Goethe, ale żyje i oto pokazał pierwszy kwiat. Zdjęcie nie oddaje jednak dokładnie koloru.

Wzgórze chaosu 16:21, 13 lip 2017

Do góry
Szałwia przycięta. Ok 20 sztuk tawuł japońskich Goldflame też. Z tego jestem zadowolona. Z przycięcia iglakow wcale. Jak zwykle ścięłam za dużo, w kilku miejscach straszą rude placki. Ok 10 sztuk kul pójdzie chyba na śmietnik jeśli nawóz, dodatkowa ziemia i kora nie pomogą. Powinnam udokumentowac te moje wczorajsze zmagania, ale nawet nie mam serca aparatu wyciągać. Na pocieszenie zrobiłam zdjęcie hortensji, którą miałam na wiosnę wyrzucić. To byłby jej 5 sezon w donicy. Zimą bardzo ją przesuszyłam i paradoksalnie odżyła. Tak ładnie wyglądała tylko w momencie zakupu.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:08, 13 lip 2017

Do góry
Anitka napisał(a)

Grabów nie przycinam, bo nie daję rady, są już za wysokie. Na początku przycinałam tylko kilka gałązek, teraz samowolka, ale ładnie się zagęszczają. Niedługo wyrównają się z kalenicą domu

Graby świetnie wyglądają. Teraz żałuję, że kupiłam tylko jeden a obok wsadziłam klon Globosum i buk Dawyck gold. I znów mam "misz masz" A tymczasem taki szpaler wprowadza harmonię... Super!
Odbiegając od tematu roślin - niezmiennie zachwyca mnie twój kamień!!! Wygląda szlachetnie i tak śródziemnomorsko.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:02, 13 lip 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
I znów pada. W takim tempie to ja do jesieni się z tym cieciem nie wyrobię. Dzisiaj u fryzjera była chyba moja największa kula cisowa. Dla orientacji przed nią moja miara ogrodowa - konewka dziesięciolitrowa.
Przed cięciem.

I po cięciu.

Pogodę mamy szaloną tego roku. Dziś wieje tak, że i u mnie wichrowe wzgórze A twój cis to faktycznie okaz! I pięknie daje się formować. Po latach stwierdzam, że to jedne z najfajniejszych iglakow. Szybko odrastają i można je ciąć bardzo głęboko, nawet do mocno zdrewniałych miejsc. Mam ich kilka, niestety w takich miejscach, do których specjanie trzeba się wybrać.
Jak to wszystko ogarnąć? 15:47, 13 lip 2017

Do góry
Listopad 2016:

Kwiecień 2017:

Czerwiec 2017:

Na zielonej... trawce :) 15:44, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu znów for YOU hortensjowa z grackami od frontu - świeżynki

Dbasz o moje samopoczucie

Z tyłu pomiędzy hortensjami i po bokach masz gracki. A a jakie wysokie masz hortki i
w jakiej odległości od siebie są posadzone? A z przodu rozplenica?
Droga do spełnienia 15:33, 13 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
na rozweselenie - brzydal
idzie czy nie idzie?? aaa obsikam trochę

No jakbym swojego widziała z tą miną,wypisz wymaluj choć rasa inna
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:33, 13 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wprawdzie ogród kompletnie na oglądanie nie przygotowany, ale w końcu ludzie najważniejsi są, a skoro tyle kilometrów pokonują i są w okolicy to jak nie zaprosić. Bardzo mi było miło gościć Dominikę i Jej mamę Wiesię Przesympatyczne osóbki , pełne wigoru i energii
Tylko takie mam fotki bo bateria padła w aparacie

Dominice ciężko fotkę zrobić bo Jej wszędzie pełno na raz

i Wiesia

komplementami zasypała ogród w którym nawet trawa była nie skoszona , że o chwastach nie wspomnę Ależ mi było miło
Bardzo przyjemnie spędzone popołudnie w przemiłym towarzystwie, nawet babcia z nami przysiadła w gospodzie

O taaaak, Domiś ma dynamit w "siedzeniu" i dlatego tak fruwa. Miło również "poznać" Mamę Dominiki. Spotkania ogrodowiskowe zawsze są udane
Choroby róż 15:28, 13 lip 2017

Do góry
Witam, szukałem na różnych stronach informacji na temat choroby mojej róży. Znalazłem kilka przykładów m.in. czarna plamistość, mączniak czy szara pleśń i w sumie to wszystkie objawy wydają mi się bardzo podobne. Mógłby ktoś jednoznacznie ocenić co to za choroba?
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:05, 13 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Zachwycają nie te lilie Eyliner zwróćcie uwagę na tą cieniutką linię

Phi! Od razu widać, że to makijaż permanentny
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:52, 13 lip 2017

Do góry
Zachwycają nie te lilie Eyliner zwróćcie uwagę na tą cieniutką linię

Działeczka Asi :) 14:37, 13 lip 2017

Do góry
Kochani, dokładnie dzisiaj mija rok, od kiedy przyjęliście mnie do swojego grona
Bardzo dziękuję za życzliwość, cierpliwość i za to, że mogę być tutaj z Wami
Choć wirtualnie, ale darzę Was ogromną sympatią Pozdrawiam wszystkich
DZIĘKUJĘ

Doniczkowa NN
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies