Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kindzia 11:45, 16 lip 2013

Matko i córko, ale się naczytałam...trza zwolnić tempo Mażen, z pracy mnie wywalą wreszcie...

I znowu głupotę popełniłam, zaś przesadzanie mnie czeka wrrrrrr...lawendę co 50 cm miałam sadzić...ludu złoty...mam za gęsto!!!!!!!!!!!!!!
Margarete 13:25, 16 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Matko i córko, ale się naczytałam...trza zwolnić tempo Mażen, z pracy mnie wywalą wreszcie...

I znowu głupotę popełniłam, zaś przesadzanie mnie czeka wrrrrrr...lawendę co 50 cm miałam sadzić...ludu złoty...mam za gęsto!!!!!!!!!!!!!!

Jezu ... co to forum robi z ludzi... ja tez siedzac w pracy czasem podczytuję......
aga_pe 13:31, 16 lip 2013

Margarete napisał(a)

Jezu ... co to forum robi z ludzi... ja tez siedzac w pracy czasem podczytuję......

ciiiii, bo się wyda. Nie jesteście osamotnione
Hogata 13:46, 16 lip 2013

No to jest nas więcej, ciężko sie powstrzymać i nie zerknć co na forum sie dzieje
KasiaWB 19:09, 16 lip 2013

Marzenko, byłam, widziałam, poczytałam z zachwytem kolejny wątek pędzi, ze hej serdecznie pozdrawiam
Welka 19:26, 16 lip 2013

Tak w sobotę stałam w kolejce, że dopiero dziś dotarłam, kolejki mnie się chyba pomyliły, ale opłacało się stać tyle dni, by zobaczyć tak zadbany ogród
Pozdrawiam
JulkAd 19:44, 16 lip 2013

Nadrobiłam i macham, ale uciekam na razie....zwolnij tempo proszę, bo nieczasowa jestem
Madzenka 22:11, 16 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Nadrobiłam i macham, ale uciekam na razie....zwolnij tempo proszę, bo nieczasowa jestem

Zwalniam
Welka napisał(a)
Tak w sobotę stałam w kolejce, że dopiero dziś dotarłam, kolejki mnie się chyba pomyliły, ale opłacało się stać tyle dni, by zobaczyć tak zadbany ogród
Pozdrawiam

Ewelinko komitet kolejkowy trzymał miejscówkę

KasiaWB napisał(a)
Marzenko, byłam, widziałam, poczytałam z zachwytem kolejny wątek pędzi, ze hej serdecznie pozdrawiam

A gdzie byłaś jak Cię nie było?
Hogata napisał(a)
No to jest nas więcej, ciężko sie powstrzymać i nie zerknć co na forum sie dzieje

Qurcze... Zwolnią Was!!!

aga_pe napisał(a)

ciiiii, bo się wyda. Nie jesteście osamotnione

Margarete napisał(a)

A ja nie mam w pracy takiej możliwości.... Jesli dam radę wyrwać się na obiad to czasami kątem oka looknę... Jesli mi wtrakcie przerwy ktoś makaronu na uszy nie nawija.....

Kindzia napisał(a)

Kindzia co 50 aby były kulki, w żywopłocik może być gęściej... co ile posadziłaś?

irena_milek napisał(a)
Berberysy odpadają, mój ma ich dośc, twierdzi że są wszędzie coś wymyślę
Dzis upał, czyli fajnie wywalam część roślin, ograniczam busz

Mialm na myśli berberysy gdyz podobnie jak róże kłują i dlatego pomyslalam o tym towarzystwie aby odstraszyć psy

Gardenarium napisał(a)

No logika wskazuje, że po kwitnieniu, nie dajmy się ponieść naśladownictwu aż tak

Zwłaszcza że rózne rejony Polski mają różne temperatury , opady, o początku wiosny nie wspomnę.... W ubiegłym roku cięłam tę samą lawendę dopiero 2 sierpnia...

popcarol napisał(a)
Moja też kwitnie, potnę po kwitnieniu, teraz wygląda bosko!! Sucho i słonecznie, też mam takie wnioski

pozdrawiam!!

Macham Karolinko
U mnie w tym roku za mokro i lawenda słabiej rośnie niż wykle...

justine17 napisał(a)
Witaj to znowu ja i z pytaniami:
Moja lawenda jeszcze kwitnie-to ciachać teraz czy po kwitnieniu?
Mam budleje (1szt)i strasznie się rozrosła od zeszłego roku kiedy mam ją ciąć i jak?
Pozdrawiam.

Justin jeśli lawenda jeszcze kwitnie i kwiaty mają intensywny kolor to jeszcze nie tnij.

Budleje tnie się ostro wiosną, teraz nie możesz ciąć bo nie będzie kwitła, tylko należy obcinac przekwitłe kwiatostany. Jesli nie przytniesz wisoną budlei będzie rozlazła...

asc napisał(a)
Muszę pociać moja lawendę bo nie cięłam...w tym roku, bo była ładna....... była.......
Jednak czy ładna czy nie, po zimie trzeba ciąć... taki mój wniosek na razie...
I słońce i sucho.. potwierdzam..

Nie cięłaś po zimie???

Sebek napisał(a)
Marzenko - jakbyś mogła to zerknij do mnie czy dobrze lawendy pociachałem I ma pytanie czy one się u Ciebie pokładają? Bo swoje podparłem patyczkami, żeby zachowały formę

Po ostrym cięciu moje się nie pokładają...

jotka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości starałam się cichutko, żeby Cie nie obudzić choć Ty ranny ptaszek

Jola właśnie wstałam

Kalamandyna napisał(a)
Dziękuję za fotki u mnie Marzenko. O tej brzozie o której piszesz nie słyszałam i chętnie się z nią zapoznam. Zdjęcia faktycznie - piękne ale to już norma w Waszych ogrodach.
Pozdrawiam porannie

Te zdjęcia nie są z mojego grodu chciałabym
Konstancja30 22:13, 16 lip 2013

chciałabym ...

i ja !!! ))))
Kasiek 22:17, 16 lip 2013

Marzenko,to prawda?..taka najprawdziwsza...? bedziesz 10 sierpnia w okolicach Szczecina? Lalalalalala ja juz sie ciesze,a co mi tam,banana z buzi mi nikt nie zabierze,dojrzaly juz jest