Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

AgataP 09:45, 17 sie 2017

ren133 napisał(a)

Ładnie tutaj komponuje się evergold ... może zamiast żurawek i host dałabym bergenie i powtórzyła evergoldy? chyba że masz już zamówioną seslerię ale chyba lepsza byłaby heufleriana.

Jestem za pomysłem Renaty, bergenie wiosną pięknie zakwitną, potem mają sztywne liście i mogą stanowić podporę dla hortek, zimą często są zimnozielone, wiosną od razu są na rabacie i mogą stanowić "nóżki" dla tulipanów. Ja tam kocham bergenie + evergoldy jak proponuje Renia będzie wisienka na torcie, no chyba że jeszcze hakone ale to już cały pas musiałby być jednorodny

poza tym rabata z SS super, potrzebuje czasu na zadomowienie się,
czym jeszcze ją uzupełnisz ??
Nikita 12:38, 17 sie 2017

Woooooooooow dla Pana Niwaka - ślicznie wyszedł.
Rabata hortensjowa też cudna, ja bym nic nie zmieniała.
W pozostaych rabatach nic ci nie pomogę, bo głowę mam zajętą teraz czym innym (wiesz czym...nie moge przstać mysleć o Kasi)
Monka 11:26, 25 sie 2017

AgataP napisał(a)

Jestem za pomysłem Renaty, bergenie wiosną pięknie zakwitną, potem mają sztywne liście i mogą stanowić podporę dla hortek, zimą często są zimnozielone, wiosną od razu są na rabacie i mogą stanowić "nóżki" dla tulipanów. Ja tam kocham bergenie + evergoldy jak proponuje Renia będzie wisienka na torcie, no chyba że jeszcze hakone ale to już cały pas musiałby być jednorodny

poza tym rabata z SS super, potrzebuje czasu na zadomowienie się,
czym jeszcze ją uzupełnisz ??

Agata leń przeze mnie przemawia i póki co nie ruszam tej rabaty nie wiem czym rabatę z SS uzupełnię plan jest taki ,że na razie dosadzę tam kulek dokończę rabatę po drugiej stronie i w przyszłym sezonie pomyślę , jakieś sugestie ? mile widziane
Monka 11:28, 25 sie 2017

Nikita napisał(a)
Woooooooooow dla Pana Niwaka - ślicznie wyszedł.
Rabata hortensjowa też cudna, ja bym nic nie zmieniała.
W pozostaych rabatach nic ci nie pomogę, bo głowę mam zajętą teraz czym innym (wiesz czym...nie moge przstać mysleć o Kasi)

Madzia aby niwak był cudny muszę cosik za nim posadzić, wiesz ja długo myślę, więc....
A Kasia do tej pory nie może mi wyjść z głowy
Monka 11:34, 25 sie 2017

i takie tam zdjęcia

Monka 11:40, 25 sie 2017

to miejsce do zmiany bo jak patrzę na rabatę z SS i tą co będzie to wprowadza nieład przy drzwiach

zdjęcie poglądowe

chcę usunąć iglaki zostawić tylko kulę, ujarzmić bluszcz i zostawić go jako wypełniacz na dole i kulę podsadzić red baronem nierównomiernie, dobry plan czy zamiast RB dać coś innego ?
Monka 11:43, 25 sie 2017

a teraz mój nowy nabytek dobrze znany na O i pytanie czy mogę teraz podzielić tą rozplenicę i wsadzić w docelowe miejsce ?
Monka 07:31, 30 sie 2017

proszę o info co dzieje się z moimi bukszpanami, pojawiły się jakieś białe obwódki na liściach

ren133 08:46, 30 sie 2017

Monka napisał(a)
Reniu, Iwonka ja też myślałam o jakmiś białym tle, tylko co ? miedzy niwkaem a tukami jest ok 1,20 m, poradźcie proszę co tam posadzić ?

Nie sadzić ... zbudować białą ściankę
ren133 09:30, 30 sie 2017

Poczytaj sobie ten wątek ... tutaj poszukałam dla Ciebie o tych obwódkach:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=96