Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród wśród pól i wiatrów 21:50, 17 lip 2013

Do góry
jolka napisał(a)
Nowych pomysłów na nasadzenia przed cisami brak, tak więc będą limki.
Tradycyjnie

Obowiązkowo
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 17 lip 2013

Do góry
Jeju Ani dlaczego M cię zabije??? Nie było mnie na kominkach i chyba coś niedokładnie doczytałam.
Ja już nie wiem czy Ty bananowa czy stalowa kobieta jesteś??? Prosimy więcej fot na wieżach, kominach, słupach

Ps cis boski a rabata Danusiowa będzie na 100% Danusiowa!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:50, 17 lip 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Marzenko,to prawda?..taka najprawdziwsza...? bedziesz 10 sierpnia w okolicach Szczecina? Lalalalalala ja juz sie ciesze,a co mi tam,banana z buzi mi nikt nie zabierze,dojrzaly juz jest

Byłam wściekła, że praca mi pokrzyżowała plany.... Muszę być! Więc połączę przyjemne z pożytecznym

Ale tylko na chwilkę aby Was ucałować, bo siostra ze Szczecina mnie ukatrupi a jeszcze z M chcemy zobaczyć morze....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:48, 17 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bananowy song.....
.
Kiedy budzę się po prostu dziarski chwat
a za oknem znów po prostu smutny świat
zazwyczaj wtedy w myślach się wybieram
na piękną wyspę, istną dzicz
dech zapiera, taka piękna jest, po prostu
rzekłbyś kicz
o no, no, no, no, no po prostu rzekłbyś kicz

Hamak zwalnia mi leniwy myśli tok
gdzieś na niebie grzmi, leniwie wznoszę wzrok
ptakowi z blachy gdzieś tam w brzuchu burczy
po prostu połknął ludzi tłum
a ty słyszysz ten beztroski śpiew i morza cichy
szum
o no, no, no, no, no i morza cichy szum

Bananowy jest po prostu żywot mój
krąży wokół mnie piękności śniadych rój
rzęsami w rytm muzyki mnie wachlują
i zataczają w transie krąg
Tak je ujął ten banalny wręcz, nasz bananowy song
o no, no, no, no, no nasz bananowy song

Lawendy nie cięłam bo była ładna I w tym roku i w zeszłym.. i tak 2 lata teraz sie zrobiła chyba brzydka
Ale uczem się...
Bananowy jest po prostu żyyyyywooot mój

Szalona kobieta!!! Bez Ciebie to forum nie byłoby takie!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:48, 17 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lawendę posadziłam jak się dało Tam gdzie miejsce było...i co 30 cm też, ale co 40 cm jest więcej Może co 50 cm też jest. Musiałam zmieścić 23 szt (jedna zdechła była) na 13 metrach bieżących. A róże się rozpanoszyły i nie dało się równych odstępów zachować...i tak się martwię, że róże je wygryzą...jest zdjęcie u mnie.
Gdybym te mądrości odstępowo-lawendowe wcześniej poczytała...

Dadzą radę, nie stresuj się

Kondzio napisał(a)
Marzenko macham buziam i ściskam

Macham Bambusy posadzne?
Sebek napisał(a)

No co ty Po kilka pędów naraz

Pozdrawiam

Zdolna bestyja

Kasiek napisał(a)
Ania ASC hahahahaha az czkawki dostalam i oplulam monitor Ide do garazu po wycieraczki,kcem jeszcze trochu poczytac

Oj Kasiu z czytaniem teraz ciężko.... Musimy poczekać do zimy

Evchen napisał(a)

Po kilka pędów, czy osobno .. tak czy owak podziwiam za pracowitość

Jesli nie przegapisz odpowieniego momentu możesz chwytać za włosy i ciąć.... Jeśli spóżnisz się chwilkę to musisz ciąc po kwiatku aby nie sciąć już nowych pędów....

agniecha973 napisał(a)
Marzena, próbuję zidentyfikować swoją trawkę, którą kupiłam jesienią jako Amazon Mist. Teoretycznie nie powinna przezimować ale żyje. Magnolia mówiła, ze często szkółkarze mylą AM z Frosted Curls. Wiem, ze masz tą FC. Luknij proszę czy Twoja teraz kwitnie, bo moja tak. Może uda się coś stwierdzić.

Nie mogłam jej znaleźć

atena35 napisał(a)
Pozdrawiam, uśmiech zostawiam fajnie, że zwolniłaś

Nom

irena_milek napisał(a)
Koniecznie trzeba zwolnić, bo z niczym się nie wyrabiamy
Buziaki Marzenko

Irenko staram się nie być niewolnicą ogrodu.... Walczę sama ze sobą.... Nie poddaję się presji ciągłych zmian

Topola napisał(a)
....łojojoj, ale u Ciebie... hm...no własnie, co tu napisać, skoro wszystkie komplementy zostały już wyartykułowane . Po prostu w ciszy się pozachwycam.
PS.
Gratuluję własnej prywatnej żaby.

Moja prywatna żaba oswaja się ze mną... Potrafi już spokojnie siedzieć na kamieniu i nie uciekać gdy się pojawię

Joaska napisał(a)
Marzenko nie wiem jakim cudem ale mi Cię wcięło..... ale już jestem i nadrabiam

Joasiu ja też gubię ostatnio wątki...

Kindzia napisał(a)
Nie ma Cię????
Pozdrowionka

Jestem na chwilkę

grazyna napisał(a)
A z czym naleśnik ?

Z serem i czekoladą w pracy

Kalamandyna napisał(a)
Marzenko, bardzo dziękuję za zdjęcia magnolii z Twojego ogrodu, jestem zauroczona, są przecudowne. To są jakieś specjalne odmiany??

Już Ci wszystko napisalam

hanka_andrus napisał(a)
O no, no, no, no! bananowy jest, po prostu żywot mój! Pozdrawiam Marzenko!

Haniu mój ogrodowy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:55, 17 lip 2013

Do góry
Podgladam was przy naleśniku nie wyrabiam z czasem ...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:37, 17 lip 2013

Do góry
Szukam tej trawki do identyfikacji i znaleźć nie mogę.... Cofnęłam się do mojego ostatniego wpisu... Ślepa jestem? No cóż starość nie radość....
moja frosted curls teraz kwitnie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 16 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A dzisiaj mocno się napracowałem
Machnąłem kanciki, wyplewiłem rabaty, pociachałem bukszpany - nawet wyszły kule !!! Skosiłem trawniki i wydobyłem moje kamienia do chodzenia spod trawy Ogólnie jestem zadowolony z efektu - ale jeszcze kolejne pół ogrodu przede mną
Przynam się Wam do czegoś Tylko nikomu nie mówcie Przy cięciu jednych bukszpanów pościeliłem materiał na korę i łatwo było posprzątać, przy drugich tylko odsunąłem korę i się mi listki wysypały do kostki, żwirku i tej odsuniętej kory No to wziąłem odkurzacz i poodkurzałem rabaty Pewnie sąsiedzi miel niezły ubaw jak widzieli gościa odkurzającego ziemię

U mnie zawsze awaryjne worki kory w pogotowiu do zasypania...
Kondziowy Ogród :) 22:15, 16 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Madżenka zawsze mówi bajzlownia (to jej określeni) i biadoli jaki ma bałagan... daj Boziu mi taki bałagan.. będę szczęśliwa

Kondzio w doniczkach to mnie nie przebijesz..... do jesieni mam czas.. spokojnie, szkoda, że zapomniałam że to sie też nawozi I częściej podlewa... i moje kulki bukszanowe zrobiły się brzydkie .. ot pupa a nie ogrodnik.... ...... ale co tam.. mam 3 kulki cisowe
widziałem umiesz pocieszyć hi hi hi
Kondziowy Ogród :) 22:14, 16 lip 2013

Do góry
Madżenka zawsze mówi bajzlownia (to jej określeni) i biadoli jaki ma bałagan... daj Boziu mi taki bałagan.. będę szczęśliwa

Kondzio w doniczkach to mnie nie przebijesz..... do jesieni mam czas.. spokojnie, szkoda, że zapomniałam że to sie też nawozi I częściej podlewa... i moje kulki bukszanowe zrobiły się brzydkie .. ot pupa a nie ogrodnik.... ...... ale co tam.. mam 3 kulki cisowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 16 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Nadrobiłam i macham, ale uciekam na razie....zwolnij tempo proszę, bo nieczasowa jestem

Zwalniam
Welka napisał(a)
Tak w sobotę stałam w kolejce, że dopiero dziś dotarłam, kolejki mnie się chyba pomyliły, ale opłacało się stać tyle dni, by zobaczyć tak zadbany ogród
Pozdrawiam

Ewelinko komitet kolejkowy trzymał miejscówkę

KasiaWB napisał(a)
Marzenko, byłam, widziałam, poczytałam z zachwytem kolejny wątek pędzi, ze hej serdecznie pozdrawiam

A gdzie byłaś jak Cię nie było?
Hogata napisał(a)
No to jest nas więcej, ciężko sie powstrzymać i nie zerknć co na forum sie dzieje

Qurcze... Zwolnią Was!!!

aga_pe napisał(a)

ciiiii, bo się wyda. Nie jesteście osamotnione

Margarete napisał(a)

Jezu ... co to forum robi z ludzi... ja tez siedzac w pracy czasem podczytuję......

A ja nie mam w pracy takiej możliwości.... Jesli dam radę wyrwać się na obiad to czasami kątem oka looknę... Jesli mi wtrakcie przerwy ktoś makaronu na uszy nie nawija.....

Kindzia napisał(a)
Matko i córko, ale się naczytałam...trza zwolnić tempo Mażen, z pracy mnie wywalą wreszcie...

I znowu głupotę popełniłam, zaś przesadzanie mnie czeka wrrrrrr...lawendę co 50 cm miałam sadzić...ludu złoty...mam za gęsto!!!!!!!!!!!!!!

Kindzia co 50 aby były kulki, w żywopłocik może być gęściej... co ile posadziłaś?

irena_milek napisał(a)
Berberysy odpadają, mój ma ich dośc, twierdzi że są wszędzie coś wymyślę
Dzis upał, czyli fajnie wywalam część roślin, ograniczam busz

Mialm na myśli berberysy gdyz podobnie jak róże kłują i dlatego pomyslalam o tym towarzystwie aby odstraszyć psy

Gardenarium napisał(a)

No logika wskazuje, że po kwitnieniu, nie dajmy się ponieść naśladownictwu aż tak

Zwłaszcza że rózne rejony Polski mają różne temperatury , opady, o początku wiosny nie wspomnę.... W ubiegłym roku cięłam tę samą lawendę dopiero 2 sierpnia...

popcarol napisał(a)
Moja też kwitnie, potnę po kwitnieniu, teraz wygląda bosko!! Sucho i słonecznie, też mam takie wnioski

pozdrawiam!!

Macham Karolinko
U mnie w tym roku za mokro i lawenda słabiej rośnie niż wykle...

justine17 napisał(a)
Witaj to znowu ja i z pytaniami:
Moja lawenda jeszcze kwitnie-to ciachać teraz czy po kwitnieniu?
Mam budleje (1szt)i strasznie się rozrosła od zeszłego roku kiedy mam ją ciąć i jak?
Pozdrawiam.

Justin jeśli lawenda jeszcze kwitnie i kwiaty mają intensywny kolor to jeszcze nie tnij.

Budleje tnie się ostro wiosną, teraz nie możesz ciąć bo nie będzie kwitła, tylko należy obcinac przekwitłe kwiatostany. Jesli nie przytniesz wisoną budlei będzie rozlazła...

asc napisał(a)
Muszę pociać moja lawendę bo nie cięłam...w tym roku, bo była ładna....... była.......
Jednak czy ładna czy nie, po zimie trzeba ciąć... taki mój wniosek na razie...
I słońce i sucho.. potwierdzam..

Nie cięłaś po zimie???

Sebek napisał(a)
Marzenko - jakbyś mogła to zerknij do mnie czy dobrze lawendy pociachałem I ma pytanie czy one się u Ciebie pokładają? Bo swoje podparłem patyczkami, żeby zachowały formę

Po ostrym cięciu moje się nie pokładają...

jotka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości starałam się cichutko, żeby Cie nie obudzić choć Ty ranny ptaszek

Jola właśnie wstałam

Kalamandyna napisał(a)
Dziękuję za fotki u mnie Marzenko. O tej brzozie o której piszesz nie słyszałam i chętnie się z nią zapoznam. Zdjęcia faktycznie - piękne ale to już norma w Waszych ogrodach.
Pozdrawiam porannie

Te zdjęcia nie są z mojego grodu chciałabym
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 16 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenko - jakbyś mogła to zerknij do mnie czy dobrze lawendy pociachałem I ma pytanie czy one się u Ciebie pokładają? Bo swoje podparłem patyczkami, żeby zachowały formę

Sebek to naturalna cecha lawendy że się pokłada . ciachnąłeś dobrze , ciacha się w ok. połowie wysokości , tak żeby ściąć kwiaty i troszkę wierzchołków , coby się rozkrzewiła

U mnie się w tym roku po ostrym cięciu wiosennym, a właściwie powinnam napisać po bardzo ostrym cięciu wiosennym, nie pokłada...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:46, 16 lip 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 17:46, 16 lip 2013

Do góry
Ups uciekam bo ja bociana nie kcem
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:45, 16 lip 2013

Do góry
Macham ze słonecznego Wrocławia ... I gorącego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:10, 16 lip 2013

Do góry
Sebciu wg mnie laweda perfekt. Teraz idelanie, skrócisz ją jesienią ( to co się zrasata) , teraz nie tnij mocno bo możesz długo czekać na kwitnienie..
BB 00:07, 16 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Coś mi się wydaje, ze lata świetlne miną zanim to małe conieco stanie się żywopłotem grabowym...
Madżen mówi ciąć. Ale jak?....

Czy ciachnęlaś mu czubki - zrób to koniecznie ? Przytnij kazdą gałazkę po bokach, aby się rozkrzewiał. Tnij byleby nie w deszczu.
W tym roku Cę nie zachwyci....ale za rok.... Ruszy ekspresem, daj mu szansę
W Gąszczu u Tess 23:54, 15 lip 2013

Do góry
Tesi ja głosuję za żywopłotem cisowym. Mniej problematyczny, piekny orzez cały rok, gęściejszy, można idelanie wystrzyc. U mnie przyrasta 30 cm rocznie więć wcale nie tak malo.
Przyjazny ogród 23:49, 15 lip 2013

Do góry
Wow ale pięke liliowce! Po co nam lilie? Ups....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies